Cildin ihtiyacına göre kliniğimizde Uzman Cilt Doktorumuzun muayenesi sonucunda 6-8 seans olarak planlanır. 2 hafta aralıklarla uygulanır. Uygulama öncesinde lokal anestezik krem kullanılır. Uygulama sonrasında 1-2 gün süren çok hafif bir kızarıklık olur.
Siyah Nokta Sıktıktan Sonra Ne Sürülmeli
Siyah nokta sıkıldıktan sonra antibiyotikli sivilce kremi sürülmesi gerekir. Siyah nokta sıkmak, cildin bir yere çarpması ya da çimdiklemekten farkı yoktur.
Cilt bakımı, deriyi inceltir, bu şekilde sürecini hızlandırır. Cilt bakımı, daha iyi sonuçlar vermesi adına 10 günlük aralıklarla 6 seans şeklinde uygulanır. Cilt bakımı, doğru şekilde uygulandığında, ciltteki tüm ölü deriyi temizler.
Lazer ve ışık terapisi uygulamaları, hem ciltteki bakterileri yok etmek hem de yağ üretimini azaltmak için kullanılır. Daha sağlıklı ve yağdan arınmış bir ciltte, siyah noktaların oluşumu da bu yöntem sayesinde azami ölçüde engellenmiş olur.
Siyah noktaların kendiliğinden geçmesi mümkün değildir. Genel olarak siyah nokta açık gözenekli kişilerde daha fazla olduğundan siyah nokta temizliğinin ardından yeniden oluşmaması için gözeneklerin sıkılaştırılması gerekmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Siyah noktalar temizlenmediği taktirde büyümeye devam eder. Bu büyüme çok ileri boyutlara ulaşırsa oluşan siyah Nokta doktor yardımıyla alınır. Normal durum da sorun oluşturmayan siyah noktalar doktor müdahalesi gerektirdiği noktaya geldiği zaman lazerle yakılma işlemi yardımıyla ortadan kaldırılır.
Özellikle siyah noktalar önlem alınmazsa maalesef iltihaplı sivilceye dönüşebiliyor, yerini de izlere ve derin çukurlara bırakabiliyor. Sağlıklı, pürüzsüz ve tertemiz görünen bir cildin en önemli göstergesi gözeneklerin açık olmadığı bir cilttir.
Siyah noktalar oldukça esnek ve çıkarılması zor yapılara sahip olabilir. Onlardan kurtulmaya çalışırken, daha fazla ortaya çıkmalarına sebep olabilirsiniz. Siyah noktalarınızı sıkmak, cilt tahrişine neden olurken potansiyel olarak lekenin içine daha fazla bakteri girmesine sebep olabilir.
Bunun için 1 tatlı kaşık balı yarım limon suyuna ekleyip siyah noktalara uygulayabilirsiniz. Karbonat maskesi: 1 yemek kaşığı karbonatı az suyla macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve sorunlu bölgeye uygulayıp 10 dakika kadar bekleyin. Ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Bunun için öncellikle bir kâsede su ısıtın. Su ısındıktan sonra, yüzünüzü, yanma riski olmayacak ancak buharla da temas edecek mesafeden buhara tutun. Birkaç dakika bekledikten sonra siyah noktalı bölgeye hafifçe baskı uygulayın. Siyah noktaları sıkarken iz kalmaması için pamuk kullanabilirsiniz.
İşlem öncesi cilde lokal anestezi kremi uygulanır, işlem ortalama 20-30 dakika sürer. İşlem sonrası ciltte kırmızı, kızarık görüntü oluşabilir. 24-48 saat duş alınması önerilmez.3.-4. Gün kabuklanma ve ince soyulma süreci başlar; bepanthen ve güneş koruyucu kullanılır.
Sabah yüz yıkamak, yüzün tazelenmesine ve canlanmasına yardımcı olurken, gece yıkamak ise ciltteki kirin ve makyajın giderilmesine katkı sağlayacaktır. Yüzü günde iki kereden fazla yıkamak, cildin kuruluk yaşamasına ve hassasiyet yaşamasına neden olabilmektedir.
Sağlıklı ve bakımlı cildin yolu, temizlikten geçiyor. Cilt temizliğinin, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yapılması öneriliyor. Bunun için cilt tipinize uygun, jel, losyon veya kremlerden destek alabilirsiniz. Hassas göz çevresi için ayrı ve özel temizleyicileri tercih etmelisiniz.
Düzenli cilt temizliği
Gün içerisinde cildin maruz kaldığı etkenlerden dolayı cilt dokusunda yağ ve kir oluşur. Cildi arındırmak için düzenli olarak günde iki kez yüz yıkamak siyah noktalardan kurtulmak adına çok önemlidir. Fakat kuru veya hassas cilde sahip kişilerin yüzlerini günde bir kez yıkamaları önerilebilir.
Siyah noktaları sıkmak sakıncalı değildir. Büyüyen ve gelişen siyah noktalar çıkarılmazsa gözeneklerin büyümesine neden olur.
Aramızdan birçoğu siyah noktayı sıktıktan sonra delik sorunuyla karşılaşıyor. Bunun sebebi de gözeneklerin çok büyümüş olması. Siyah nokta delikleri nasıl kapanır sorusunun yanıtı ise gözenekleri küçültmekte saklı.
Bunlardan biri olan siyah nokta cımbızı kolaylıkla sterilizasyonu sağlanabilen bir gereç olduğundan enfeksiyonların önüne geçecektir. Siyah nokta sıkılırken cilde fazla basınç uygulamamak ve cilt dokusunu ezmemek gerekir.
Siyah nokta tedavisi aslında basit uygulamalar ile çözüme ulaşabilir. Amaç, tıkanmış olan yağ kanallarını temizleyip açmaktan ibarettir. * Siyah noktaların kesinlikle tırnakla sıkılmaması gerekir. * Siyah noktalar, buhar banyosu ile çok kolaylıkla tedavi edilebilir.
Burunda siyah nokta olmasının nedeni fazla yağ ve ölü deri hücrelerin gözenekleri tıkamasından dolayıdır. Cilt folikülünün açıklığına toplanıp komedon adı verilen yumru oluşur. Yumru üzerinde cilt kapalı kaldığında beyaz nokta denir. Yumru üzerinde cilt açılıp hava ile temas ederse siyah nokta oluşur.
Yanaklarda siyah nokta olabileceği gibi en çok burunda siyah nokta görülür. Ancak vücudun her yerinde siyah nokta olabilir.
Evinizde yapabileceğiniz maskeler şunlardır; buhar banyosu, limon karbonat maskesi, limon bal maskesi, jelatin süt maskesi, yoğurt yulaf maskesi, yeşil çay maskesi, zerdeçal nane maskesi ve kil maskesi yaparak siyah noktalarınızdan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.
Diş macunu maskesinin cildi temizlediği ve sivilcelere iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca siyah noktaların yok olması içinde ideal bir maske çeşididir. Bunun yanında cilde temiz bir görünüm kazandırması açısından da son derece yararlıdır.
Eğer doğru teknikler uygulanırsa, siyah nokta sıkılması durumunda herhangi bir iz oluşmaz. Fakat siyah noktalar için birçok maske bulunuyor. Bu maskeler kullanılarak siyah noktaların giderilmesi mümkündür. Fakat doğru teknikler uygulanması durumunda, siyah noktaların sıkılmasında herhangi bir yan etki oluşmuyor.
Açık komedon adı da verilen siyah noktalar, ciltteki yağ ve kir arttıkça zamanla belirginleşir, büyür.
Siyah noktalar genellikle yağlı veya sivilceye eğilimli cilt tiplerinde ortaya çıkar. Siyah noktalar yüzün T bölgesinde görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri