Kas spazmları genellikle kendiliğinden düzelir. Durmaları birkaç saniye hatta birkaç dakika sürebilir, ancak genellikle tedaviye ihtiyaç duymazlar. Bol su içmek dehidrasyona bağlı kas kramplarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
Kas spazmı, çoğunlukla birkaç saniye süren ve kendi kendine geçebilen bir durumdur.
Sırt ağrısı, baş bölgesinin altından bel bölgesine kadar sırtımızda bulunan omurganın her iki tarafında bulunan kasların gerilmesi sonucu meydana gelen bir ağrı türüdür. Çoğunlukla stres kaynaklı olan bu rahatsızlık, genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçme eğilimindedir.
Spazmlar genel olarak saniyeler ila 15 dakikaya kadar değişen aralıkta sürer, hatta kimi zaman bu süre daha da uzar ve tamamen kaybolmadan önce birçok kez tekrarlayabilir.
Kas krampları birçok vakada yaygın olarak kendi kendine kaybolur ve nadiren tıbbi bakım gerektirecek kadar ciddidir.
İlgili 24 soru bulundu
Kalsiyum, potasyum içeren besinler tüketerek, Kasılma olan bölgeye kasın gevşemesi için kompres uygulayarak, Tropikal kremler ile kasılmanın meydana geldiği bölgeye 20 dakika boyunca masaj uygulaması yaparak. Kas gücü gerektiren bir aktiviteye başlamadan önce mutlaka ısınma egzersizleri yaparak engelleyebiliriz.
Sürekli kas ağrısı olur mu? Kas ağrısı kısa sürede geçebileceği gibi sürekli de olabilir. Sürekli olan kas ağrısı, kronik bir hastalığın işareti olabilir. Kas yaralanmaları, kas spazmı, fibromiyalji (kas romatizması), kas ve iskelet sistemi bozuklukları (skolyoz, osteoartrit gibi) kronik kas ağrılarına neden olabilir.
Bu spazmlar, arter duvarındaki kasların sıkışması nedeniyle belirgin hale gelmektedir. Spazmın süresinin uzaması ise, göğüs ağrısı (anjina) ve bazen kalp krizine neden olabilmektedir.
Neden olur: Kasların yanlış yüklenmesi, postür bozuklukları, ters hareketler gibi mekanik sebeplerle oluşur. Ancak Magnezium eksikliği, hipoksi, latend asidoz gibi hazırlayıcı biyokimyasal sebepler de çoğu kez altta yatan faktörlerdir.
Kas gerginliği genellikle kendiliğinden iyileşir. Ancak buna maruz kalan kasın yeniden tam gücüne kavuşması günler veya haftalar sürebilir. İlk günlerde gerilen kas zorlanmamalıdır. Soğutma, elastik bandaj uygulama ve yüksekte tutma şişliği azaltır ve ağrılara karşı yardımcı olur.
Sırtta bıçak saplanır gibi ağrı neden olur? Sırtta bıçak saplanır gibi ağrı, gerilen kasların sinirleri zorlaması durumunda ortaya çıkabilir. Bu duruma zemin hazırlayanlar ise kambur durma, yanlış oturma, rahat olmayan zeminde uyku, uzun süreli eğilmek, ayakta durma gibi aktiviteler olabilmektedir.
Isı, ağrıları hafifletmek için kan akışını hızlandırarak kasları gevşetir. Bunun aksi olarak ise buz da kemiklerde iltihap varsa kan damarını daraltarak ağrıyı uyuşturur. Sırt ağrınız varsa sürekli olarak yatmak sırttaki sertliği kötüleştireceğinden yoga ve pilates gibi hafif aktivitelerle hareketi sağlayabilirsiniz.
Sırt Kaslarını Haftada Kaç Kez Çalıştırmalıyım? Sırt kaslarınızı da doğru planlama ile haftada 2 gün çalıştırabilirsiniz fakat kasın tekrar toparlanması için gerekli olan 24-36 saat dinlenme süresini göz ardı etmeyin.
Kas Spazmı Belirtileri
Yoğun bir ağrı hissi ile beraber geldikleri için o an yapılan aktivitenin durmasına sebep olabilir. Kas üzerinde şişlik oluşur ve bu, dokunarak hissedilebilir.
Kas ağrısı, enfeksiyon, yaralanma ya da bir hastalık nedeniyle eklemlerde ortaya çıkan ve boyun, sırt ve bacaklar başta olmak üzere vücudun her yerini etkileyebilen sağlık sorunu belirtisidir. Ağrı hafif olabileceği gibi keskin bir şekilde de hissedilebilir.
Stres nedeniyle, omuzlar doğal koruyucu eylemde kamburlaşır ve kamburluk sırttaki ağrıyı artırır. Stres, solunum modellerini değiştirerek omuz ağrısına neden olabilir. İnsanlar stres altındayken orta ve alt sırt kaslarını ve omurgasını zorlayarak daha az aktif olma eğilimindedir.
Ağır kaldırmak, ani hareketler, oturuş ve duruşun kötü olması, hareketsiz yaşam, stres sebepli kas gerginlikleri ve aşırı kilo sırt ağrısının sık görülen nedenleri arasındadır. Bunların yanı sıra birtakım sağlık sorunları da sırt ağrısıyla ilişkili olabilir.
Ağrı şiddeti ve yerleşimine göre ağrı kesiciler, kas gevşetici ve o bölgeye uygulanan merhemler reçete edilebilir. İlaç tedavisi yeterli olmadığında ise fizik tedavi, akupunktur, masaj, nöral terapi ve soft lazer gibi alternatif uygulamalar uygulanabilir.
Bu tür kas spazmları, genellikle zararsızdır ve kendiliğinden geçerler. Kas spazmları, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir ve herkesin başına gelebilir. Aşırı fiziksel aktivite, elektrolit dengesizliği, dehidrasyon, stres, yorgunluk ve bazı sağlık sorunları kas spazmlarının yaygın nedenleri arasındadır.
Kalp krizinin 12 belirtisi
Göğüs duvarının ardında hissedilen bu ağrı, sanki göğüs kafesine biri oturmuş hissi veren ağırlık ve baskı yapıcı tarzda künt bir ağrıdır. Sol kola, boyuna, omuzlara, karın, çene ve sırta yayılabilir. Genel olarak 10-15 dakika kadar sürer.
Kalp krizi ile sonuçlanabilecek 12 belirtiyi sıralayan Boztosun, “Göğüste sıkışma ve ağrı, bulantı, hazımsızlık, mide yanması ve ağrısı, kola yayılan ağrı, baş dönmesi, çabuk yorulma ve bitkinlik, horlama, terleme, bacaklarınız ayak ve bileklerin şişmesi, bitmeyen öksürük veya düzensiz kalp atışınız varsa vakit ...
Çoğu kas ağrısı genellikle birkaç gün içinde kaybolabilir fakat bazı kas ağrıları aylarca geçmeyebilir. Kas ağrısı boyun, sırt, bacaklar ve elleriniz de dahil olmak üzere vücudunuzun hemen hemen her yerinde gelişebilen bir ağrı türüdür.
Kas ağrıları, genellikle 72 saatte ortadan kalkar; ancak, 1 haftaya kadar sürebilir. Eğer dayanılmaz düzeyde ağrınız varsa; kaslarınızda sıradan hamlık ağrısı dışında bir gerilme hissediyor veya ağrı duyuyorsanız kaslara veya eklemlere yanlış bir hareket sonucu zarar vermiş olabilirsiniz.
D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir. Bu nedenle, inatçı eklem-kas ağrıları, bölgesel ağrılar ve fibromiyalji varlığında bu durum da akılda bulundurulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri