Sosyal medya uygulamalarının kullanım oranları her geçen gün artış gösteriyor. Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında Facebook ilk sırada yer alırken Youtube, Whatsapp, Instagram, TikTok gibi platformların kullanım oranları da artış gösteriyor.
ABD'deki tüm yetişkinlerin neredeyse dörtte üçü (%74) YouTube kullanıyor. Facebook %68 ile ikinci, Instagram %40 ile üçüncü sırada yer alıyor.
İlgili 20 soru bulundu
Facebook 34,4 milyon, Tiktok 32,2 milyon, Twitter 20,4 milyon, Snapchat 16,6 milyon, Messenger 16,1 milyon, Linkedin ise 14 milyon kullanıcı sayısına sahip.
Dünyanın en çok kullanılan çevrim içi mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, aylık 2 milyar kullanıcıya sahip. WhatsApp'ın mesajlaşma dışında sesli ve görüntülü arama, durum paylaşma, grubu arama gibi özelliklerinin olması, uygulamanın daha esnek bir şekilde kullanılabilmesini sağlıyor.
Çünkü günümüzde bu alanda en çok kullanılan servis ya da uygulama WhatsApp. Uygulama sadece sohbet etmek için değil fotoğraf, video, belge, konum ve kişi paylaşımı için de çok kullanışlı.
En çok kullanılan mobil uygulamalarda Türkiye sıralamasına baktığımızda da sıralamanın şu şekilde olduğunu görüyoruz; WhatsApp, YouTube, Facebook, Instagram, Google Maps, Messenger, e-Devlet, Sahibinden, Twitter, Letgo, Garanti BBVA, LinkedIn, TikTok, Yapı Kredi, Türkiye İş Bankası, Yandex Haritalar, n11, Trendyol, ...
Ekim 2022 itibarıyla dünya çapında 4,74 milyar sosyal medya kullanıcısı mevcut. Dünyada 5,07 milyar internet kullanıcısı var, bu da dünya nüfusunun neredeyse %63,5'ine denk geliyor.
Sosyal ağ siteleri, kullanıcıların fikirlerini, dijital fotoğraflarını ve videolarını, gönderilerini paylaşmalarına, gerçek dünyadaki etkinlikler ve olaylar hakkında başkalarını bilgilendirmelerine olanak tanır. Sosyal medya platformuna bağlı olarak, üyeler başka herhangi bir üye ile iletişime geçebilir.
Bugün bilinen anlamıyla ilk sosyal ağ sitesi 1997'de kurulan SixDegrees.com sitesidir. SixDegrees.com kullanıcılarına profillerini oluşturma, arkadaşlarını listeleme ve 1998'den itibaren de bu liste içinde gezinme olanağı veren ilk site olmuştur.
Teknik olarak en çok üyeye sahip olan platform Facebook olsa da gençlerin sevdiği sosyal medya platformlarına aktif kullanım olarak bakıldığında Tiktok'un önde olduğu görüldü. Tiktok'tan sonra sırasıyla Instagram, Youtube ve Twitter da en çok tercih edilen sosyal medya platformları olarak belirlendi.
Sosyal medya, insanların birbirleriyle paylaşımda bulunmalarına ve bağlantı kurmalarına olanak tanıyan çeşitli çevrimiçi platformları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. En bilinen sosyal medya platformları Facebook, Twitter, LinkedIn ve Instagram'dır.
toplumlar bilgiyi paylaşma, aktarma, kendi aralarında sohbet, buluşma, mesajlaşma, oyun oynama vb. durumları sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla yapmaktadır.
YouTube. İnternet tüketimi konusunda listenin birincisi olan YouTube'da 1 saat boyunca 1080P kalitede video izlerseniz, tam 3,04 GB harcamış olursunuz.
En çok internet yiyen uygulamalar genellikle film ve dizi izlediğiniz uygulamalardır. Bu sebeple Netflix ve Amazon Prime gibi dijital platformlar çok fazla internet harcar.
- 1997 yılında kişilere sunulan ilk sosyal medya platformu Sixdegrees, kişilere yeni bir kapı araladı. Bir web sitesi olan Sixdegrees üzerinden kişiler, arkadaşlarını ve aile üyelerini listeleyebiliyordu. Aynı zamanda kişisel profiller kurulabilen web sitesinde, ilan panoları ve okul bağlantıları gibi yer alıyordu.
En popüler platformlar arasında Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya ağları yer alır. Bunlarla birlikte sosyal platformlar, kullanıcıların birbiriyle etkileşime girdiği alanlar olarak tanımlandığından LinkedIn gibi iş mecraları da sosyal platform olarak nitelendirilir.
Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, sosyal medya platformu Instagram'ın 40 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Türkiye'de ilk sırada yer aldığını belirterek, "Ayda Instagram'a 21 saat, WhatsApp'a 11 saat harcanıyor. Bunlar çok büyük rakamlar" dedi.
Yeni yasa, aylık kullanıcı sayısı, AB nüfusunun yüzde 10'undan, yani 45 milyondan fazla olan 19 internet kuruluşlarını kapsıyor. Yasa kapsamında önlem alma zorunluluğu bulunan sosyal medya platformları Facebook, TikTok, Twitter, YouTube, Instagram, LinkedIn, Pinterest ve Snapchat.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri