Hızlı bir şekilde silin, kuvvetlice havalandırın, kurumaya bırakın. Devrilmiş su bardağı veya temizleme kovası gibi küçük arızalarda, sıvıyı bir toplayıcı ile hemen ve tamamen çıkarmak yeterli olabilir. Özellikle vernikli parke ile bu kadar sıvıyı giderebilirsiniz.
Öncelikle yapmanız gereken duvar tarafındaki parke süpürgeliklerini sökünüz. Duvar tarafına değen parke levhalarınızı kesici bir alet ile kestikten sonra, duvardan uzaklaşmasını sağlayın. Açılan parkelerinizi kabaran bölümlerini yenisi ile değiştirirek, aynı işlemi geriye yaparak, parkenizin kapatın.
Kabarmış parkelerin duvara değen kısmını bir keski ile kesmeniz ve duvarda uzaklaşmasını sağlamalısınız. Sorunlu levhayı sökün ve yerine yeni levhayı monte edin. Tüm sorunlu levhalar için aynı işlemleri uygulayın. İşlem bittikten sonra süpürgelikleri tekrar yerine monte edin.
Yüksek nem veya nem seviyesi, laminat yüzeyin kabarmasının ilk ve en önemli nedenidir. Zeminin ıslaklığı, sızıntı yapan borular varsa veya nem bariyeri kötüyse laminat neme karşı koyamaz. Buna karşılık zamanla şişmeye başlar. Laminat taban suya dayanamadığından, küçük su dökülmeleri bile bu soruna neden olabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Hızlı bir şekilde silin, kuvvetlice havalandırın, kurumaya bırakın. Devrilmiş su bardağı veya temizleme kovası gibi küçük arızalarda, sıvıyı bir toplayıcı ile hemen ve tamamen çıkarmak yeterli olabilir. Özellikle vernikli parke ile bu kadar sıvıyı giderebilirsiniz.
Çok narin bir yapıya sahip olan kilit sistemi bilir kişiler tarafından montajı ve sökümü yapılmalıdır. Daha sonra, sökülen laminat parkeleri isteğe göre nereye montaj edilmesi gerekiyorsa sorunsuz bir şekilde tekrar narin hareketlerle montajı yapılabilir.
Üst katmana su temas ettiğinde, parkeler genellikle belli bir süreye kadar zarar görmezler. Ancak alt taraftan gelebilecek olan su sızıntıları, örneğin yerden ısıtma borusunun çatlaması gibi, hemen fark edilemeyebilir. Bu durumda parke, suyu yavaş yavaş emer ve bir süre sonra formu bozulmaya başlar.
Her Parke Suya Dayanıklı Mıdır? Standart bir reçine içerikli panel, hiç şişmeden suya 3 saat maruz kalabilir. Suya dayanıklı parke modelleri, reçine içeriği diğerlerine nazaran birkaç kat daha yüksek olan paneldir. Bu tür laminatlar, uzun ömürlü ve şişme olmaksızın yaklaşık 6 saat neme maruz kalmaya dayanır.
Çoğu durumda günlük temizlikte ılık su kullanılarak dahi pratik parke temizliği için nemli bez kullanılabilir. Zeminde her zaman daha fazla kir olduğundan dolayı daha fazla temizlik gerektirir. Verilen emekten tasarruf sağlamak adına ev temizliği için üretilen bir ahşap temizleme ürünü kullanılmalıdır.
Parkenin kenarlarının çökük, ortasının yukarıya doğru bombe yapmasına da kamburlaşma denir. Bunun da sebebi nem dengesini bozulmasıdır.
Mevsim geçişlerinde yaşanan ani sıcaklık değişimleri parkelerde esneme sorunsalını ortaya çıkarır. Özellikle yaz aylarından kışa geçerken kombi sistemleri aniden yüksek ısıya ayarlanır. Bu ada ısı değişimini ve dolayısıyla esnemeyi tetikler.
Ahşap zeminde kalan ufak tefek delikleri kapat.
Bunun için zımparalamadan kalan bir parça talaş tozunu parke cilası ile karıştırıp macun kıvamına getir ve bunu kullanarak zemindeki boşlukları doldur.
Materyal kalitesi zayıf olduğunda en ufak bir sıçramasında dahi şişmeler meydana gelebiliyor. İyi bir ürün ise uzun süre nem ile mücadele edebiliyor. Fakat hiçbir parke %100 olarak suya karşı dirençli değildir. En iyisi dahi uzun süre suya ve neme maruz kalırsa şişmesi kaçınılmaz olacaktır.
Parke altında su sızıntısı kendisine bir yol bulur ve zamanla bütün parkelerin şişmesine sebep olabilir. Parkelerin kabarması su sızıntısının boyutuna göre değişiklik gösterebilir. Tesisatın içerisinde zamanla oluşan su kaçağından dolayı, parkeler arasında boşluk oluşabilir.
Parkede matkap ile 5 mm lik delme ucu ile bir delik açıp. oradan içeriye poliüretan köpük sıkın. içeride şişecek boşluğu dolduracaktır.
Laminat parke döşenirken kenarlarda yeterli boşluk bırakılmaması veya nem ve rutubetten dolayı yapılan malzemenin aşırı uzama yapmasıyla duvara temas eden parkeler kabarır ve yukarı dogru şişkinlik yapar.
Parkeler uzun ömürlü yer döşeme ürünleridir. Doğru kullanıldığında ömürleri hayli uzun olmaktadır. Kabarma durumları ise çoğunluk yüksek nemli alanlarda ya da aşırı sulu temizleme yöntemlerinde ortaya çıkar. Bazen de ortada hiçbir sorun yokken uzun süreli kullanıma bağlı olarak kabarmalar gerçekleşebilir.
Sistire, sistire makinesi ile yapılır.) Kullanıma bağlı olarak 5 yılda bir sistire yapılırsa parkenin en az ömrü 40 yıl olabilir.
Masif parkeler gibi sürekli sistre cilaya ihtiyaç duyulmaz. Bunun yanı sıra zamanla laminant parkelerde de çizilme ve eskime oluşabiliyor. Firma cila uygulamasında sizlere en uygun çözümleri sunarak, parkelere yenide yaşam sağlıyor. Uzun süreli kullanım ile tüm laminant parkeler yenileniyor.
Derzli laminat parke özellikleri ise her bir mekana göre ölçü ve kalınlık bakımından çeşitlilik arz etmesidir. Çok yoğun olarak kullanılan alanlarda çok daha dayanıklı ve kalın parkelerin tercih edilmesidir. Ayrıca su geçirmezlik özellikleri sayesinde kola kolay deforme olmazlar.
Peki, banyoya parke olur mu? Banyo su sirkülasyonunun çok fazla olduğu bir alan olduğundan 'Banyoda parke kullanılmamalı' algısı hakimdir. Ancak PVC esaslı parkeler banyoda gönül rahatlığıyla kullanılabilmektedir.
Parke sökmek kolay bir iş değildir. Ustalık ve uzmanlık ister. Ev hanımları zeminlerini yenilemek istediklerinde ilk olarak bir usta ile anlaşması önerilir. Ama kendi imkanlarıyla da bu işlemi gerçekleştirmek mümkündür.
Parke zeminler doğal olarak kaygan değildir, ancak bir cila veya cila kaplaması uygulandıktan sonra veya özellikle zeminin yüzeyi kirliyse kaygan olabilir. Ahşap zemininizde kayma riskini azaltmanın en iyi yolu temiz ve kuru tutmaktır.
Laminat parke, yüzde 80 ahşaptan oluştuğundan, diğer ahşap ürünler gibi emniyetli bir şekilde yakılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri