Sivas Köftesi'ni diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özelliği, söz konusu köftenin üretiminde kullanılan etin, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip Sivas bölgesi yaylalarında yonca, fiğ, kekik otu ile beslenerek yetiştirilmiş sığır ve koyun etinden elde edilmiş olmasıdır.
Yalnızca 2 malzeme ile hazırlanan Sivas köftesi, biber, domates ve tırnak pide eşliğinde sunulur. Orijinal Sivas köftesini diğer köftelerden ayıran en önemli özellik, kıymanın tuzda bekletilmesidir. İsteğe göre dana eti veya koyun eti kullanılabilir.
Meşhur Sivas köftesinin en temel özelliklerinden birisi, Sivas bölgesinde en çok tercih edilen yemek olmasını sağlayan, içerisinde hiçbir katkı maddesi bulundurmamasıdır. Sonraki özelliği ise sadece kıyma ve tuz kullanılarak yapılıyor olmasıdır. Zaten bunu temel neden olarak gösterebiliriz.
1 Kg sığır eti (tercihen düve eti, koyunun karın etleri de olabilir), akşam doğranır ve tuzlanır. Tuz olarak, Sivas tuzlalarından çıkarılan yerli tuz kullanılmalıdır. Bu et ertesi gün öğleye kadar bekletilir. Sonra kıyma makinesinde çekilir.
Sivas köftesi içindekiler sadece köftemizin ekstra lezzetli olmasını sağlayan baharatlar. Biraz sumak, biraz tuz ve birkaç damla limon suyu. Oldu da bitti! Gördüğünüz üzere ne yumurta ne ekmek kullanıldı, bu da Sivas köftesinin en büyük özelliği.
İlgili 38 soru bulundu
Su çok olursa et dağılır ve köftenin görüntüsü bozulur. Porsiyon olarak satışa sunulan köfte 7 adet, et miktarı ise 175 gramdan az olamaz.''
1 porsiyon Sivas Köftesi 7 adet köfte içerir. Sivas Köftesi 5 porsiyon alındığında yaklaşık olarak 1 kg çiğ Sivas Köftesinin pişirilmişini almış olursunuz.
Sivas köftesi yapımında tuz harici hiçbir baharatın kullanılmadığını belirten Koçan, “Baharat olarak hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz, sadece tuz kullanıyoruz. Tuz oranında etin kilosuna göre belirli oranda kullanılıyor. Kiloya 20 gram tuz kullanıyoruz.
Uygun bir yoğurma kabı içerisine kıymamızı alalım. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, küçük küçük kesilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alalım ve malzemelerimiz güzelce karışana kadar yoğuralım.
#1 Orjinal Sivas Köftesi
İlk sırayı elbette bir et ürününe ayırmalı. 81 ilin, 81'inde de el üstünde tutulan, adı duyulduğunda karınları acıktıran bir yiyecek varsa o da köftedir. Sivas usulü köftenin asıl önemli noktası ise etinde saklı.
Köfte, Türk mutfağının önemli yemeklerinden biridir. Bir araştırmaya göre ülke mutfağında 291 çeşit köfte yemeği bulunmaktadır. İşte, Tekirdağ'dan İzmir'e, Trabzon'dan Sivas'a, en meşhur, en leziz köfteler.... Türkiye'de köfte denilince akla gelen ilk yer, Tekirdağ'dır.
Pişmiş leziz Sivas Köftenin bir porsiyonunda yedi adet köfte bulunur ve çiğken yaklaşık olarak 200 gr ağırlığındadır. Lezzetini, dokusunu ve aromasını yitirmemesi için strafor kolide buz jeliyle berber gönderilir.
Köfteleri tost makinesinde kapağı açık olarak ya da döküm tavada pişirin. (Domates ve biber ile birlite kabartmak köftelere hoş bir aroma verecektir.) Köftelerinizi pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
İsveç köftesi, IKEA köftesi ya da İsveççedeki özgün adıyla köttbullar, İsveç mutfağının en bilinen ürünlerinden olan ve misket şeklindeki köftelerden oluşan geleneksel yemektir.
Sivas Köftesi içinde et ve tuzdan başka baharat olmayan çok özel bir köftedir. Et hem tuzla hem de ısıl işlemle pişirilir.
Ben tercih etmiyorum. deneyebilirsiniz. Gelelim baharatlara; ben çok baharat kullanmıyorum köftede. Karabiber ve tuz kullanıyorum. Karabiber taze çekilmiş olursa köfteniz müthiş olur. 1kg için 6-7 gr tuz kullanabilirsiniz.
Tuzu ilk aşamada eklemiyorlar, çünkü tuz etin suyunu çekebiliyor. Köftenin kabarması için karbonat ekleyenler de var. 1 kilo kıymaya 1 tatlı kaşığı eklenebiliyor.
Bir araştırmaya göre ülke mutfağında 291 çeşit köfte yemeği bulunmaktadır.
Adı ve tadı tarihten gelen Harput köfte, Elazığ mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Tarihi 17. yüzyıla uzanan, Anadolu mutfağına Arap Yarımadası'ndan girdiği bilinen, halk arasında "içli köfte" de denilen Harput köfte, Elazığ'da hazırlanan yemeklerin baş tacı olmaya devam ediyor.
Ortalama olarak, orta büyüklükte yapılan köftelerle genellikle 55-60 adet, büyük boyutta yapılan köftelerle ise ortalama 40 adet köfte elde edilebileceği söylenebilir.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Sivas köftesinin dünyaca ünlü bir marka haline gelmesi amacıyla Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) başvuruda bulunmuştu. Başvuru kabul edildikten sonra 6 aylık bekleme süresi de tamamlandı ve köftemiz resmen tescillendi.
250 GR KIYMADAN 5 KİŞİLİK KÖFTE YAPABİLİRSİNİZ✅ KIBRIS KÖFTESİ NASIL YAPILIR - YouTube.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri