Notlar: D: Dizel; S: Süper; L: Lüks; SL: Süper Lüks; SLX: Süper Lüks Ekstra; ie: Enjeksiyon anlamına gelmektedir.
Tofaş'lardaki "L" modeli "Lüks, "SL" modeli "Süper Lüks", "SLX modeli "Süper Lüks Ekstra" ve "S" modeli "Süper" anlamlarına geliyor. Bu modeller dışında daha çok Şahin'lerde gördüğümüz 1.4, 1.4 ie, 1.6 ie gibi modeller var.
Doğan SLX modellerinin en dolusu olarak bilinir. Daha modern kapı döşemeleri, daha kaliteli yapıda ön göğüs(yenilerinde yüksek torpido) bazı modellerinde hidrolik direksiyon, standart olarak camlar otomatik gibi bazı özellikleri vardır.
ŞAHİN, DOĞAN, KARTAL = B SEGMENTİ.
Doğan ve Doğan L düz motordur. S, SL ve SLX Tempra motordur.
İlgili 29 soru bulundu
Motor kaputunu açtığınızda, karşınızda sağ tarafta Toyotasa yazan bir etiket bulunur. O etikette Model yazan bölümde ZZE111 yazıyorsa 1.4 motordur.
L'den ayıran özelliği Tempra motor diye tabir edilen SLX'lerde de kullanılan üstten tek egzantirikli motor vardır. Üretimi 1993 yılında durmuştur. 1993 Yılında ise Doğan SLX (Süper Lüks Extra) üretilmeye başlanmıştır.Tamponlar aynalar çıtalar gövde rengi motor tempra.
Tofaş yerli bir araba markasıdır ve Türkiye'de fabrikası bulunmaktadır. Tofaş'ın fabrikası Türkiye'nin Bursa ilinde bulunmaktadır ve üretimler Bursa fabrikasında yapılır.
1 Şahin s ile doğan s sl slx motoru aynı. 2 Enjeksiyonlu motor karbüratöre göre daha seridir. 3 Turbo düşünüyorsan Enjeksiyonlu al.
Şahin ile Şahin S arasındaki en belirgin fark motor dur. Şahin S de Tempra motoru var, Tipo larda da kullanılan 1.6 motor, önden çekişli oldukları için Tipolarda yatay yerleştirilen motor Şahin S de dikey yerleştirilmiş, hiç tüp takılmamış 96 model şahin S aracımız var ve yakıt tüketiminden çok memnunuz...
aslında hiç bir fark yoktur. Tavan ve kapı döşemeleri,torpidosu,koltuklarının döşemeleri,tavan lambası,ön camların elektrikli olması,sis farları,90 lı modellerde ön far altındaki çıtalar,silecek kolları,stop lambaları Farklıdır.
DOĞAN SLX: 1995'in 2. yarısından itibaren yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon var. DOĞAN S: 1995'in 2. yarısından itibaren yükseklik ayarı olmayan hidrolik direksiyon var.
Ruhsatta Doğan 1.6 i.e yazıyor. Gerçi yeni ruhsatlarda "S / SL / L / SLX / SLX 1.6 i.e " felan yazmıyor bildiğim kadarıyla.
Yalnızca 1.6 litrelik benzinli motor seçeneği ile üretilen Tofaş Doğan, 1993 yılında üretimine başlanan SLX (Süper Lüks Ekstra) modeli ile ülkemizde yoğun ilgi gördü. 1997 yılından itibaren Euro 93 normlarına uygun olarak motorlarına enjeksiyon ve katalizör gibi uygulamalar yapıldı.
Tofaş; üretim hacmi, ihracat performansı, ar-ge yetkinlikleri ve 6 bine yakın çalışanı ile Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarındandır. Genel Merkezi İstanbul'da olan Tofaş, üretim faaliyetlerini 350.000 m²'si kapalı, yaklaşık 1 milyon m² alan üzerinde kurulu Bursa'daki fabrikasında gerçekleştirmektedir.
Doğan SLX'in 10.1 litrelik (100 km'de) test tüketimi (kurşunsuz süper benzin) yüksek olsa da karbüratörlü versiyondan yaklaşık 1 litre daha az.
Bu hayvan saatte 119 km hız ile koşarak “dünyanın yaşayan en hızlı kara hayvanı” ünvanını elde etmiştir. Şahin bundan nerdeyse üç kat daha hızlı. Bayağı doğan (Falco peregrinus), gökdoğan, alaca doğan ya da yalnızca doğan doğangiller (Falconidae) familyasından oldukça yaygın bir gündüz yırtıcı kuş türüdür.
Türkiye'de kabaca 7 milyon araç var desek şu an trafikte 630.000 tofaş aktif kullanılıyor diyebiliriz( Bu miktar olarak en en iyi ihtimal, sonuçta eski oldukları için satılık tofaş oranı satılık mercedesten daha fazladır).
TOFAŞ ŞU ANDA FİAT IN TÜRKİYEDEKİ FABRİKASIDIR.
Osmaniye'de oto galeri işletmecisi Ali Yılmaz, 88 bin kilometrede olan 2001 model Tofaş marka otomobilini “Türkiye'de nadir araçlardan” diyerek 145 bin liradan satışa çıkardı.
soldan depo tofaşlar benzin deposunu alta aldıkları içindir.bagajı genişletmek amaçlı.ojinal lpg lilerin stepne sağ tarafta dır ve halı kaplıdır.
Tofas Sahin Sahin • 1.6 S (80 Hp) teknik özellikleri ve yakıt tüketimi — AutoData24.com.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri