Sözleşmeli er maaşı 2024 yılında ortalama olarak yukarıda da belirtildiği gibi 42.500 TL'dir.
2024 yılı itibariyle piyade sözleşmeli er maaşı: 30.000 TL ile 35.000 TL arasında değişmektedir.
Sözleşmeli Er maaşı ortalama 17.500 TL civarındadır.
Kısa dönem asker maaşı yoktur harçlığı vardır. Direkt er olarak nitelendirildiği zaman 237 TL olarak bir harçlık almaktadır. Bunun yanında usta onbaşı ve erbaşlar 270, çavuşlar ise 305 TL olarak aylık harçlık alır. Yukarıda da belirttiğimiz bu tutarlar, yine kişilerin bulundukları yere göre farklılık gösterebilir.
Sözleşmeli Er Maaşı askeriye maaşlarına yapılan güncelleme ile değişiklik göstermektedir. Sözleşmeli er olarak görev yapan bir kişinin ortalama olarak 42.500 TL aldığını söylemek mümkündür. Bu rakam işi ilk başladığı zamanlarda tecrübesiz olmasına bağlı olarak 33.500 TL'ye kadar düşmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
6. Yeniliklerden birisi de ikinci altı aylık askerlik hizmeti uygulamasıdır. İstekli olan erbaş/erler, ilk altı aylık hizmeti sonrasında asgari ücretten az olmamak üzere harçlık alarak altı ay daha askerlik yapabilmektedir.
MADDE 19 ‒ (1) Sözleşmeli erbaş ve erlere, sözleşme tarihinden geçerli olarak onaltı yaşından büyükler için belirlenen asgari ücret brüt tutarının hizmet yıllarına göre 6191 sayılı Kanuna ekli (1) sayılı cetvelde belirlenen oran ile çarpımı sonucu bulunacak tutar üzerinden aylık ücret verilir.
Sözleşmeli er adayları ile sözleşmeli erler, ön sözleşme yapılması ile birlikte 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre sigortalıdır. 3. Sözleşmeli er adaylarına, eğitim birliğinde eğitime başladığı ön sözleşme tarihin- den itibaren, aylık ücretin üçte ikisi oranında ücret ödenir.
Görev yapılan şehre ve bölgeye göre değişiklik gösteren sözleşmeli uzman çavuş maaşı, uzman çavuş maaşı ile hemen hemen aynıdır. En düşük sözleşmeli uzman çavuş maaşı 2024 yılı itibariyle 36.400 TL'dir. 2024 yılı itibariyle ortalama bir sözleşmeli uzman çavuş maaşı ise 40.600 TL'dir.
Günümüzde er olarak askerlik süresi 6 ay, yedek subay ve yedek astsubay olarak askerlik süresi 12 aydır. 26 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe giren yeni askerlik kanunu ile bedelli askerlik kalıcı hâle getirilmiştir. Buna göre bu ücreti ödemeyenler için zorunlu askerlik 6 aydır.
Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Askerlik hizmet sürelerini, ihtiyaca göre bir katına kadar artırmaya veya yarısına kadar azaltmaya Cumhurbaşkanınca karar verilebilecek. Bu şekilde belirlenen hizmet süresi 6 aydan az olamayacak.
Sözleşmeli erlerin başlangıç maaşları 2023 yılında 10.000-11.000 Türk Lirası'dır. Sözleşmeli erler eğitim alırlarken ön sözleşme aşamasında aylık alacakları ücretin üçte ikisini ödeme olarak alırlar.
MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024/1 dönem sözleşmeli er temini başvuruları 11 Şubat günü son buluyordu ancak yapılan çıklamaya göre başvuru süresi 15 Şubat'ta son buluyor. Başvurular personeltemin.msb.gov.tr adresinden alınıyor.
(1) Sözleşmeli er adayları, ön sözleşme yapılarak askerî eğitime alınır. Askerî eğitimi başarı ile tamamlayanlarla, dört yıldan fazla olmamak kaydıyla en az üç yıllık sözleşme yapılır. Müteakip sözleşmeler, bir yıldan az üç yıldan fazla olmamak şartıyla azamî yedi yıllık hizmet süresi sonuna kadar uzatılabilir.
Milli Savunma Bakanlığı 2024/1 sözleşmeli er alımı yapacak!
Astsubay doğu maaşı normal astsubay maaşlarının yaklaşık 7.500 TL ile 10.000 TL üzerindedir. Bunun sebebi astsubay doğu maaşının normal maaşın üzerine terör tazminatının uygulanmış halidir. Bu 7.500 TL ile 10.000 TL arasında değişen miktar terör tazminatı olarak sayılır.
İstifa edilmesi halinde peşin olarak ödenen aylık ve aylık ile birlikte ödenen diğer tüm özlük haklarının çalışılmayan günlere ait kısmı geri alınır. Yani istifa edilmesi halinde, istifadan sonraki dönem için yapılan ödemeler geri istenmektedir.
Sözleşme ve görev süresince kışlada iskân edilirler. (Ek cümle:16/7/2020-7250/15 md.) Ancak sözleşmeli erbaş ve erlere birliğin günlük faaliyet programı ile görevlerini ve emniyetini aksatmayacak şekilde hafta içi mesai sonrası ve hafta sonu görev yerlerinden ayrılmaları için izin verilir.
Sözleşmeli erlik, askeri birimlerde çeşitli görevler üstlenen ve askerlik mesleğini seçen bireyler için bir istihdam şeklidir. Sözleşmeli erler, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yaparlar ve askeri disiplin ve düzen içerisinde hareket ederler.
Bu ödemeden, damga vergisi hariç herhangi bir vergi kesilmez." hükmü yer almaktadır. Kanunun açık hükmüne göre sözleşmesi sonlanan sözleşmeli ere iki seçimlik şarttan biri gerçekleştiğinde ikramiye ödenir.
Aylık 800 TL olmak üzere 2 ayda bir 1600 TL'lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT'deki hesaplarına yatırılmaktadır.
İki yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek astsubay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve astsubay astçavuş naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.
Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Uzman Çavuş maaşı aylık ortalama 53.700 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Uzman Çavuş maaşı 42.900 TL iken, en yüksek ise 110.600 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Asgari ücrete 1 Ocak 2023 tarihinde yüzde 55 zam yapılarak 8 bin 500 TL'ye yükseltildi. Askerliğini 12 aya tamamlayan er ve erbaşlara da ikinci 6 aylık dönemde her ay 8 bin 500 TL ödenmesine karar verildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri