Kız çocukları için uygun görülen Rümeysa ismi; Kur'an-ı Kerim'de Rümeysa ismi yer almamaktadır. Arapça kökenine sahip pek çok ismi Kur'an-ı Kerim'de görebilmemiz mümkünken, Rümeysa ismine yer verilmemiştir. Ancak sakıncalı isimler arasında da yer almamaktadır.
Bu doğrultuda 'gökyüzünde görülen en büyük takımyıldızı' olarak ifade edildiğini söylemek mümkündür. Aynı zamanda tarihi açıdan, oğlunu Peygamber Efendimiz adına hizmetli olarak vermiş olan kadın sahabelerden birinin adı şeklinde değerlendirilir.
Rümeysa ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Rümeysa ismini koymak caizdir.
Rümeysa, Arapça kökenli olan isimler arasında yer almaktadır.
Dilimize Arapça dilinden geçmiş olan Rüveyda isminin rengi pembe, anlamı ise hoş, nazik ya da ince demektir. Rüveyda İsmi Kur'an'da Geçer mi? Rüveyda ismi Kur'an-ı Kerim'de geçen bir isimdir. Bu nedenle maneviyatı yüksek kız isimleri arasında yer alır.
İlgili 41 soru bulundu
Rumeysa 'gözü çapaklı kadın' demektir. Hüreyre, 'kedicik' demektir. Kayra eski Türk mitolojisinde 'tanrı' demektir; Melis, Yunan mitolojisinde 'tanrıça' demektir, şişman ve tembel anlamlarına da gelir.''
ZÜMRA İSMİ KURAN-I KERİM'DEGEÇİYOR MU? Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kuran-ı Kerim'in hiçbir sure ya da ayetinde geçememektedir.
Rumeli (Osmanlı Türkçesi: روم ایلى Rum-İli, Bulgarca: Румелия, Rumeliya Yunanca: Ρούμελη, Roúmeli), Osmanlı İmparatorluğu döneminde 15. yüzyıldan itibaren Balkanlar'ın güneyine verilen addır.
TDK'da Rumca kökenine sahip olduğu ve oğul otu anlamına geldiği bilinmektedir. Bilinen anlamları arasındaysa; Sevgili ve tatlı şey anlamına da gelmektedir. Kur'an-ı Kerim'de Melisa ismi yer almamaktadır. Rumca kökene sahip olduğundan dolayı, Arapça kökenli olmayan isimler geçmemektedir.
Sare anlam itibariyle saf ve temiz demektir. Aynı zamanda ihtiyaç duyulan anlamında kullanılmaktadır. Bu isim kimi yerde susuzluk, sıçrama veya atlama anlamlarında kullanılmıştır. Sare ismi saf ve duru bir güzelliği temsil eder.
Rümeysa ismi Arapça kökenli bir isimdir. Kız çocukları için uygun görülen Rümeysa ismi; Kur'an-ı Kerim'de Rümeysa ismi yer almamaktadır. Arapça kökenine sahip pek çok ismi Kur'an-ı Kerim'de görebilmemiz mümkünken, Rümeysa ismine yer verilmemiştir. Ancak sakıncalı isimler arasında da yer almamaktadır.
Peygamber'in süt halası, Enes bin Malik'in annesi, İslam dini üzerine yaşamak ve evladını İslam dini üzerine yetiştirmek için çabalayan örnek bir hanım sahabe.
Hz.
Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) Ya'la, Bereket, Eflah, Yesâr, Nâfi ve benzeri isimlerin kullanılmasını yasaklamayı arzu etmişti.
Hafsa ismi, anlamı Arapçada "Hıfz" kökünden gelir. Gözeten, koruyan anlamlarını taşır. Bu isim ise, Arapçada "Muhafız" sözcüğünün yerine tercih edilen Hafsa isminin kullanıldığı bilinir. Bu isim, aslında Farsçada "aslan yavrusu" anlamına gelir.
İsim, Yunanca μέλισσα (melissa), "Bal Arısı"ndan gelmektedir. Bu kelime ise μέλι (meli), "bal"dan gelmektedir. İrlanda'da bazen bir feminen formu olarak da kullanılır. Kelt dilinde erkek ismi olarak kullanılan benzer Maoilíosa ise, İsa'nın kulu anlamına gelir.
Arapça kökenli bir isim olan Esila ismi letafeti ve güzelliği temsil eden bir isimdir. Arapça kökenli bir isim olan Esila ismi aynı zamanda Arapça dilinde ikindi sonrası akşam üzeri anlamına da gelir.
Belinay isminin Kur'an'da geçip geçmediği en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu ismin Kur'an'da geçmediğini söylemek mümkün. Özellikle hoş anlamı ve Türkçe kökenli olması ile en çok beğeni toplayan ve tercih edilen son dönemlerin popüler isimleri arasında yer almaktadır.
Neşe ve enerjiyi ifade eden Miray ismi, sanatsal yetenekleri de temsil etmektedir. Miray İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Miray ismi Kur'an'da geçmemektedir. Sözcük Farsça kökenli olduğundan Arap toplumlarında kullanımı yaygın değildir.
Lina ismi, Kur'an-ı Kerim içerisinde mevcut halde bulunan Haşr suresinin 5. ayetinin içinde geçmektedir. Lina ismi, bahsedilen yerde yumuşak hurma ağacı manasını taşımaktadır.
Türk Dil Kurumu üzerinden Aleyna ismi iki değişik anlamı ile beraber aynı şekilde kullanılır. Bu doğrultuda özellikle 'Esenlik ve güzelliklere sahip, esenlik içerisinde olan' anlamları daha fazla ele alınır. Aynı zamanda bizim üzerimizde ya da bizim hakkımızı gibi anlamlar kapsamında da gün içerisinde değerlendirilir.
İrem ismi, Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir. Fecr suresinde aktarılan ayetlerde Ad Kavmi tarafından yapılan bahçeler İrem olarak ifade edilmektedir. Söz konusu bahçelerin Yemen'de olduğuna inanılmaktadır. İrem ismi Arapça kökenli bir sözcüktür.
Şeyma ismi Kur'an-ı Kerim içerisinde yer alan bir isim değildir. Fakat bu ismin dini bir değeri bulunmaktadır. Şeyma ismi Hz. Muhammed'in süt kardeşinin ismi olarak karşımıza çıkar.
Yunanca kökenli olan Defne ismi, masumiyeti ve saf güzelliği temsil etmektedir. Güzel kokulu bir bitki olan defne ağacının yaprakları kötü enerjiyi yok ettiğine inanılır. Aynı zamanda umudun ve başarının simgesidir. Defne ismi, barındırdığı güzel anlamlar dışında Kuran-ı Kerim'in herhangi bir yerinde yer almamaktadır.
Sare ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Sare ismini koymak caizdir. SARE İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Sare ismini kullanan 18.957 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Sare ismini kullanan 4.622 kişi bulunmaktadır.
Ahsen ismi Kur'an'da geçer. Ahsen'i takvim: en güzel şekil anlamı üzerinden bilinmektedir. Üstelik Ahsen kelimesi Kur'an-ı Kerim'de toplamda 50 ayette geçer. Hem kız hem de erkek çocuklar için kullanılabilecek en özel ve güzel isimler arasında yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri