Bağırsak solucanı; bağırsaklarda yaşayan, tüketilen gıdalar ile beslenen parazitlerden oluşmaktadır. Bağırsak parazitleri bağırsaklardaki sindirim sisteminde yaşar.
Solucanlar çift eşeylidirler; yani, her bir solucanın hem erkek hem de dişi organları bulunur. Genellikle gece olan çiftleşmede, karşılıklı döllenme gerçekleşir. Yumurtalar gövde üzerindeki kokon adı verilen kese içerisinde gelişir.
Çoğu tatlı sularda, denizlerde ya da dip çamurlarda yaşarlar.
Bitkileri az ve sık sulamak, hem solucanları hem de bitkileri dengede tutabilir. Nematod kullanmak: Nematodlar, solucanların doğal düşmanlarıdır. Nematodlar, solucanların içine girerek onları öldürürler. Nematodları, saksının içine ekleyerek solucanları yok edebilirsiniz.
Solucanlar, toprak çok ıslak olduğu zaman, toprak yüzeyine nefes almak, yemek yemek için çıkarlar. Toprak ıslak olduğundan dolayı, bıraktıkları toprak ve posalarıda ıslak ve çamurlu olur. Bu durumda yapılacak şey, toprağın kurumasını bekleyip, süpürge ile dağıtılması ve tekrar toprağa karışması sağlanır.
İlgili 22 soru bulundu
Solucanlar, beslenmeleri ve galeri açma faaliyetleri yoluyla toprağın dengesini olumlu yönde geliştirirler. Toprağın su geçirgenliğini ve gözenekliliği artırırlar. Yüzeye uygulanan veya dökülen organik madde, kireç ve gübrelerin toprakla karışımını hızlandırırlar.
Solucanlar: Bahçenize neredeyse hiç zararı yoktur. Hatta havalandırırken size yardımcı olurlar. Sadece çürümüş bitki kökleri ve artıklarıyla beslenirler.
Bitkilerinize gereğinden fazla gübre verirseniz, topraktaki organik madde miktarı artar. Bu da solucanların daha fazla besin kaynağına sahip olmasına neden olabilir. Diğer Canlıların Varlığı : Saksıda solucanlar, diğer canlıların varlığından da kaynaklanabilir.
Bağırsak kurdu, bağırsaklara yerleşen parazitlerin neden olduğu bir tür enfeksiyondur. Bağırsak kurdu daha yaygın olarak çoçuklarda ve çocuklu ailelerde görülür. Temel olarak hijyen eksikliğinden kaynaklı görülen bu durum, enfekte bir kişiyle temas, ortak eşya kullanımı veya kontamine olmuş gıdalar yoluyla bulaşabilir.
Yağmur suyu toprak içindeki boşlukları doldurduğu için oksijen boşluklarda kal- maz. Solunum yapmak isteyen solucanlar toprak yüzeyine çıkarlar.
Boyları bir kaç mm'den 4 metreye kadar uzayabilir.Toprakta çürümüş maddelerle beslenir. Solucanlar 2-6 yıl arası yaşayabilirler.
Solucanlar; genellikle e-posta kaynağı belirsiz programlar, forum siteleri, korsan oyun DVD'leri ve CD'leri gibi çeşitli yollarla bilgisayarlara bulaşan zararlı yazılımlardır. Solucan virüsü, kendisini bir bilgisayardan başka bir bilgisayara kopyalamak için tasarlanmıştır ve bu işlem otomatik olarak gerçekleşir.
Yani bu hayvanlar genellikler dışkı ve hayvan ölüleri ile beslenmektedir. Bunun haricinde bitki tohumları ve kuru yapraklar da tercih etmektedir. Solucanların beslenme alışkanlıklarını en çok yağmurlar belirmektedir. Yağmurasın artması ile birlikte solucanlar yüzeye çıkara ve beslenmeye başlarlar.
Tüm solucan türleri yaşamak için nemli toprak ve ılık bir havaya ihtiyaç duyarlar. Soğukkanlı oldukları için sıcaklıkların çok şiddetli olduğu bölgelerde hayatta kalamazlar. Ayrıca genellikle belirli bir miktarda neme ihtiyaç duyarlar ve eğer çok kururlarsa ölürler.
o Dünyada çoklu kalbe sahip ender canlılardandır. 5 tane kalbi vardır. o İskeletleri yoktur. Vücut biçimi, solucanın içinde bulunan sıvı etkisi ile şekillenir. o Saydam ve esnek bir ciltleri vardır.
Sıcaklık 5 derecenin altına düştüğünde üretim yavaşlar, hareket kabiliyetleri azalır ve uykuya meyilli olurlar. Sıcaklık 40 derecinin üstüne çıkarsa solucanlar hareket etmekte güçlük çeker. Uzun süre 40 derece üzerinde sıcaklığa maruz kalmaları solucanların ölmelerine sebep olur.
Yaygın kanının aksine toprak solucanları ikiye bölündüklerinde iki ayrı solucana dönüşmezler. Dış görünüşlerinden anlaşılması güç olsa da bu solucanların baş ve kuyruk bölümleri bulunur. Ayrıca solucanların vücudunda hafif şişkin ve diğer kısımlardan daha açık renkteki clitellum adında segmentsiz bir bölüm de vardır.
Kıl kurdu gibi parazitler dışkı ile atılabilir. Bu nedenle gözle görülerek tanı konulabilmektedir. Yassı solucanlarda olduğu gibi parazitin son halkaları anüsten atılmakta ve sümüksü yapının görülmesi ve incelenmesi ile tanı konulmaktadır. Yuvarlak solucanlar anüsten atılabilir.
Özetle, toprak solucanları ikiye bölündüğü takdirde, bölünen iki parça kendini yenileyip tamamlayarak iki ayrı solucan olarak hayatlarına devam edememektedir.
Solucanlar saksının içinde gübre yaparak bitkinin büyümesini sağlarlar. Solucanların bitkilerin köklerini yediği tamamiyle yanlış bir inançtır.
KoNTiL@, 3 ve 6 çiğneme tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmaktadır. colubriformis ve orientalis (yuvarlak solucan) gibi mide-bağırsak parazitlerinin neden olduğu enfeksiyonların (iltihap oluşturan mikrobik hastalık) tedavisinde kullanılır.
Solucan gübresi ayrıca bitkinin büyüme hızını arttırır. Solucan gübresinin bitkisel üretim içinde sebze üretimi, çiçek yetiştiriciliği, meyve yetiştiriciliği, peyzaj ve bağcılık gibi kullanım alanları vardır.
Bu nedenle solucan gübresi, bir nevi organik bir gübredir. Solucanların toprağın içerisinde sürekli olarak kanal açmaları, bitkilerin köklerinin hava almasını sağlar. Bu sayede kanallardan yağmur sularının girişi olur ve bitkinin susuz kalması engellenmiş olur. Solucanların dışkılarından humus meydana gelir.
Bağırsak Solucanı Zararları Nelerdir? Bağırsak solucanı yaşayan kişide kanlı ishal görülebilir. Kanlı ishal, dışkı yoluyla ishale sebep olan bağırsak hastalığıdır. Bağırsak solucanı, kalın bağırsakta ve dış genital bölgede kaşıntıya ya da pul pul dökülmeye sebep olabilmektedir.
Rüyada solucan görmek, rüya sahibinin çok önemli bir kazanç elde edeceğine işaret eder. Aynı zamanda bu rüya, kişinin önceden yaşadığı zararları onaracağını simgeler. Bu rüya, önemli bir mal ve mülk sahibi olacağını simgeler. Rüya sahibi, maddi açıdan kendisini garanti altına alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri