D-smart: 93. Turkcell TV Plus: 69. Tivibu: 69. Türksat Kablo TV: 76.
Eğer yine kanal bulunamıyorsa müşteri hizmetlerinden teknik destek alınmalı. TV+: SZC TV 69. kanalda yer alıyor… Eğer izleyemiyorsanız müşteri hizmetlerini arayıp destek alabilirsiniz.
Son gelişmeleri ve son dakika haberlerini Sözcü TV'den izlemek isteyen seyirciler Digiturk: 60, D-smart: 93, Turkcell TV Plus: 69, Tivibu: 69, Türksat Kablo TV: 76, Türksat 4A: 11837 Frekans, 30.000 V, batı, fec:2/3 frekanslarını ayarlayarak izleyebilirler.
Türksat Uydu: Eğer otomatik aramada SZC TV çıkmıyorsa uydu alıcınızın manuel arama menüsünden Türksat 4A 11837 Frekans, 30.000 V Batı FEC 2/3 ayarlarını girerek izleyebilirsiniz.
uydu alıcınızın kanal arama modunu manuele çevirin. uydu seçeneğini türksat 4 a'ya ayarlayın. frekansı 11837'ye. polarizasyonu v ye yani dikey batı konumuna. sembol oranını 30000'e. fec oranını 2/3 olucak şekilde. kanal ayarlarını tamamlayarak. sözcü televizyonunu izleyebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Kanal menüsünde LNB ayarları satırına gelip ok tuşuna basın. Uydu seçip ok tuşuna basın. Türksat 4A veya Türksat 42.0 e seçeneğini bulup ok tuşuna basın. Transponder satırında ok tuşuna basın ve 12380/27500 veya 12423/30000 değerini bulup ok tuşuna basın.
EKOTÜRK on X: "📺Bugün HD yayınla yeni frekansımızdayız! 🎉 📡Türksat 4A 📡Frekans: 11837 📡Polarizasyon: V 📡Sembol Oranı: 30000 📡Fec: 2/3 https://t.co/ylxsyfwQZt" / X.
Uydu Alıcı Cihazların Ayarlanması
Diğer uydu alıcıları içinse, 12380 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapılmalıdır.
Türkiye ülkesinde televizyon kanallarının yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden yapılmaktadır.
Türkiye'nin mevcut uydu filosunda hâlihazırda 3 haberleşme uydusu ile 3 gözlem uydusu bulunuyor. Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B haberleşme uyduları haberleşme ihtiyacını karşılarken Göktürk 1, Göktürk 2 ve Rasat gözlem uyduları gözlem yapıyor.
Güvenilir ve tarafsız haberciliğin duayen ismi, izlemeye doyamadığınız, tiryakisi olduğunuz Fatih Portakal, 11 Eylül Pazartesi günü, saat 19.00'da SÖZCÜ TV'de...
Turksat A.Ş. halen 429 olan televizyon kanalı sayısının 477'nin üzerine çıkacağını açıkladı.
Kumandanızdaki Menü tuşuna basınız. Sol alt tarafta bulunan Ayarlar yazısının üzerine gelerek OK tuşuna basınız. Açılan ekranda sağ yön tuşu ile Görüntü-Ses'ten sonra Kaynak satırına geliniz. Kaynak Ayarları altında Türksat TKGS Ayarları seçeneğini görüyorsanız bu seçeneğini seçin ve "OK" tuşuna basın.
Uydu alıcısı ve Smart TV, TKGS entegrasyonu yapılmadığı takdirde nasıl çalışıyorsa, o şekilde çalışır. Ancak, kullanıcının menüden “TKGS güncelle” komutunu vererek güncelleme yapması mümkündür. TKGS kanal sıralamasında hâlihazırda HD ve SD liste olmak üzere iki ayrı ana liste yayınlanmaktadır.
TKGS, uydu alıcıları ve Smart TV'lerin ihtiyaç duyduğu tüm kanal bilgisinin TÜRKSAT tarafından yayınlanması ve uydu alıcılarına aktarılan bu bilginin işlenerek, kanal veri tabanlarının güncellenmesi prensibiyle çalışan bir kanal güncelleme sistemidir.
Sözcü TV; Digiturk, D-Smart, Turkcell TV+, Tivibu, Kablo TV, uydu ve sosyal medya üzerinden sizlerle buluşuyor.
Kanal D, TÜRKSAT 4A uydusunda sırasıyla Frekans:11977 , Symbol Rate:27500, FEC:5/6 ve Polarizasyon: H-Yatay frekans değerlerinde yayın yapıyor.
Bazen durumlarda da uydu alıcılara ait versiyon ile yazılım hataları TKGS güncellemelerini normalden daha uzun sürmesine sebep olmaktadır. Bu hataların önüne geçmek için uydu alıcısının güncelleme menüsü üzerinden uydu yazılımı öncelikli olarak güncellenmelidir.
Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları haberleşme ihtiyaçlarını karşılarken, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları ise gözlem amacıyla kullanılıyor.
FTA kanal uydu alıcılarda bulunan şifresiz kanallar anlamına gelir. Bu cihazlara FTA Receiver denir ve bu sayede tüm şifresiz kanallar izlenebilir. İngilizce Free To Air kelimelerinin baş harflerinden alınmış olan FTA dilimizde şifresiz ya da serbest kanal anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri