Kekik yağı ya da biberiye yağı ile Jojoba yağı gibi özel doğal kaynaklar sivilce konusunda etkilidir. Aynı zamanda kuşburnu ve kadife çiçeği yağı gibi özel kaynaklar da bu konuda ön plana çıkar. Sadece temel noktada sivilce için değil ayrıca sivilce yaraları ve izlerini gidermek konusunda da etkili yöntemlerdir.
Yarım çay kaşığı karbonata birkaç damla limon suyu ilave edin ve karıştırın. Sivilcenin üzerine parmağınızla sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra yıkayın. Bu uygulamayı sivilcenin iltihabı kuruyana kadar her gün tekrarlayabilirsiniz.
Sivilceye iyi gelen bitkisel yağlar denildiği zaman akla ilk gelenlerden biri biberiye yağıdır. Biberiye yağı, doğal bir antiseptik ve anti-inflamatuardır. Ciltteki bakterileri öldürmeye ve iltihaplı sivilceleri azaltmaya yardımcı olabilir.
Organik hindistan cevizi yağı, ciltteki yanık, yara gibi lekelerin iyileşmesini hızlandırıyor. Hatta bunlarla da yetinmeyip aknelerin de iyileşmesini etkiliyor. Yalnızca akne lekelerinin değil, aktif aknelerin sönmesini de sağlayan bu yağ, favorilerden. Bir diğer çok kullanılan cilt yağı da jojoba yağı.
Temiz bir pamuğa birkaç damla elma sirkesi sıkıp, sivilcenin üzerine sürün. Koku rahatsız etse de, birkaç dakika içinde rahatsız etmeyecek seviyeye gelecektir. Limon, antiseptik etkisiyle kısa sürede sivilcelerin kurumasını ve iyileşmesini sağlar. Bir gazlı beze, 2-3 damla limon sıkın ve sivilcenin üzerine yapıştırın.
İlgili 33 soru bulundu
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Genel olarak roaccutan adı ile bilinen isotretinoin tedavisi aknede “ altın standard” olarak kabul edilen bir tedavidir. Akne oluşumunda rol oynayan dört mekanizmada da etkili tek ilaç olduğundan diğer tedavilere üstündür.
Akne ve sivilceye eğilimli ciltler için kullanılan yağlar
Serbest radikallerin zararlı etkilerini azaltır, iltihaplanmayı önlemeye yardımcı olur.
Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağları derledik. Kuru yüz iyi gelen yağlar zeytinyağı, argan yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Yağlı yüze aspir yağı, üzüm çekirdeği yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı iyi gelir. Sivilceli yüzlerin ise kekik yağı ve jojoba yağı kullanması önerilir.
Sarı Kantaron Yağı'nın cilt bakımı konusunda pek çok faydası var 😊 Sarı Kantaron Yağı antiseptik özelliği ile sivilceleri kurutur. Aynı zamanda cilt hücrelerini yenileyici bir etki gösterir, gözaltı morluklarını giderir, sivilce izlerinin ve çatlakların görünümünün azaltılmasında kullanılır.
Kantaron yağı faydaları sivilce üzerinde de bir hayli etkisini gösteriyor. Kantaron yağı antiseptik , antibakteriyel ve anti-enflamatuar özellikleri ile iltihapların ve iltihaplı sivilcelerin kaybolması için mücadele ediyor. Aynı zamanda yara ve yanıkların giderilmesinde cesur etkiler gösteriyor.
Enfeksiyon Hastalıklarına Karşı Güçlü Bir Etki Gösterir
Kantaron yağı sayesinde tedavi süreci kolaylaşan enfeksiyonların arasında deri enfeksiyonları, ayak mantarı, sivilceler ve uçuk (kalıcı bir tedavi yöntemi yoktur) bulunmaktadır.
Sıcak kompres uygulamak, sivilcenin ağrısını hafifletir ve bunun yanında beyaz uç vermesini sağlar. Soğuk kompres ise, yine ağrıyı hafiflettiği gibi sivilce şişliğinin de inmesine yardımcı olacaktır.
Sivilcelere bitkisel çözüm İbrahim Saraçoğlu tarafından da lavanta olarak görülmektedir. Saraçoğlu sivilcelerle mücadelede lavanta çayını önermektedir.
Kör sivilce için krem uygulaması yapmak iltihaplanmayı ve şişliği azaltabilir. Aynı zamanda sivilcenin ucunun çıkmasına yardımcı olarak iltihabı vücuttan dışarı atılmasını destekleyebilir. Sivilce kremleri genellikle salisilik asit, benzoil peroksit,kükürt, alfa hidroksi asit, retinoid gibi bileşenler içerir.
Kantaron yağı genellikle gece yatmadan önce cilde uygulanmalıdır. Çoğu kişi kantaron yağını cilt bakım rutinlerinin bir parçası olarak gece kullanır çünkü gece cilt yenilenme sürecine girdiğinden yağın cilde faydası daha fazladır.
Lavanta Yağının Yüze Faydaları
Akne veya sivilce problemleriyle mücadele edenler için lavanta yağı, antibakteriyel özellikleri sayesinde yardımcı olabilir. Birkaç damla lavanta yağı, sivilce oluşumunu engelleyebilir ve var olan sivilceleri hafifletebilir.
Sivilce oluşumuna yatkın cilt tipleri için, ölü cilt hücrelerini temizleyen ve tıkalı gözenekleri açmaya yardımcı olan soyucu bir bileşen olan salisilik asit içeren tonikler daha iyi olacaktır.
Sivilce problemi yaşıyorsanız; ekmek başta olmak üzere beyaz un ile yapılan her türlü yiyecek, pirinç, şeker, şekerlemeler, asitli ve şekerli içecekler, bal, mısır şurubu, akçaağaç şurubu ve agave gibi tatlandırıcılardan uzak durmalısınız.
İzotretinoin Tedavisi: İzotretinoin (Roaccutane®, Zoretanin®, Aknetrent®) tedavisi piyasada bilinen tüm akne formlarına etkili olan tek tedavidir. Tedaviden sonra pek çok hastada kesin çözüm sağlamakta, daha sonra lezyonların tekrarlamasını azaltmaktadır.
Geçmeyen sivilce sebeplerinin birbirinden farklı etkenler olduğunu söylemek mümkündür. Genel olarak sivilce sorunu; stres, düzensiz beslenme ve hormonal değişikliklerden ileri gelir. Ancak uzun süre geçmeyen sivilceler söz konusuysa bu durumun ciddi bir sağlık sorununa işaret ediyor olma ihtimali olabilir.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız. Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi ince deri, deri ülserleri, çatlak damarlar veya akne üzerinde kullanmamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri