Sınıf Kuralları Nedir? Eğitim-öğretimin yapıldığı derslikler sınıf olarak adlandırılıyor. Bu sınıflarda eğitim-öğretimin daha verimli yapılabilmesi, ortamın temizliği, eşyaların korunması ve düzeni adına koyulan belirli kurallara sınıf kuralları deniliyor.
Sınıf kuralları okul tarafından, öğretmen tarafından ya da öğretmen ve öğrencilerin ortak kararları olarak belirlenebilir. Öğretmenler, genellikle sınıf içi kuralları öğrenciler ile belirleyerek, onların kurallara uymasını kolaylaştırmış olurlar.
İlgili 37 soru bulundu
Kural sayısı çok olmamalıdır. Kurallar zamanla değişebilir. Kurallar nesnel ve belirli olmalıdır. Kurallar amaca dönük olmalıdır.
- Kuralların konulma sebebi yapılacak olan iş veya hareketin bir düzen içinde kargaşalığa meydan vermeden yapılmasının sağlamaktır. - Kurallar toplumun düzenin sağlanmasını sağlar. Örneğin Trafik kuralları trafikte bulunan bütün herkes için geçerlidir. Bu sayede adaletsizlik önlenir.
Okula devam etme, derslere zamanında girme, arkadaşlarına ve okul eşyalarına zarar vermeme, derslere hazırlanarak gelme bu tür kurallara örnek olarak verilebilir. Bu kurallar okuldaki tüm öğrenciler için geçerlidir.
Kurallar, toplumsal düzenin sağlanması için gereklidir. Okullarda ve sınıflarda etkili bir eğitim- öğretimin yapılabilmesi için de kurallar bir zorunluluktur. Sınıf kurallarının uyulması ve benimsetilmesi gerekmektedir. Böylelikle eğitimin niteliğinin artması sağlanacaktır.
Sınıf yönetimi, genel olarak, belirlenen eğitim amaçlarının gerçekleştirilmesi için planlama, örgütleme, uygulama ve değerlendirme işlevlerine ilişkin ilke, kavram, kuram, model ve tekniklerin sistematik ve bilinçli olarak uygulan- ması ile ilgili etkinliklerin tümü olarak tanımlanabilir (Erdoğan 2001).
Sınıf kuralları oluştururken dikkat edilmesi gereken kriterler Nelerdir? 1) Sınıf kuralları 7 (yedi) maddeyi aşmamalıdır.
Kurallar hayatı daha yaşanılabilir hale getirmek için var olması zorunlu gereksinimlerdir. Herkesin istekleri ve sevdikleri farkıdır ama toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması için kuralların konulması ve bu kurallara uyulması zorunludur.
görülebilir. Sınıf yönetiminin dördüncü boyutunu ilişki düzenlemeleri oluşturur. Sınıf kurallarının belirlenip öğrencilere benimsetilmesi, sınıf yaşamının kolaylaştırılmasına yönelik öğrenci-öğrenci, öğrenci-öğretmen ilişki düzenlemeleri, özellikle, bir sonraki boyut olan davranışı da şekillendirici etkinliklerdir.
Kural nedir? - Uyulması gereken şeylerdir. - Daha önceden belirlenirler. - Çeşitli yerlerde, toplumların oluşmasında, toplumların işlemesinde uyulması gereken şeylerdir.
Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, kumaş veya deri yelek, Okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giyilmesi yasaktır. Hiçbir şekilde yüksek tabanlı, topuklu ayakkabı ve sandalet giyilmemelidir. Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar.
Sınıf disiplini; öğrencileri kontrol etmeye yönelik bir eylem, öğrencilerin olumsuz davranışlarına odaklanma ve olumsuz davranışların fiziksel olarak cezalandırılması değildir. Sınıf disiplininin temel amacı, sınıfta kurallar oluşturarak öğrenmeyi kolaylaştırmak ve istenmeyen davranışları en aza indirmektir.
Kaos olmasını önlemek için, okuldaki insanlar herkesin iyiliği için ortaya çıkarılmış belirli davranış şekillerini uygulamak zorundadırlar. Bazı okul kuralları güvenliği sağlamak için konulmuştur; okul binaları içerisinde koşmak tehlikelidir. Bu nedenle okul kuralları, bina içinde koşmanın yasak olduğunu söyler.
İyi okul; öğrencilerin bilgi, beceri, yetenek ve gelişim alanlarını destekleyen okuldur. Bu okullarda demokratik ve hoşgörülü bir iletişim hakimdir, öğrencinin güven içerisinde olması, çok yönlü yetişmesi ve öğrenme stiline uygun eğitim alması önceliklidir.
Okula gitmek yazılı bir kuraldır.
Yazılı kurallar ve yazısız kurallar toplumdaki düzeni korumaya yönelik olan kurallardır. Yazılı kuralları denildiği zaman ilk başta aklımıza anayasa sonra kanunlar, daha sonra kanunların uygulanmasına yönelik yönetmelikler ve yönergeler gelmektedir.
Nedir yazısız hukuk kuralları? Ahlak kuralları, dini kurallar, görgü kuralları, geleneksel kurallar(örf, adet, görenek, töre vs.).
Toplum hayatını düzenleyen yazılı hukuk kurallarıdır Bunlar anayasa, kanun, tüzük ve yönetmelik adlarını alırlar. Yazılı kuralları devlet koyar Yurttalar bu kurallara uymak zorundadırlar Uymayanlar devlet tarafından belirlenen suç özelliğine göre cezalandırılırlar.
Yazılı kuralların ihlali sonucunda bir yaptırım söz konusu olur. Bu yazılı kuralların yanı sıra bir de yine toplumsal hayatı düzenleyen ancak yazılı olmayan kurallar vardır. Bunlara da görgü kuralları ya da ahlak kuralları denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri