Çok ve çoğunluk kelimesi dışında genel kelimesi de eş anlamlılarından biri olmaktadır. Sıkın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler Nelerdir? Sık kelimesinin eş anlamlı sözcükleri çok, çoğunluk ve genel sözcükleri olmaktadır. Bu kelimeler dışında genellikle ve sıklıkla kelimesi de eş anlamlılar olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kelime bazında zaman eş anlamlısı olarak vakit sözcüğünü kullanabilirsiniz.
Var kelimesinin eş anlamlısı "mevcut" ve "olanca" olarak bilinmektedir.
Sürekli, hiç mola vermeden, devamlı olarak anlamına gelir.
Bu kelimeler için eş anlamı veya anlamdaş ifadeleri kullanılır. Anlamdaş kelimeler birbirleri yerine cümle içinde kullanıldığı zaman cümlenin anlamını değiştirmezler. "Sürekli, ara vermeden" anlamına gelen devamlı kelimesinin de anlamdaşları bulunur.
İlgili 43 soru bulundu
Biteviye kelimesi sürekli ve devamlı sözcükleriyle eş anlamlıdır.
uzak diyar destanı 2 Süratli kelimesiyle eş anlamlı olarak çabucak, hızlı ve seri kelimeleri kullanılır.
Sürekli Değişken: Ölçülebilen ve tartılabilen değerleri içeren değişkenlerdir. Örneğin, uzunluk, ağırlık, yaş, alan, güç, zeka düzeyi, sıcaklık, basınç, hız… Kesikli Değişken: Sayılabilen değişkenlerdir. Örneğin, öğrenci sayısı, konut sayısı, tarım arazisi sayısı, kağıt sayısı, çiftçi sayısı…
Değişkenler aldıkları değerlere göre sürekli ya da süreksiz olarak sınıflandırılır. Süreksiz değişkenler ölçülen özellikle ilgili yalnızca sınırlı sayıda değer alırken, sürekli değişkenler iki ölçüm arasında sonsuz sayıda değer alabilirler. Örneğin cinsiyet yalnızca kadın ve erkek değerleri alabildiği için süreksizdir.
Durmadan, hiç mola vermeden, devamlı olarak anlamına gelir. Biteviye kelimesi, bulmacalarda ''sürekli'' sorusuna verilebilecek 8 harfli yanıtlar arasında yer alıyor.
Sık sözcüğüne karşılık gelen en doğru zıt anlamlı kelime seyrektir.
Sık kelimesinin anlamı; çok bulunan, çok rastlanan, birbirine yakın olarak bulunan anlamına gelmektedir. Bu anlamı taşıyan kelimenin karşıt anlamlısı ise seyrek kelimesi olacaktır. Seyrek kelimesinin anlamı; bazı parçaların arasında bulunan ara, bir yere az gitmek. Sık kelimesinin tam tersi anlamı seyrek sözcüğüdür.
eş zamanlı olarak, aynı zamanda olarak, beraberinde.
Vakit kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden eş anlamlı olarak, 'zaman' sözcüğü ile beraber karşılık buluyor. Alışılmış bir işi yapmak ya da bir iş için ayrılmış durum olarak vakit kelimesi kullanılmaktadır.
Beyaz eş anlamlısı olan sözcük ak sözcüğüdür.
Kalp, “yürek, hayat merkezi sayılan organ, duygu ve teessür merkezi olan gönül, bir şeyin ortası, merkezi, kalp hastalığı, sevgi, gönül olarak tanımlanmıştır.
Nitelikleri bakımından en çok 30 iş günü süren işler süreksiz işler olup, 30 iş gününü aşan işlere ise sürekli işler olarak kabul edilmektedir.
Süreksiz Değişkenler: Sadece sınırlı sayıda değer alır. Ör. Cinsiyet, medeni durum, vs. Sürekli Değişkenler: İki ölçüm arasında sonsuz sayıda değer alabilirler.
Cinsiyet, eğitim düzeyi, doğum yeri, kan grubu, şube gibi değişkenler kesikli, yaş, ağırlık, akademik başarı, öğrenme başarısı, tutum gibi değişkenler süreklidir. Genellikle nitel değişkenler kesikli, nicel değişkenler ise sürekli değişkenlerdir.
Bir durumdan diğerine, gözlemden gözleme farklılık gösteren özelliklere “değişken” adı verilir.
Bir ailenin sahip olduğu çocuk sayısı da süreksiz değişkene bir örnektir. Ancak bireyin boyu(metre) sürekli değişkendir çünkü bireyin bu özelliği miktar olarak kesirli de gösterilebilir.
Matematikte, değişken, sık sık bilinmeyen bir niceliğin (potansiyel değişiminin) tanımlanması için; bilgisayar biliminde ise, niceliğin depolanabileceği bir yer, alan ifade eder. Değişkenler, sıklıkla bilinen ve sabit olan değerlerle mukayase edilir. Terim, fizik ve mühendislik biliminde de benzer bir anlama sahiptir.
Meydan kelimesi yerine, alan kelimesi tercih edilebiliyor. Alan veya meydan kelimesi aynı anlamda olan kelime türleridir.
Bu kapsamda hızlı ile eş anlamlı kullanılabilecek sözcükler çabuk, süratli ve çapkın olarak sıralanmaktadır.
“Yüzü yabancı değil” sözünde “yüzü” sözcüğünün yerine “suratı, çehresi, siması” kullanılabilir ama, bu sözcüklere “-siz” yoksunluk eki getirilince başka başka anlamlar ortaya çıkar: “Yüzsüz”, “arsız” anlamında, “suratsız” “asık suratlı, abus” anlamında kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri