Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Sözleşmeli Personel maaşı aylık ortalama 29.400 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Sözleşmeli Personel maaşı 23.500 TL iken, en yüksek ise 60.000 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Sözleşmeli Er maaşı ortalama 17.500 TL civarındadır.
657 sayılı Kanunun 204 üncü maddesi uyarınca durum değişikliğini takip eden ay başından itibaren hak kazanıldığından ilk tam maaşla birlikte ödenmeye başlanılmaktadır.
6. dönem toplu sözleşmenin 3. maddesinde sözleşmenin 1/1/2022-31/12/2023 tarihleri arasında uygulanacağı belirtilmiştir. Yukarıdaki hükümleri bir arada değerlendirirsek, toplu sözleşme 1/1/2022'den itibaren geçerli olduğuna göre, sözleşmeli personel de 14 günlük maaş farkı alacaktır.
4 b sözleşmeli destek personeli: 20,012.46 TL. 4 b sözleşmeli din görevlisi: 21,605.84 TL. 4 b sözleşmeli diyetisyen: 23,704.98 TL. 4 b sözleşmeli ebe( lisans: 23,265.97 TL.
İlgili 44 soru bulundu
Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.) peşin maaş ve 14 günlük kısıt maaş hak eder. çalışmadığı günlere ilişkin olarak hak edilmeyen ücretler için kişi borcu işlemi yapılır.
Madde 2- Sözleşmeli personele bu görevine karşılık her ay puan karşılığı brüt TL. ücret ödenir. Ödemeler, her ay peşin olarak yapılır. Mali yıl içinde dört aylık ücret; Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında ödenmek üzere, ikramiye olarak ödenir.
İstihdam edilecek sözleşmeli personel bakımından Devlet Memurları Kanunu'nun 4B maddesi 3+1 modeline göre yeniden düzenlenecek. Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra kamuya giren sözleşmeli personel, 3 yıl görev yaptıktan sonra memur kadrolarına atanacak.
MADDE 21 – (1) Sözleşmeli personel, sosyal güvenlikleri bakımından 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındadırlar. MADDE 22 – (1) Sözleşmeli personelin haftalık çalışma süresi 45 saattir.
Kadro karşılığı sözleşmeli personel, 657 sayılı DMK ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında KHK çerçevesinde ihdas edilmiş bir “memur” kadrosuna sahip konumdadır.
Sözleşmeli Personele maaş ödemesi peşin olarak takip eden ay başında ödenir.
4A sigorta, eskiden Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çatısı altında olan ve SSK'ya prim ödeyenleri dahil eden bir sigorta türüdür. Bunun yanı sıra SSK, SGK'ya bağlandığında ise SSK sigortası 4A sistemi adını almıştır. 4A sigorta, özel bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsar.
02.08.2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 9'uncu maddesi ile sözleşmeli personelin memur kadrolarına geçirilmesine imkân sağlanmıştır.
399 sayılı KHK'nin 20. maddesi sözleşmeli personelin haftalık çalışma süresini 40 saat olarak düzenlemiştir.
b) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (c) bendi uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 23.736,65 TL'ye yükseltilmiştir. alan ücret tavanı 21.160,69 TL'ye yükseltilmiştir.
Sözleşmeli personel: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası hükmü uyarınca kamu idare, kurum ve kuruluşlarında mali yılla sınırlı olarak sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir.
Sözleşmeli personel hangi durumlarda işten çıkarılır? İş veren tarafından işe alınan sözleşmeli personelin zaman içerisinde niteliklerini kaybetmesi, mazeretsiz olarak üst üste 3 gün ve toplamda 10 gün işe gelmemesi ve o personele o pozisyonda ihtiyaç kalmaması durumunda işine son verilebilir.
Sözleşmeli personelin kadroya geçmek istemesi durumunda personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacak. Kadroya geçen personel kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık sürecin ardından kavuşacak.
Sözleşmeli personelin haftalık çalışma süresi emsali Devlet memurları ile aynıdır. Belirli sürede bitirilmesi gereken işler söz konusu olduğunda, sözleşmeli personel normal çalışma saatleri dışında veya hafta tatili ve resmi tatillerde de çalışmak zorundadır.
KPSS ile diğer kurumsal alımlarda (sözleşmeli veya kadrolu) tercih yapabilirler. 2-KPSS sonucu ile B grubu kadro veya pozisyonlara (memur veya KİT sözleşmeli) yerleşen adaylar aynı KPSS puanı ile diğer kurumsal alımlarda (sözleşmeli veya kadrolu) tercih yapabilirler.
Personelin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde ihdas edilmiş bir memur kadrosuna sahip olduğu, ancak aynı zamanda sözleşme ile çalıştırıldığı bir sözleşmeli personel alt istihdam biçimidir.
Bugün açıklanan %64,77'lik yıllık enflasyon oranıyla zam miktarı da belli oldu. Memura ve memur emeklisine %49,25 zam yapıldı. Buna göre 2024 yılında en düşük memur maaşı 22 bin TL'den 34 bin 215 TL'ye yükseldi. En düşük memur emekli maaşı ise 9 bin 876 liradan 14 bin 739 liraya yükseldi.
Bu karar esaslarına göre çalıştırılacak sözleşmeli personel, o gün bitirilmesi gereken işlerin bitimine kadar, çalışma saatleri dışında da çalışmak zorundadır. Sözleşmeli personele normal çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde yapacakları çalışmaları karşılığında herhangi bir ek ücret ödenmez.
Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu zaman ya da yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri