Siyah üzüm tam bir antioksidan desteğine sahiptir. Düzenli tüketimde antioksidan sayesinde kan değerleri ideal seviyelere gelebilir, kolesterol dengelenebilir. Bir salkım üzüm ya da düzenli içilen bir bardak üzüm suyu kötü kolesterolün düşmesine, iyi kolesterolün yükselmesine yardımcı olur.
her gün kuru üzüm yemek
Günlük yüksek kuru üzüm tüketiminin yan etkileri olabileceği söylenmekte, bu nedenle dengeli tüketilmesi önerilmektedir. Vücudun demir ihtiyacını karşılamak için kadınların günde 18 mg, erkeklerin ise 8 mg kuru üzüm tüketmesi önerilir.
Üzüm çekirdeği tüketirken miktarına dikkat göstermek gerekir. Üzüm çekirdeğinin günde bir tatlı kaşığı kadar tüketilmesi önerilir. Beyaz üzüm ve kara üzüm çekirdeği tüketilebilir. İki üzüm çeşidinin de çekirdekleri oldukça faydalıdır ve gençlik iksiri olarak da bilinir.
İlgili 40 soru bulundu
Üzüm çekirdeği çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Gözü katarak oluşumundan korur. Damarları sağlamlaştırarak varis hastalarına şifa olur. Kalp krizi, hipertansiyon ve felç olma riskini azaltır.
Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına, vücudun toksinlerden arınmasına ve kanser hücrelerinin en doğal şekilde atılmasına yardımcı olan üzüm çekirdeği tozu, sabahları aç karnına 2-3 çorba kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı eklenerek tüketilebilir.
Kilo Vermeye Yardımcıdır
Kara üzüm, içeriği sayesinde vücuttaki yağ yakımının artmasına ve hızlanmasına yardımcı olur. Bu özelliği sayesinde kara üzümü diyet listelerinde ara öğün olarak bulundurmak oldukça doğru bir karar olacaktır.
Vitamin ve minerallerin en lezzetli durağı; kırmızı üzüm
Kırmızı üzüm; Vitamin A, C, B6, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, folat, magnezyum ve selenyum içermesiyle oldukça sağlıklı bir besindir. Çok güçlü bir antioksidan olan kırmızı üzüm, serbest radikallere karşı güçlü bir koruma kalkanı oluşturur.
Siyah kuru üzüm her zaman alınıp tüketilebilir. Kuru üzüm özellikle sabahları aç karınla 10 tane yiyerek, daha sağlıklı bir cilt elde edilebilir. Günde minimum 4-5 tane tüketilmesi önerilir.
Siyah Üzüm Hangi Vitaminleri Bulundurur? Siyah üzümün içerdiği vitaminler, A vitamini, B vitamini (B1, B2, B3, B5, B6 ve B9 formlarında), C vitamini, K vitamini ve E vitaminidir. A vitamini daha iyi görmemize yardımcı olur. K vitamini kemiklerimizi güçlendirmeye, C vitamini kalp hastalıklarını azaltmaya yardımcı olur.
Çekirdekli kuru üzüm; kanı sulandırır. Kalp hastaları için şifa kaynağıdır. Kuru üzümün kabuğunda bulunan vitamin, kansere karşı koruyucu bir güç oluşturur. Kansızlık ile mücadele eden hastaların özellikle tüketmesi gereken, doğal ilaç olarak bilinir.
Zengin besin değerlerine sahip olan kuru üzüm, sabahları tüketildiğinde enerji vererek daha zinde kalmayı sağlamaktadır. Uzun süre tok tuttuğu için diyet yapanların ara öğünlerinde tüketmeleri önerilmektedir.
Üzüm çekirdeği doğrudan tüketilebilir. Üzüm yerken çekirdeğinin çıkarmadan bir bütün halinde tüketebilirsiniz. Dilerseniz çekirdeği üzümden çıkartıp kurutabilirsiniz. Kurutulmuş olan üzüm çekirdeğini toz haline getirdikten sonra yoğurt ya da bala karıştırarak yiyebilirsiniz.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. - Siyah üzüm lif ve su içeriği bakımından zengin olduğu için ishal, kabızlık ve hemoroit gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur. - Uykudan önce siyah üzüm yemek uyku kalitesini artırabilir.
Üzüm çekirdeğinin içindeki ana antioksidan; proantosiyanidinlerdir. Ayrıca yüzde 15 protein, yüzde 25 yağ, yüzde 45 posa (lif), bol aminoasit, mineral (demir, kalsiyum, çinko, bakır) ve bir miktar da vitamin (özellikle E vitamini) içerir.
Manisa sadece Türkiye'de değil Dünyada da en önemli üzüm üretim merkezidir. Manisa yöresinde Bağcılık kültürünün antik çağa kadar uzandığına dair bilgi ve buluntu vardır. Gediz ırmağının suladığı ovaya Antik Çağda "Üzüm Ovası" ya da "Lidya'nın Altın Ovası" denilmekteydi.
Üzümün ezilerek yüze maske olarak kullanılması cildi yeniliyor. Üzüm maskesi ciltteki kırışıklıkları giderdiği gibi kırışıklık oluşmasını da engellemektedir. Üzüm maskesi cildin nefes almasını sağlayan bir güzellik iksiridir. Siyah üzümün cilde sürülmesi ciltteki ölü derilerin atılmasını sağlıyor.
Özellikle içeriğinde bulunan resveratoller sayesinde açlık krizlerinin önüne geçen ve uzun süre tok kalmaya yardımcı olan üzüm, gereksiz kalori ve dolayısıyla kilo alımının önüne geçebilmektedir.
Üzüm, içinde bulunan polifenoller sayesinde obeziteyi önlemeye yardımcı olur. Kilo vermeyi de önemli ölçüde kolaylaştırır. Bu nedenle yaş ya da kuru üzüm fark etmeksizin pek çok diyet listesinde üzüm de yemeniz tavsiye edilir. Fakat üzümü fazla tüketirseniz kilo almaya neden olabilir.
Yüksek şeker oranı ile dikkat çeken çilek, yaban böğürtleni, karadut, karpuz ve kavun gibi meyveler belirli aralıklarla tüketildiklerinde kilo aldırır. Taze meyvelerle yapılan reçel, marmelat ve komposto gibi gıdalar yüksek karbonhidrat oranı ile kilo alımına yardımcı olur.
Yapılan çalışmalar üzüm çekirdeği ekstresinin güçlü anti oksidan özelliği ile serbest oksijen radikallerinin yol açabileceği iştahsızlığa karşı etkili olduğunu göstermektedir.
Siyah üzüm Çekirdeği Tozu Nasıl Tüketilmelidir? Siyah üzüm çekirdeği bir blender yardımıyla öğütüldükten sonra yoğurt ya da bal ile karıştırılarak tüketilebilir. Siyah üzüm çekirdeğini tüketmek için en ideal ölçüyse yarım çay bardağı yoğurda bir çay kaşığı kadar üzüm çekirdeği şeklindedir.
Üzüm çekirdeği tozu bal, pekmez veya su ile karıştırarak kolaylıkla tüketilebilir. Muhafazası: Oda sıcaklığında muhafaza edilir. Işıktan ve sıcaktan koruyunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri