Üniversitelerin lisans düzeyinde eğitim veren İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi veya Sağlık Yüksekokullarının sosyal hizmet bölümlerinden mezun kişiler sosyal çalışmacı/sosyal hizmet uzmanı unvanını alırlar.
2) Sosyal Çalışmacı (4/B) pozisyonuna atanabilmek için; a) Sosyal Hizmet, Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler lisans programlarının birinden mezun olmak, b) 2022 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.
b) Sosyal Çalışmacı pozisyonuna başvuru yapabilmek için; Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak, 4. Diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.
Sosyal çalışmacılar sokak sosyal çalışması yaparak sokakta kalanlarla, onların barınaklara yerleştirilmeleriyle, bu arada çeşitli sosyal sorunlarının çözülmesiyle ilgilenir; çalışırlar. Spor gruplarıyla güdüleyici ve sosyal ve psikolojik destek çalışmaları yaparlar.
Adalet Bakanlığı Kadrolu Sosyal Çalışmacı, Psikolog ve Pedagog Alım İlanı 📍Sosyal Çalışmacı: 222 Kontenjan Başvurular 05 Aralık 2022 tarihinde başlayıp, 16 Aralık 2022 tarihinde saat 23:59:59'da sona erecektir.
İlgili 25 soru bulundu
Sosyal Hizmetler Bölümü ile ülkede yer alan yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşmak ve yardım eli uzatmak amaçlanır. Kamu ve özel sektörde çalışma imkanı bulan bölüm mezunları; sosyal değişimi ve gelişimi, bireylerin güçlenmesini ve özgürleşmesini destekler.
Daha deneyimli bir sosyal hizmet uzmanının maaşı ise 30.000 TL'ye kadar çıkabilir. Ayrıca, sosyal hizmet uzmanları için devlet tarafından belirlenmiş bir asgari ücret uygulaması da vardır. 2023 yılı itibariyle, sosyal hizmet uzmanları için belirlenen brüt asgari ücret tutarı 14.668 TL'dir.
Üniversitelerin lisans düzeyinde eğitim veren İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi veya Sağlık Yüksekokullarının sosyal hizmet bölümlerinden mezun kişiler sosyal çalışmacı/sosyal hizmet uzmanı unvanını alırlar.
Sosyal Hizmet eğitimi 1961 yılında Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığına bağlı olarak kurulan Sosyal Hizmetler Akademisiyle başlamış ve ilk mezunlar 1965 den günümüze değin sağlık çalışanı olarak hizmet vermişlerdir.
Sosyal Çalışmacı / Sosyal Hizmet Uzmanı
Hastaneye başvuran hastaların sorunlarını tespit eden, sorunlarıyla ilgili sosyal hizmet müdahalesini planlayan ve uygulayan üniversitelerin dört yıllık sosyal hizmet bölümlerinden mezun sağlık personelidir.
Merkezi Atama/ Merkezi Yerleştirme
Bu atama türü KPSS'ye bağlı asıl atama olup Türkiye genelinde bulunan tüm kamu kurumlarının personel taleplerinin toplanıp liste haline getirilerek gerçekleştirilmektedir. Atamalar Devlet Personel Başkanlığı tarafından sene başında belirlenen aylara bağlı olarak sağlanmaktadır.
Sosyal hizmet uzmanı olarak da bilinir. Sosyal hizmet lisans mezunlarına verilen mesleki unvandır. Sosyal çalışmacı (social worker) insan hakları ve sosyal adalet temelinde toplumda yer alan hassas ve incinebilir gruplara yönelik profesyonel destek sunar.
2 yıllık Sosyal Hizmetler bölümünden mezun olan kişilerin özel kuruluşlarda ya da kamu kurumlarında çalışmaları mümkündür. Resmi kurumlarda memur olarak çalışmak isteyenlerin KPSS'ye girmeleri ve gerekli puanı alarak memur olmaları gerekir. Özel sektörde ise KPSS şartı bulunmaz.
KPSS 2023/5 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Sosyal Çalışmacı Kadroları Sağlık Bakanlığı tarafından açılan toplam 31 bin 600 kontenjan için tercih alınacağı duyuruldu. Bu kadrolardan sadece ve sadece 91'i yani %0,29'u sosyal çalışmacı kadrosudur.
DMK'nın 36. maddesinde dev- let memurları sınıflara ayrılarak hangi meslek mensubunun hangi sınıfta yer alacağı hükme bağlanmış ve buna göre sosyal hizmet meslek mensupları da “sosyal hizmetler mütehassısı” un- vanı ile “sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfında yer almıştır (www.mevzuat.gov).
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sosyal Hizmetler önlisans programı mezunlarınında bulunduğu KPSSP93 puan türü ile 4-B sözleşmeli olarak büro personeli alacaktır.
Okulu yeni bitiren sosyal çalışmacı kamu kurumlarında 8/1 dereceden göreve başlar ve brüt asgari ücretin 1,5-2 katı düzeyinde ücret alır.
Üniversite mezunları arasında en yüksek işsizlik oranı yüzde 27.1 ile sosyal hizmetler bölümlerinden mezun olanlarda görüldü.
Madde 35-Sosyal çalışmacı, psikolog, tabip, diyetisyen, fizyoterapist ve hemşirenin nöbet tutması esastır.
ö) Sosyal çalışma görevlisi: Sosyal hizmet, psikoloji, çocuk gelişimi, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, öğretmenlik, sosyoloji, aile ve tüketici bilimleri alanlarında eğitim veren kurumlardan mezun meslek mensuplarını ifade eder. "
Yeni mezun veya mezun sosyolog adaylarının devlet kurumlarında çalışabilmeleri için B grubu KPSS sınavına girmeleri gerekmektedir. Sosyolog adayları, devlet kurumları veya belediyelerde çalışabilmek için kamu personeli seçme sınavına girmektedir.
Mezunların İstihdam Alanları
Bu eğitimi alan bireyler, kırsal ve kentsel alanda, kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinde düzenleyici, planlayıcı, uygulayıcı, etkili iletişim ve liderlik niteliklerini taşıyan sosyal hizmet uzmanı olarak çalışırlar.
Sosyal çalışmacı, kişilerin, toplumların ve ailelerin yaşadığı çevre şartlarında, kontrolleri haricinde büyüyen problemlerin giderilmesi ve engellenmesi, maddi olmayan ve olan gereksinimlerin göğüslenmesini, sosyal rahatlığın ve hayat kalitesinin tedavi etmeyi amaçlayan, rekabeti yüksek aktif mesleğe denmektedir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taşra teşkilatı sosyal hizmet kuruluşlarının meslek ve destek personeli ihtiyacını karşılamak amacıyla 2bin 431 personel alımı yapılacak. Adaylar, KPSS puan üstünlüğü esasına göre, mülakatsız bir şekilde tercih ettiği pozisyonlara yerleştirilecek.
Ön lisans mezunları sosyal çalışmacı kadrolarına atanamamaktadır. Lisans mezunları Sosyal hizmet uzmanı (sosyal Çalışmacı) unvanının alırken önlisans mezunları sosyal tekniker, sosyal yardımcı vb unvanları almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri