Sosyal sorumluluk, bir kurumun ya da bir kişinin, kendi çıkarını gözetmeksizin, ön plana koymaksızın toplum yararına yaptığı çalışmalardır. Sosyal sorumluluk örnekleri ise kamu yararı sağlayacak işlerin yapılması, toplum ekonomisine katkıda bulunulması, doğadaki ekosistemin iyileştirmesi gibi konulardan oluşabilir.
Sosyal sorumluluk, her bireyin ekonomi ve ekosistem arasında bir denge sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği bir çeşit görevdir. Eğitim, sağlık, yardım ve çevre konuları sosyal sorumluluğun öncelikli konularıdır.
Sosyal Sorumluluk, yaşam kalitesini iyileştirmek amacına ulaşmak için, kendi çalışanlarıyla, onların aileleriyle, bütün toplumla birlikte ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel gelişmeye destek verme sorumluluğu anlamına geliyor.
İlgili 33 soru bulundu
SORUMLULUK : Sorumluluk kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi zorunluluğudur. Örneğin; öğrencilerin dersi dinleme, okul araç gereçlerini düzenli kullanma, başkalarının hakkına saygı duyma, yaşadığı çevreyi temiz tutma vb. sorumlulukları vardır.
Bireyler olarak sosyal sorumluluk görevlerinin bilincinde olmak gerekir. Herkes aynı fırsatlara sahip olmadığı için, ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmak adına kişisel olarak küçük fedakarlıklarda bulunulmalıdır. Bu, hem toplumun medeniyet seviyesini yükseltir, hem de bireylerin yaşam kalitesini artırır.
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ NEDİR? Sosyal Sorumluluk projeleri; toplumsal sorunlar ve dezavantajlı gruplar için, kişisel olarak ya da bir araya gelen gruplarca yapılan engelleme, çözüm bulma, dikkat çekme gibi faaliyet ve davranışlardır. Sosyal sorumluluk projeleri çok farklı alanlarda gerçekleştirilebilir.
Bireysel sosyal sorumluluk, bireylerin toplum- sal sorunlara dönük bilinçlilik halidir ve eylemlerin gerçekleştirildiği grubun veya toplumun ihtiyaç- larına ve taleplerine bağlı olarak ortaya çıkar ve kapsamı değişebilir.
Örneğin çevremizi temiz tutmak, hastalara yardımcı olmak ve trafik kurallarına uymak gibi. Örnek 1. Bir öğrencinin zaman zaman birçok sorumluluğu olduğu görülmektedir. Ödev yapmak, derse zamanında girmek ve daha birçok durum öğrencinin sorumlulukları arasında bulunmaktadır.
Bireysel Sorumluluk: Kişi her şey den önce birey olarak kendisine karşı sorumludur. İnsanın kendisine karşı bireysel sorumluluğu sahip olduğu maddi ve manevi değerlerini doğru yerinde ve zamanında kullanmasını gerektirir. İç Sorumluluk: Kişinin vicdanına karşı sorumluluğudur.
Kişinin en temel sorumluluğu kendini geliştirmesi ve insanlığa bireysel katkı sağlamasıdır. Nitelikli bireylerin oluşturacağı bir toplum, sorumluluk sahibi kimseler sayesinde oluşturulabilir. Gerçekleştirilen etkinliklerin ve eylemlerin aynı zamanda diğer insanların yararına olması göz önünde bulundurulmalıdır.
Sosyal sorumluluk kültürü; ekonomik, sosyal ve çevresel konulara önem vererek ihtiyaçları karşılamaya çalışmak; toplumun ve çevrenin refahına önem vermek amacıyla maddi ve manevi açıdan çözüm bulmaktır. Kurum ve kuruluşların bu kültürü oluşturabilmeleri şirketin konumu ve prestiji için oldukça önemlidir.
Sosyal sorumluluk; kamu, özel sektör ve sivil toplumun bir amaç etrafında toparlanarak, ortak yaşama yönlenmeleridir. Sosyal sorumluluk; kendi çıkarlarının olduğu kadar toplumun genel çıkarlarını da geliştirecek ve koruyacak eylemlerin yapılmasıdır.
Sosyal sorumluluk, okulun içinde bulunduğu topluma karşı duyarlı bireyler yetiştirmeyi, toplumun sorunlarına çözümler üretmeye çalışmayı, topluma karşı yardımcı olmayı gerektirmektedir.
Sosyal sorumluluk projesi kişisel bir çıkar gütmeden topluma fayda için yapılan projelerdir. Kişinin kazandığ bilgi beceri, deneyim ve kaynaklarını yine topluma geri vermesini hedefler.
Sosyal sorumluluk projelerinin sağladığı en önemli fayda duyarlılık geliştirmesidir. İçinde yaşadığı toplum için olumlu bir şeyler yaptığını hisseden her birey, toplumsal olumsuzlukları değiştirmek için daha fazla çaba sarf edecektir. Böylece, etraflarında olan bitenlere karşı farkındalık ve duyarlılık kazanırlar.
Sosyal Sorumluluk Projeleri, toplumsal duyarlılıkları ve dayanışmayı yansıtan etkinliklerdir. En önemli özelliği, toplumsal gereksinimlere cevap vermesi ve toplumsal yarar sağlamasıdır. Geleneksel hale gelen ve bu yıl üçüncüsünü düzenlendikleri sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdiler.
Sosyal Sorumluluk Nedir? Kamu, özel sektör ve sivil toplumun bir amaç etrafında toparlanarak, ortak yaşama yönlenmeleridir. Kendi çıkarlarının olduğu kadar toplumun genel çıkarlarını da geliştirecek ve koruyacak eylemlerin yapılmasıdır.
Sorumluluk kısaca, “Bireyin uyum sağlaması, üzerine düşen görevleri yerine getirmesi ve kendine ait bir olayın başkaları üzerindeki etkilerinin sonuçlarını üstlenmesi, başkalarının haklarına saygı göstermesi ve kendi davranışının sonuçlarına sahip çıkabilmesi" olarak tanımlanmaktadır.
Sosyal sorumluluk, bir kurumun ya da bir kişinin, kendi çıkarını gözetmeksizin, ön plana koymaksızın toplum yararına yaptığı çalışmalardır. Sosyal sorumluluk örnekleri ise kamu yararı sağlayacak işlerin yapılması, toplum ekonomisine katkıda bulunulması, doğadaki ekosistemin iyileştirmesi gibi konulardan oluşabilir.
Bireysel sorumluluk, yaşamda açık amaçlar belirleme ve bu amaçlara ulaşmak için tüm sorumlulukları ve görevleri tamamıyla kabullenmektir. Sorumluluğu yüksek olan birey üstlendiği işleri ve görevleri çok zor olsa bile tamamlar ve yaptıklarının sonuçlarına katlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri