1. Bronzluğu yıl boyunca koruyabilmek için yapılacakların başında bronzluğu sağladığımız güneşli günler süresince yaptığımız hafif kese uygulamasıdır. Kese sonrasında ise deriyi ince bir tabaka halinde tatlı badem yağı türünden bir bakım ürünüyle korumak gerekir.
Güneş sonrası kremleri ve yoğun nemlendirici losyonları düzenli kullanmak, bronz cildinizin daha kalıcı olmasını sağlar. Nemi ihmal etmemeli, cildinizi sürekli besleyerek nemlendirmelisiniz. Doğal yağlar, hazır losyon ve kremler nem konusunda aradığınız desteği size sunabilir.
Modifikasyonlar kalıtsal olmadığı için bir süre sonra vücut eski haline gelebilir. Derinin bronzlaşması modifikasyondur. Kalıtsal olmadığı için sonraki nesillere bronzlaşmış şekilde aktarmaz deri rengini ve orjinal deri rengini aktarır. Modifikasyon olduğu için bir süre sonra deri rengi eski haline döner.
İlgili 24 soru bulundu
Aynı zamanda bronzluk, çoğunlukla 2 hafta içerisinde etkisini kaybetmektedir. Esmer cilt tonuna sahip kişiler, diğer insanlara kıyasla çok daha hızlı bir şekilde bronzlaşmaktadır. Bronzluk etkisi ise yaklaşık olarak 6 ay süreyle kendini göstermeye devam edebilmektedir.
Güneş yanığının belirtilerinden olan deri soyulması aslında vücudun savunma mekanizmasının getirdiği bir sonuçtur. Vücut, zarar gören hücrelerin deriden atılmasını ve bu sayede cildi ölü derilerden kurtarıp yenilenmesini sağlar.
Sahilden eve döndüğünüzde görüp hoşlandığınız, daha fit ve enerjik hissettiren, yaz bittikten sonra da sizinle kalmasını istediğiniz bronzluk normalde 7-10 gün sürer. Ama doğru hamlelerle bu süreyi biraz uzatıp sanki yaz bitmemiş gibi hissetmek mümkün.
Cildinizin bronz kalması için içten de beslenmesi gerekir. Vücudunuzu içten susuz bırakırsanız hücreleriniz kurur, vücudunuz nemini kaybeder ve bu da cildinizde soyulmalara neden olur. Bol su tüketimi vücudunuzu nemli tutarak kalıcı bronzluk sağlayacaktır.
Buğday rengi, doğal olarak bronz, Akdenizli tipi ciltlere zengin ve sıcak saç renkleri çok yakışıyor. Bal, karamel, sütlü kahve, altın kahve gibi saç boyası renkleri, yüz hatlarını yumuşatacağı ve cildine ışıltı katacağı için çok doğru tercihler.
Güneşte yanan cilt renginin açılmaya başlama süresi de bu yanma, kabuklanma ve soyulma döneminin ardından gerçekleşir. Herhangi bir bitkisel tedavi ya da uygulama yapılmadan, doğal süreçte güneşte yanan cildin beyazlayarak eski haline dönme süresi 1 ayı bulabilir.
Bir fincan kahve tozu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağından hazırlayacağınız karışımı bronzlaşmasını istediğiniz bölgelerinize sürerek mükemmel bronzluğa kolayca ulaşabilirsiniz. Limon, melanin üretimini artırır ve cildin güneş ışınlarına karşı olan duyarlılığını yükseltir.
Ancak bronz ten güzel olduğu kadar da, iyi bir cilt bakımına ihtiyaç duyar. Bronzlaşan cildinizin kaybettiği nem ihtiyacını karşılayarak ışıl ışıl ve sağlıklı bir cilde kavuşmanız mümkün. Yaz tatili sonrası bronz teninize bakım yapmak cildinizin nem ihtiyacını karşılar ve canlılığını korumasına yardımcı olur.
Bronz tenlerde de güvenle uygulama yapılabilir.
Ciltte hasar oluşumunu önlemek için zararlı güneş ışınlarının yeryüzüne en dik geldiği 11.00 – 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmayın. Eğer çıkmanız gerekiyorsa güneş koruyucu krem kullanmayı asla ihmal etmeyin. Yaz aylarında kullandığınız ürünün güneşten koruma faktörünün 50 (SPF) olmasına da dikkat edin.
Limon: Güneş kararmalarında en etkili ürünlerden biri limondur. 1 limonu sıkıp kararmış olan bölgeye masaj yapabilirsiniz. Limonu ciltte 30 dakika beklettikten sonra iyice durulayabilir ve işlemi haftada 3 kez tekrar edebilirsiniz.
Parlak ve çekici bir bronzluk için en önemli adımların başında cildi ölü derilerden arındırmak geliyor. Bunun için benim en sevdiğim ve etkili bulduğum yöntemlerin başında kese geliyor. Kesinlikle bronzluğun süresini uzatıyor ve aynı zamanda cildin daha parlak ve ışıl ışıl görünmesini sağlıyor.
Güneş koruyucu kremler UVA ve UVB ışınlarından korumaya yardımcı olsalar da bütün vücudu tam anlamıyla koruyamazlar. Koruyucuyla da bir miktar bronzlaşmak mümkündür.
Uygulama için güneş kararması olan bölgeye bir miktar limon suyu sürüp 20 dakika bekletmeniz ve ılık suyla yıkamanız gerekir. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir maske de yoğurtla yapılır. Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir.
Güneş yanığı belirtileri güneş ışığına maruz kalınmasından birkaç saat sonra görünmeyebilir. Tipik olarak güneşe maruz kaldıktan 24 ila 36 saat sonra yanıklar en kötü haldedir, 3 ila 5 gün içinde ise tamamen geçer. Ultraviyole ışınlar ciltte görünmez hasara da neden olabilir.
Güneş ışınları canlıların yaşamını sürdürebilmesi için oldukça önemli bir yere sahiptir. Uzmanların tavsiye ettiği vakitlerde ve miktarlarda güneş ışığına maruz kalmak sağlık açısından oldukça faydalıdır. Ultraviyole olarak adlandırılan güneş ışınları vücutta D vitamininin sentezlenmesini sağlamaktadır.
Polat, bronzlaşmak için cilde sürülen kola ve havuç yağının kansere zemin oluşturabileceğini söyleyerek, şu açıklamada bulundu: "Normal güneşe dahi koruyucusuz çıkmamayı önerirken, kola gibi havuç yağı gibi deride güneşin etkilerini artıran maddeler sürmek riski daha da artıracaktır.
Melanin, cildinin daha koyu görünmesini sağlayarak, bronzlaşma dediğimiz sonucu ortaya çıkarır. İnsanların vücudunda genel olarak iki ya da üç saat melanin üretimini sağlayacak kaynak vardır. Yani güneşlenmek ve bronzlaşmak istiyorsan, bu süreyi iki-üç saatle kısıtlı tutmalısın.
Güneş yanığını ve yarattığı ağrıyı en hızlı şekilde geçirmeye yardımcı olacak yöntem soğuk su kompresidir. Yanık bölgeye soğuk suya batırılan havlunun uygulanması ağrıyı hafifletir, cildi rahatlatır. Bunun yanında bol bol ek sıvı takviyesi alınarak yanık kaynaklı su kaybı önlenmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri