Son ödeme tarihi ise kartın kesilen borcunun ödenmesi gereken son gündür. Kredi kartının son ödeme günü, hesap kesim tarihinden 10 gün sonrasıdır. Yani hesap kesildikten sonra, 10 gün içerisinde bu hesabın ödenmesi gerekir. Aksi halde borcun üzerine faiz işletilir.
Hesap kesiminden itibaren 10 gün sonra yani son ödeme tarihinde kart borcunuzun asgari tutarının ödenmesi gerekir. Ancak öncesinde borcunu ödemek isteyenlerin avantajı, karttaki harcama limitinin artmış olmasıdır.
Kredi kartınızın hesap kesim tarihinden itibaren size belirli bir ödeme süresi tanınır. Sürenin son günü, sizin son ödeme tarihinizdir. Bu süreyi 1 gün bile geciktirirseniz, kredi kartı geç ödeme prosedürleri sizin için uygulamaya konur. Söz konusu prosedür, borcunuza eklenecek faizdir.
Takvim yılı içerisinde 3 kez asgari tutar ödemesi geciktirilen kredi kartı nakit kullanıma kapatılır. Üst üste üç kez asgari ödemesi yapılmayan kredi kartı kullanıma tamamen kapatılır. Kapatılan kredi kartının kullanıma açılması için dönem borcunun tamamının ödenmesi gerekir.
Hesap Kesim Tarihinde Yapılan Harcama Ne Zaman Ekstreye Yansır? Hesap kesim tarihi, harcama döneminin sona erdiği gün olarak kabul edilir. Bu günden sonra yapılan harcamalar, bir sonraki dönemin ekstresine yansır. Yani o gün yaptığınız harcamanın ödemesini 40 gün sonra yaparsınız.
İlgili 28 soru bulundu
Hesap kesim tarihiniz kredi kartı ekstrenizde yer alır. Kredi kartı borcunuzun son ödeme günü ise hesap kesim tarihinin 10 gün sonrasıdır. Hesap kesim tarihinden itibaren yaptığınız alışverişler bir sonraki dönem borcuna yansır.
Son Ödeme Tarihi
Hesap ekstresinde belirtilen borcunuzu ödemeniz gereken en son tarihtir.
Kredi kartı ödemelerinizi son ödeme tarihinde şubelerimizden saat 17:00'ye kadar yapabilirsiniz. Garanti BBVA Mobil, Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi veya Garanti BBVA İnternet Bankacılığı'ndan ise saat 00:00'a kadar ödeme yapabilirsiniz.
Toplam 90 gün süre içinde kredi taksitlerinin ödenmesi gerekir. Takip eden 3. taksit tarihinin ardından haciz işlemleri başlatılarak, borçludan kredi kalan tutarı alınır.
Kredi kartı borcunuzdan dolayı hakkınızda yasal takip sürecinin başlaması için kredi borcunda da olduğu gibi 90 gün boyunca ödeme yapmamış olmanız gerekir. 90 gün ödeme yapmamanız hâlinde ilk önce banka size 7 günlük ek süre tanır.
Kredi Kartı Devreden Bakiye (Son Ekstreden Kalan Borç)
Devreden bakiye, bir dönem önceki hesap özetinden kalan borcun bir sonraki döneme aktarılmasına yani devredilmesidir.
Kredi kartı borcunun tamamı ya da asgari ödeme tutarı ödenmezse borç bakiyesine kredi kartı gecikme faizi işlemeye başlar. Banka borcu tahsil edemediği takdirde kredi kartının kullanıma kapatılması, yasal takip sürecinin ve haciz işlemlerinin başlatılması gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir.
KREDİ KARTI BORCUNUZU VADESİNDEN ÖNCE ÖDEYİNÖdemelerin gecikmesi durumunda müşterisine ekstra faiz uygulayan bankalar, kredi borcu erken ödendiği halde indirim yapmazlarsa, gerekli indirim tutarını faiziyle birlikte müşterilerine ödemek durumunda kalacaklar.
Toplam borcun ödenmeyen kısmı için hesap kesim tarihinden son ödeme tarihine kadar alışveriş faizi, son ödeme tarihinden itibaren asgari tutarın ödenmeyen kısmı için gecikme faizi, kalan hesap bakiyesinin asgari tutarı aşan ödenmeyen kısmı için ise alışveriş faizi uygulanır.
Bunun için bankanızın şubesine gidebilir, telefonla müşteri temsilcinizi arayabilir ya da internet bankacılığından işleminizi kolayca halledebilirsiniz. Bu seçeneklerden herhangi birini seçerek, hangi tarihte hesap kesimi olmasını istiyorsanız bunu bankanıza bildirirsiniz.
Güncel borç olarak adlandırılan toplam borç tutarı, bir dönem içinde tarafınızdan yapılan taksitli ve taksitsiz harcamaların tutarını ifade eder. Son ödeme tarihi ise ilgili borç tutarının ödenmesi için verilen son tarihtir. Son ödeme tarihi, hesap kesim tarihinden en az 10 gün sonrası olarak belirlenir.
Kredi notu için düzenli ödeme kapsamındadır. Ayrıca KMH hakkında daha detaylı bilgi için kredili mevduat hesaplama yazımızı inceleyin. Bir gün gecikme bile kredi notunda geç ödeme olarak algılanır.
Bankalar, kredi borcu ödememe cezası olarak bir faiz uygular. Sözleşme kapsamında belirtilen bu oran, kredinin faizinden maksimum %30 fazla olabilir. Örneğin %2'lik faizle aldığınız krediyi ödememeniz hâlinde borcunuza en fazla %2,60'lık bir gecikme faizi eklenir.
Ödeme günü tatil gününe denk gelirse ödemeniz takip eden ilk iş günü gerçekleştirilir.
Hesap Kesim Tarihi Nedir? Kredi kartının harcama döneminin sona erdiği gündür. Müşteri hesabın kesileceği günü kendisi belirler. Bundan sonra her ay aynı gün hesap kesimi yapılır.
Asgari ödeme, kredi kartının son ödeme tarihinden önce yapılmalıdır. Daha ileriki bir tarihte veya asgari tutarın altında ödeme yaptığınızda kart ödemesi gecikmiş olarak gözükür. Bu işlem üst üste 3 kere tekrar ettiğinde kartınız kullanıma kapatılabilir.
Ayrıca, kesintisiz olarak, en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartlarınız hareketsiz kart kabul edilir ve bu kartlara hareketsiz kaldığı müddetçeyıllık üyelik ücreti yansıtılamaz.
Hesap kesim tarihini öğrenmek için; Bankanıza ait olan internet şubesinden almış olduğunuz şifre ile girişinizi yaparak, hesap kesim tarihlerine gelinerek bilgilenmiş olursunuz. Ayrıca bankanızın şubesine de uğrayarak hesap kesim tarihinizi öğrenmiş olursunuz.
Borç ödenmezse ve yapılandırma için bir anlaşmaya varılmazsa borçlu için haciz başlatılır. Haciz başlatıldıktan sonra borçlunun 3 gün içerisinde mal beyanında bulunması gerekmektedir. Mal beyanında bulunulduktan sonra borçlunun mal varlığının borcu kadar olan bölümüne ya da maaşına el konulur.
Kart limiti artırma konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bir kural yasal sınırlamalardır. Yasal düzenlemeler gereği, tüm kredi kartlarının toplam limiti, kart sahibi olduğunuz ilk yıl aylık ortalama net gelirinizin iki katını, sonraki yıllarda ise aylık gelirinizin dört katını geçemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri