Havlu kullanımı: Spor salonunda çalışırken, terinizi bir havlu ile silerek ekipmanları kullanmalısınız. Havlu, terin yayılmasını önler ve ekipmanları temiz tutar. Spor salonu havlularını kullanıyorsanız, kullanımdan sonra mutlaka çamaşır makinesinde yüksek sıcaklıkta yıkamalısınız.
ÜYE, cardio ekipmanlarını kullandıktan sonra kağıt havlu ve dezenfektan ile ıslanan bölgeleri kurulamalıdır.
Spor salonunda havlu kullanımı zorunludur. Spor salonunun içinde 5 farklı noktada bulunan el dezenfektanlarından faydalanılabilir.
Spor yapanlar için havlu önemli materyaller arasında yer alır. Yoğun ter sonucu kullanıcılar spora devam etmekte zorlanabilir. Kolaylık sağlamak adına uygun ebatlarda fitness ter havlusu kullanılır. Seçilen ürün mikrofiber spor havlusu özelliğine sahip olmalıdır.
Mikroplar, herhangi bir spor salonunun kaçınılmaz bir parçasıdır. Yüzünüzdeki ve vücudunuzdaki teri silmek için bir egzersiz havlusu kullanmak, bakterilerin bulaşmasını en aza indirerek ellerinizden uzak tutacaktır.
İlgili 33 soru bulundu
3- Havlu kancalarını duş veya küvet yakınında tutun
Özellikle pencere ya da kapı gibi hava akımının yaşandığı bölgelerin uzağına yerleştirmeniz havluların soğumasını engeller. Duşa yakın yerlerde asılan havlunuz hem doğal olarak duş buharından ısınır hem de havluya ulaşmanız için soğuk fayanslara basmanız gerekmez.
Susuzluk, vücudun ağır egzersizlere verdiği hormonal ve metabolik tepkiyi de etkiler9. Susuzluk fazla yorulmaya sebep olduğu için egzersiz süresini düşürür10.
Spor Salonunda İlk Gün Hangi Hareketler Yapılır? Spor salonlarına gitmeye başladıktan sonra ilk gün, genellikle ısınma hareketleri ve kardiyo hareketlerinin nasıl yapılacağı kişilere anlatılır. Basit esneme ve germe hareketleri ile beraber, kişilerin ihtiyaçları olan spor hareketleri de kendilerine gösterilir.
Spora hazır olmanızı sağlayacak spor kıyafetleri (tayt, şort, tişört, eşofman, çorap, iç çamaşırı) ve salon kullanımına uygun temiz spor ayakkabılar, fitness malzemeleri arasında sayılabilir. Kıyafetlerin spora uygun, nem emici ve hava geçirgenliği yüksek kumaşlardan yapılmasına özen göstermelisiniz.
Genel olarak uzmanlar, haftada en az 150 dakika orta düzeyde fiziksel aktivite yapılması gerektiğini tahmin ediyor. Bu, günde yaklaşık 20 ila 25 dakika spor yapmak anlamına gelir.
Spor yapılan alanlarda uygun spor ayakkabı ile girilmesi zorunludur. Temiz olmayan ve zeminde iz bırakan ayakkabı, bot, sandalet, terlik vb. ile tesislerin kullanımına izin verilmemektedir.
Spor salonunda ne giyilir sorusuna ilk akla gelen cevap elbette eşofmandır. Eşofman veya eşofman takımları spor yaparken ve spor sonrasında oldukça kullanışlıdır. Antrenmanlar sırasında da esnek ve rahat olmanızı sağlar.
Terletmeyen Tişört, Sporcu Sütyeni ve Sweatshirt Tercih Edin
Bu durumda pamuklu ya da polyester gibi nefes alabilen spor kıyafetleri tercih etmen gerektiğini hatırlatalım.
Spor havluları genellikle %100 pamuk malzemelerden özel olarak üretilir. Spor salonları isterlerse kendi isim ve logolarını havlu üzerine nakış ile işletebilirler. MOY spor havlusu 30x90 cm ölçülerinde standart olarak üretilir. Genellikle koyu renkler tercih edilir.
Yönetmelikte “derslik ve ders yapılan bölümler, öğretmenler odası, yönetici ve diğer çalışma/dinlenme odaları, rehberlik odası, kütüphane, spor salonu, yüzme havuzu, tuvalet, lavabo, ibadethane ve benzeri birimlerin içini görecek şekilde güvenlik kameraları yerleştirilemez” ibaresi bulunmaktadır.
Haftada 3 gün 20 dakikalık yüksek yoğunluklu egzersiz yapabilirsiniz. “Spor kaç günde bir yapılmalı?” diye düşünüyorsanız, egzersizi haftada 2 gün ara vererek yapmak önerilir. Ancak her gün spor yapmak rutin açısından da daha çok tercih edilir. Günde 2 kere spor yapmak da kişinin yine kendi isteğine bağlıdır.
Egzersiz öncesi enerji kaynağı olarak genellikle karbonhidrat içeriği yüksek makarna, pirinç pilavı, patates, enerji barları, meyve, enerji içecekleri gibi sindirimi kolay besinler tercih edilir.
Bununla birlikte, genel olarak spor yapmak için en uygun zaman, vücudun doğal ritmine uygun olarak sabah saatleri veya öğleden sonra saatleridir. Sabah saatlerinde spor yapmak, gün boyunca enerji seviyesini artırabilir, zihinsel netliği artırabilir ve günün geri kalanında daha aktif olmanızı sağlayabilir.
Konunun uzmanları, kas gelişimi için ideal sürenin 60 dakika olduğunu belirtir. İleri seviyenin altındaki, yani profesyonel düzeydeki vücut geliştirmecilerin dışındaki herkesin antremanlarını 1 saatin altında tutması önemlidir.
Hiç spor geçmişi olmamış birine günde 1 saat spor yapmasını söylemek, yarardan çok zarar verecektir. Yeni başlayanlar için günde 15 dakika ile başlayarak, ortalama 1 hafta sonrasında süreyi 25 dakikaya yükseltebilirsiniz.
Fitness seviyesi: Yeni başlıyorsanız, haftada 3 gün kardiyo ile başlayabilir, orta şiddette çalışabilirsiniz. Örneğin; pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 20 dakikalık yürüme ile başlayabilirsiniz. Hedef: Eğer kilo vermek istiyorsanız, haftada yaklaşık 5-6 gün kardiyo çalışmanız gerekebilir.
Kasların gelişmesi ve iyileşmesinde beslenmenin yeri çok önemlidir. Spordan sonra beslenme ve beslenmenin zaman aralıklarını çok az insan biliyor. Yoğun bir spordan sonra kas depolarımız boşalır ve kaslarımız erimeye başlar. Bu nedenle 1-2 saat sonra yemek yerine spordan hemen sonra yenilmesi gerekir.
Spor sonrası ilk 30 dakika içerisinde protein alımı kasların beslenmesine yardımcı olacaktır. Tavuk göğsü veya hindi eti, balık, süzme peynir, barbunya, yumurta, yoğurt, yemişler (fındık, fıstık, badem, kabak çekirdeği) bu ihtiyacınızı karşılayacak besinlerdir.
Meyve suyu, protein tozu, su ya da süt; antrenmandan hemen sonra tüketmeniz gereken içeceklerdir. Bu sürede vücut kendini hızla toparlayacak ve bir sonraki antrenman için hazır hâle getirecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri