SSD kapasitesi seçimi, kullanım amacınıza, dosyalarınızın boyutuna ve bütçenize bağlıdır. Birçok kullanıcının minimum ihtiyacı olan 256GB depolama alanıdır. Ancak, daha büyük dosyalarla çalışıyorsanız veya yüksek kapasiteli bir oyun bilgisayarı kullanıyorsanız, 500GB veya 1TB SSD önerilir.
Temel bir PC oyuncusuysanız, sizler için bütçe dostu kurulum 256GB SSD ve 1 TB HDD olmalıdır. Daha fazla oyun ve daha fazla akıştan yanaysanız, 500GB ya da 1 TB SSD yanında 2 TB HDD kurulumu uzun vadede sizler için iyi bir seçim olacaktır.
İşletim sistemi, düzgün çalışabilmesi için SSD alanının yaklaşık %20'sinin boş olmasını gerektirir. "Disk Dolu" hata mesajı ile karşı karşıya kalıyorsanız veya SSD'nizde yetersiz alan nedeniyle düşük performans yaşıyorsanız, yalnız değilsiniz!
500 GB SSD kart, pek çok kişi için yeterli olabilir. Ancak ürünün yeterli olup olmaması, tam anlamıyla ne için kullanacağınıza ve depolama gereksinimlerinize göre belirlenir. Sadece belge, fotoğraf ve müzik dosyası saklayacaksanız 500 GB SSD sizin için yeterli olur.
SSD alırken dikkate almanız gereken temel faktörleri özetlemek gerekirse; kapasite ve performans ihtiyaçlarınızı belirlemek, SSD türleri ve arabirim seçeneklerini değerlendirmek ve uyumluluk ve güvenilirlik özelliklerini göz önünde bulundurmak önemlidir.
İlgili 16 soru bulundu
Kilopat. SSD'lerde veya Harddisklerde sistem için en az 10 GB alan bırakın diyorlar.
SSD, HDD'ye (Hard Disk Sürücü) göre çok daha hızlıdır ve verilere erişim sürelerini önemli ölçüde kısaltır. Bu, bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını, programların daha hızlı başlatılmasını ve dosyaların daha hızlı kopyalanmasını sağlar.
SSD kapasitesi genel olarak kullanım şekli ve amacı ile doğru orantılıdır. Günlük kullanım ve ofisteki basit işlemlerin yapılması için kullandığınız bilgisayarda 128 GB'lık SSD seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Daha profesyonel ve yoğun kullanımlar için diğer SSD kapasiteli ideal olacaktır.
500 GB harddiskin 465 GB olarak gözükmesinin nedeni insanların kullandığı sayı tabanının 10'luk sayı tabanı olması ve buna karşılık bilgisayar sistemlerinde 2'lik sayı tanının kullanılmasıdır.
Herhangi bir dizüstü ya da masaüstü bilgisayarı canlandırmanın en iyi yollarından biri bir SSD takmaktır. Dizüstü bilgisayarlar açısından bakıldığında HDD'lere kıyasla enerji verimliliklerinin daha yüksek olması nedeniyle harika bir yükseltmedir. SSD'lerde hareketli parçalar olmadığından daha az güç tüketirler.
Günlük kullanım için 4 GB RAM miktarı bile fazla olabilir. Ancak video düzenleme gibi daha ağır işlemler için bilgisayar almak isteyen kullanıcıların en az 8 GB RAM tercih etmeleri gerekmektedir. Bilgisayarı kullanım şeklinize göre RAM miktarını uzun vadede artırıp azaltabilirsiniz.
GB hız falan etkilemez. Yanında kullanabileceğin depolama için HDD var ise. Windows kurulumu ve oyunlar için, 120 GB SSD ideal.
Oyuncu Bilgisayarında Depolama Birimi
Oyunlar genellikle büyük boyutlara sahiptir. Bu nedenle en az 256 GB SSD depolama önerilir. 512 GB veya daha büyük SSD'ler, daha fazla depolama alanı ve daha hızlı yükleme süreleri sağlar.
50-60GB arası, evet yeterli olur ama imkanınız varsa 240GB almanızı öneriririm, yüklemesi uzun süren oyunları da SSD'ye kurabilirsiniz.
Yine de, SSD'nizin kaç yılı kaldığını merak ediyorsanız, bunu öğrenmenin çeşitli yolları bulunuyor. Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır. Tabii ki bu ortalama bir değer olduğunu için bazıları daha uzun süre, bazıları daha kısa süre dayanabilir.
Bir SSD'nin ömrü, bellek hücrelerinin sınırlı bir sayıda yazma/silme işlemi yapabilmesinden kaynaklanmaktadır. Bellek hücreleri ne kadar fazla kullanılırsa, o kadar çabuk bozulurlar ve SSD'nin ömrü kısalmaya başlar.
En büyük depolama kapasitesine sahip olan SSD 4 tb ve SSD 2 tb, en gelişmiş ürünler arasında yer alır.
Şimdiye Kadar Üretilmiş En Yüksek Kapasiteli SSD Hangisi? Aslında kısa bir süre öncesine kadar en yüksek kapasiteli SSD üreticisi Samsung idi ve ürünün kapasitesi de 30 TB'dı. Ancak Nimbus Data bu rakamı 100 TB'a çıkarmayı başardı ve halen rekoru elinde bulunduruyor. Ürünün adı ise ExaDrive DC100.
Daha hızlı başlangıç ve dosya yükleme süreleri istiyorsanız SSD tercih edilebilir, ancak çoklu görevlerde veya bellek açısından yoğun görevlerde daha iyi performans istiyorsanız RAM yükseltmesi daha mantıklı olabilir.
Açılımı Solid-State Disk yani Katı Hal Sürücüsü olan SSD'ler, dizüstü ya da masaüstü bilgisayarların sabit diskleri haricinde fazladan bir veri depolama alanı sunan ve kullanıldığı cihazın hızlanmasını sağlayan disklerdir.
Phison'un PS5026-E26 Max14um Gen5 SSD'si, sıralı okuma hızlarında 14.000MB/s'nin üzerine çıkarak, dünyanın en hızlı SSD'si unvanını elde etti.
SSD'ler HDD'lerden daha hızlıdır: SSD'ler, HDD'lere göre veri aktarımında önemli iyileştirmeler sunar. Piyasada bulunan en hızlı HDD'ler 160MB/s hız sunarken, giriş seviyesi bir SSD bile genellikle 3 kat daha hızlıdır ve birçok SATA sürücüsü 500MB/s'nin üzerinde okuma ve yazma hızlarına sahiptir.
Birkaçını sıralayacak olursak; Eskiyen bilgisayarınızı SSD takarak canlandırabilirsiniz. Bilgisayarınızı hızlandırabilirsiniz. Programlarınızı daha hızlı ve akıcı şekilde kullanabilirsiniz.
Bilgisayarlarda klasik HDD'ler yerine Solid State Sürücü (SSD) kullanımı oyun bilgisayarlarında yüksek okuma ve yazma hızlarıyla veri işlemeyi sorunsuz hale getirmektedir. Oyunlardan daha iyi performans almak isteyenlerin geçiş yapabileceği SSD, oyun performansını etkileyerek performansı arttırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri