Kural sayısı çok olmamalıdır. Kurallar zamanla değişebilir. Kurallar nesnel ve belirli olmalıdır. Kurallar amaca dönük olmalıdır.
Sınıf kuralları oluştururken dikkat edilmesi gereken kriterler Nelerdir? 1) Sınıf kuralları 7 (yedi) maddeyi aşmamalıdır.
1- Dersin aksamaması için sınıfa zamanında girerim. 2- Teneffüs zili çaldığında, sınıftan koşarak çıkmam. 3- Öğretmenim veya bir arkadaşım konuşurken sözünü kesmem, yanımdaki arkadaşımla konuşmam. 4- Teneffüslerde mutlaka sınıfı havalandırırım.
görülebilir. Sınıf yönetiminin dördüncü boyutunu ilişki düzenlemeleri oluşturur. Sınıf kurallarının belirlenip öğrencilere benimsetilmesi, sınıf yaşamının kolaylaştırılmasına yönelik öğrenci-öğrenci, öğrenci-öğretmen ilişki düzenlemeleri, özellikle, bir sonraki boyut olan davranışı da şekillendirici etkinliklerdir.
İlgili 25 soru bulundu
Sınıf yönetiminin beş boyutu bulunmaktadır. Bunlar; sınıf ortamının fiziksel düzeni, plan-program, süre kullanımı, sınıfta ilişkilerin düzenlenmesi ve davranış düzenlemelerine ilişkin etkinliklerdir (Başar, 2005, 7-8).
Sınıf kuralları okul tarafından, öğretmen tarafından ya da öğretmen ve öğrencilerin ortak kararları olarak belirlenebilir. Öğretmenler, genellikle sınıf içi kuralları öğrenciler ile belirleyerek, onların kurallara uymasını kolaylaştırmış olurlar.
Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, kumaş veya deri yelek, Okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giyilmesi yasaktır. Hiçbir şekilde yüksek tabanlı, topuklu ayakkabı ve sandalet giyilmemelidir. Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar.
Abstract. Kurallar, toplumsal düzenin sağlanması için gereklidir. Okullarda ve sınıflarda etkili bir eğitim- öğretimin yapılabilmesi için de kurallar bir zorunluluktur. Sınıf kurallarının uyulması ve benimsetilmesi gerekmektedir.
Sınıf kuralları karşılıklı beklentilerin gerçekleşmesini sağlayacak bir düzen oluşturmayı amaçlar. Kuralların aşırı katılıkla izlenmesi, tekdüzelik, can sıkıntısı yaratabilir, değişik durumlarda gösterilen esnekliği engeller ve ilişkileri mekanikleştirir.
Okula devam etme, derslere zamanında girme, arkadaşlarına ve okul eşyalarına zarar vermeme, derslere hazırlanarak gelme bu tür kurallara örnek olarak verilebilir. Bu kurallar okuldaki tüm öğrenciler için geçerlidir.
Kurallar hayatı daha yaşanılabilir hale getirmek için var olması zorunlu gereksinimlerdir. Herkesin istekleri ve sevdikleri farkıdır ama toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması için kuralların konulması ve bu kurallara uyulması zorunludur.
Kurallara uymaya rehberlik etme ve gözden geçirme Kuralların Gerekliliğini Tartışma Kural geliştirmenin ilk adımı, kural geliştirmenin ve bu kurallar üzerinde görüş birliğine varmanın neden önemli olduğu tartışılmalıdır. Bu basamağın amacı kuralların kolay kabulünü sağlamaktır.
Okula gitmek yazılı bir kuraldır.
Yazılı kurallar ve yazısız kurallar toplumdaki düzeni korumaya yönelik olan kurallardır. Yazılı kuralları denildiği zaman ilk başta aklımıza anayasa sonra kanunlar, daha sonra kanunların uygulanmasına yönelik yönetmelikler ve yönergeler gelmektedir.
Buna göre özel eğitim kurumlarında sınıf mevcudu kaç oldu? İşte alınan kararın ayrıntıları... Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bundan sonra özel eğitim kurumlarında sınıf mevcutları okul öncesi eğitimde 20, diğer okullarda 30'dan fazla olamayacak.
1. Çok boyutluluk: Sınıfta aynı anda bir çok etkinlik bir arada yapılabilmektedir. Kimi öğrenciler okurken kimileri yazmakta, kimileri tartışmakta olabilirler. Bu sınıfın çok boyutluluk özelliğidir ve öğretmen bu etkinlikleri sınıfın amaçları doğrultusunda bütünleştirebilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri