1) Sınıf kuralları 7 (yedi) maddeyi aşmamalıdır. (Hatırlanması zor olabilir.)
Kural sayısı çok olmamalıdır. Kurallar zamanla değişebilir. Kurallar nesnel ve belirli olmalıdır. Kurallar amaca dönük olmalıdır.
1- Dersin aksamaması için sınıfa zamanında girerim. 2- Teneffüs zili çaldığında, sınıftan koşarak çıkmam. 3- Öğretmenim veya bir arkadaşım konuşurken sözünü kesmem, yanımdaki arkadaşımla konuşmam. 4- Teneffüslerde mutlaka sınıfı havalandırırım.
İlgili 27 soru bulundu
Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, kumaş veya deri yelek, Okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giyilmesi yasaktır. 2. Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar. 3. Öğrenciler beden eğitimi derslerine spor kıyafeti ile katılırlar.
Sınıf kuralları okul tarafından, öğretmen tarafından ya da öğretmen ve öğrencilerin ortak kararları olarak belirlenebilir. Öğretmenler, genellikle sınıf içi kuralları öğrenciler ile belirleyerek, onların kurallara uymasını kolaylaştırmış olurlar.
Çöpleri atmak istediğimiz zaman mutlaka çöp kutusuna atmalıyız. Eğer sınıfta yere çöp atarsak o zaman sınıfımız kirlenir ve pis hale gelir. Bunu önlemek bizim elimizdedir. Öğretmenimizi dinlemeliyiz: Sınıf içerisinde dikkat etmemiz gereken en önemli kurallar arasında öğretmenimizi dinlemek geliyor.
Abstract. Kurallar, toplumsal düzenin sağlanması için gereklidir. Okullarda ve sınıflarda etkili bir eğitim- öğretimin yapılabilmesi için de kurallar bir zorunluluktur. Sınıf kurallarının uyulması ve benimsetilmesi gerekmektedir.
görülebilir. Sınıf yönetiminin dördüncü boyutunu ilişki düzenlemeleri oluşturur. Sınıf kurallarının belirlenip öğrencilere benimsetilmesi, sınıf yaşamının kolaylaştırılmasına yönelik öğrenci-öğrenci, öğrenci-öğretmen ilişki düzenlemeleri, özellikle, bir sonraki boyut olan davranışı da şekillendirici etkinliklerdir.
İlköğretim kurumlarında bir şubedeki öğrenci mevcudunun 30'a tamamlanması, 40'ı da geçmeyecek şekilde oluşturulması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 21.10.2015 tarih ve 10730773 sayılı yazılarıyla bir sınıfta olması gereken en az öğrenci sayısı ile en fazla öğrenci sayısını açıkladı.
Buna göre özel eğitim kurumlarında sınıf mevcudu kaç oldu? İşte alınan kararın ayrıntıları... Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bundan sonra özel eğitim kurumlarında sınıf mevcutları okul öncesi eğitimde 20, diğer okullarda 30'dan fazla olamayacak.
Sınıf Değiştirilmesi her zaman mümkün olan bir işlem değildir ve okul müdüriyetinin onayına bağlı olarak yapılabilecek bir işlemdir.
Kurallar hayatı daha yaşanılabilir hale getirmek için var olması zorunlu gereksinimlerdir. Herkesin istekleri ve sevdikleri farkıdır ama toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması için kuralların konulması ve bu kurallara uyulması zorunludur.
Posterler: Öğrenciye, belirlenen kuralları gösteren, örneğin güven- lik kuralları, hijyen kuralları v.b. ile ilgili posterler sınıfa, kafeteryaya ve okul koridorlarına asılır.
Kurallara uymaya rehberlik etme ve gözden geçirme Kuralların Gerekliliğini Tartışma Kural geliştirmenin ilk adımı, kural geliştirmenin ve bu kurallar üzerinde görüş birliğine varmanın neden önemli olduğu tartışılmalıdır. Bu basamağın amacı kuralların kolay kabulünü sağlamaktır.
BeĢdok (2007: 147), öğretmenlerin istenmeyen öğrenci davranıĢlarına karĢı en çok kullandıkları yöntemlerin; “davranışı görmezden gelme”, “doğru davranışı ve olumlu sonucu belirtme”, “okul yönetimi ile görüşme”, “aile ile görüşme”, “rehberlik servisi ile görüşme”, “fiziksel ceza verme” olduğunu bildirmiĢtir.
Okulda müdür yardımcıları tarafından arama yapılması ve eşyaya el koyulması yasal mı? Yasaldır.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, velilerin sınıfa izinsiz girmesinin iş yeri dokunulmazlığı ihlal suçunu oluşturduğuna hükmetti.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri