sınır kapılarında beyan edilmesi gerekmektedir. Sırbistan'a uyuşturucu, zehir ve toksik niteliği olabilecek her türlü malzeme, her türlü silah (kurusıkı ve pompalı silahlar dâhil), silah mühimmatı, ticari madde ile altın, değerli taş, gümüş ve külçe değerli maden sokulması veya çıkartılması yasaktır.
Sırbistan'a Getirilen Kişisel Bagajlar Şunları İçerebilir:
1 litre alkollü içki, 200 sigaraya veya 50 puroya eşdeğer tütün ürünleri veya. 250 g sarma tütün veya bu ürünlerin hepsini toplam 250 g olacak şekilde ve. tedavi için gerekli miktarlarda ilaç (ilaçlar için doktor reçetesi gerekli değildir).
T.C. ve Sırbistan'ın imzalamış olduğu protokol doğrultusunda, Hususi, T.C Umuma Mahsus, ve Hizmet Pasaport Hamilleri, Sırbistan'a olan yolculuklarında 90 günlük vize muafiyetinden faydalanırlar. Bu pasaporta sahip kişilerin Sırbistan'a girişi esnasında vize almaları gerekmez.
Güncel pasaportların geçerliliğin en az 6 ay olması gerekir. 90 günden daha uzun bir seyahat planlanması halinde mutlaka Sırbistan vizesi almak gerekir. SIRBİSTAN'A KİMLİKLE GİDİLİR Mİ? Sırbistan'a kimlikle gidilememektedir. Sadece pasaport geçerli olmaktadır.
Sırbistan, yüzlerce yıllık geçmiş olan el sanatı ürünleri ile tanınan bir ülke. El örgüsü yün kazaklar, ahşap oyması ürünler, Poanak adı verilen özel yapım ayakkabılar, ülkenin ünlü erik konyağı Rakija, seramik ve porselen süs eşyaları, turistlerin ülkeyi gezerken en çok aldığı hediyelik eşyalar arasında.
İlgili 28 soru bulundu
Resmi Dili
Sırbistan'da resmi dil, Rusça ile oldukça benzerlik gösteren Sırpçadır.
Belgrad da günlük yaşantıda sadece Dinar kullanılır alışveriş yaparken ve tüm günlük aktivitelerde Dinar kullanılır Euro kullanımı ülkede epey yoğundur fakat bu büyük ölçekli ticaretlerde kullanılır ev ,araba alım satımda veya kiralamalarda .
Şehri yürüyerek doyasıya gezmek ve yerlisi gibi keyfine varmak niyetindeyseniz, 4 ya da 5 tam gün ayırmalı. Hani uzun uzadıya gezemem, hızlı bir tur yapacağım da diyebilirsiniz. Şehir bunun için uygun. Toplu taşıma da kullanarak nokta atışlarla 2 günde Belgrad'ı gezebilirsiniz.
Sırbistan. Sırbistan'ın para birimi Sırp Dinarı. 2023 Nisan ayında 1 TL, 5.52 Sırp Dinarı'na denk gelir. Türk Lirası değerli olduğu için Sırbistan, Türk turistler tarafından sıkça tercih edilir. Başkent Belgrad, ülkenin en turistik şehirlerinden.
Sırbistan uçuşları
Yolculuklar, yaklaşık 1 saat 45 dakika sürüyor.
Türkiye'den gelen ziyaretçiler Belgrad'ı bir çok bakımdan pahalı bulacaktır. Yeme, içme, ulaşım gibi konularda Türkiye ile karşılaştırıldığında Sırbistan'ın daha pahalı olduğunu göreceksiniz. Belgrad Sırbistan'ın diğer şehirlerine göre yüzde 30 daha pahalıdır.
Bir paket sigara için 300 dinar bile: Sırbistan'da tütün fiyatı çok daha yüksek - Free Press.
Sigaralar 600 adet Sigarillolar 100 adet (her biri 3 gr.dan ağır olmayan purolar) Puro 50 adet Kıyılmış tütün 250 gr. (200 yaprak sigara kağıdı ile) Pipo tütünü 250 gr.
Sırbistan, 9. yüzyılda Kiril ve Methodios'un Hristiyanlaştırılmasından bu yana geleneksel olarak Hristiyan bir ülke olmuştur. Bu nedenle hakim mezhep Doğu Ortodoksluğuna bağlı Sırp Ortodoks Kilisesi'dir.
Günümüzde Boşnakça Bosna Hersek'in, Sırpça Sırbistan'ın, Hırvatça Hırvatistan'ın resmi dili olarak kabul edilmektedir.
Sırbistan ekonomisi temel olarak yabancı sermaye destekli imalat sektörüne ve ihracata dayanmaktadır. Sırbistan mevcut ekonomi politikasıyla makroekonomik istikrar içinde düşük enflasyon ve istikrarlı yüksek büyüme oranlarının yakalanmasını hedeflemektedir.
Sljivovica0. Sljivovica, Sırbistan'ın yöresel içkisidir. Erik rakısı olarak da adlandırabiliriz. Yalnız restoranlarda genelde ağzı çok ince olan deney tüpüne benzer kadehlerde servis ediliyor.
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Gaziantepli iki esnaf tarafından işletilen restoranda, baklava, kebap, köfte, pide, lahmacun, çorba ve demleme çayın da aralarında bulunduğu Türk mutfağına özgü lezzetler yoğun ilgi görüyor.
Türkiye ve Sırbistan arasındaki ilişkiler, son dönemlerde en yükseğe ulaşmıştır. İki ülke de birbirlerini "komşu ülke" olarak görmekte ve uluslararası ilişkilere değer vermektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri