2. SSD'ler HDD'lerden Daha Hızlıdır SSD'ler, HDD'lerden yüz kata kadar daha hızlıdır. SSD'ler bilgisayarınız için daha kısa açılma süreleri, daha hızlı veri transferi ve daha büyük bant genişliği sunar.
Bir SSD'ye yükseltme bilgisayarınızda önemli bir hız artışı sağlayabilir. Sabit disk sürücülerin 30-40 saniyelik açılış sürelerine karşılık ortalama 10-13 saniye açılış süresi sunar. Ayrıca uygulamaların ve dosyaların açılış süreleri de SSD'lerde HDD'lere kıyasla önemli ölçüde daha hızlıdır.
SSD, HDD'ye (Hard Disk Sürücü) göre çok daha hızlıdır ve verilere erişim sürelerini önemli ölçüde kısaltır. Bu, bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını, programların daha hızlı başlatılmasını ve dosyaların daha hızlı kopyalanmasını sağlar.
SSD'nin oyunlara etkisi sebebiyle oyunu SSD'ye kurmak HDD'ye kurmaktan daha iyi bir performansa yol açabilir. HDD'lere kıyasla daha hızlı işlem yapan SSD'ler oyunlarda daha yüksek FPS almanızı ve yükleme ekranlarında daha az beklemenizi sağlar.
SSD, işletim sistemlerinin daha hızlı açılmasını; aynı zamanda pek çok uygulama ve işlemin daha hızlı başlamasını sağlarken, veri kopyalama ve taşıma işlemlerini de önemli ölçüde hızlandırır. Bunun dışında oyun içi yükleme sürelerini de büyük oranda kısaltır.
İlgili 25 soru bulundu
Bilgisayarınızın başlatılma hızını ve depolama kapasitesini artırmak istiyorsanız SSD tercih edilebilir. Ancak çoklu görevlerde veya bellek açısından yoğun görevlerde daha iyi performans istiyorsanız RAM yükseltmesi daha mantıklı olabilir.
Daha büyük bir SSD kapasitesi, daha fazla silme bloğu anlamına gelir, böylece her bloğun silinme sıklığı azalır ve böylece SSD'nin ömrü artar. Öte yandan yazma sayısı arttıkça SSD yavaşlayacak ve ömrü kısalacaktır. Bu nedenle bazı SSD'ler depolama alanının bir kısmını "SLC Önbelleği" olarak ayıracaktır.
Katı hal sürücüsü (SSD) takmak ve RAM'i artırmak Masaüstü PC veya laptop performansını artırmanın iki kolay ve uygun maliyetli yoludur. Yeni sayılabilecek sistemler bile HDD'nin bir SSD'ye yükseltilmesiyle önemli performans artışları sağlayabilirler.
Fakat SSD'ler HDD'ye oranla çok daha hızlı işlem gerçekleştirirler. Bu iki depolama arasında en belirgin fark, oyunların yüklenmesi için beklenecek süredir. SSD'ye sahip olan bilgisayarlarda oyunu oynamak için açtığınız her zaman oyunun yüklenmesi için çok daha kısa süre beklerken HDD'de bu süre daha uzun sürmektedir.
Oyuncu için kaç MB SSD okuma/yazmalı SSD gerekir. Eğer bekleme sahnelerinde falzla beklemek istemiyorsan min. 500 mb/s olmalı, SSD markası olarak Samsung öneririm. Bununla rahat 2000-3000 mb/s gibi değer görebilirsiniz.
İnternet hızını etkilemez fakat yazma hızı düşükse indirme hızın düşermiş gibi zannedersin fakat öyle değil. İndirme yavaşlıyor ve diske yazma işlemi gerçekleşiyor.
SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar. SSD'ler verileri elektronik olarak 'hücrelerde' depolarlar, bu da veri erişimini dönen bir HDD'ye göre daha hızlı hale getirir.
Katı hal sürücüleri (SSD'ler) geleneksel HDD'lere göre daha hızlıdır ve diğer avantajlara sahip olsalar da, aşırı doluysa yine de daha yavaş performans gösterebilirler. “Aşırı dolu olduğunda bile katı hal sürücüleri (SSD'ler) fark edilir şekilde yavaşlayabilir.
Eğer hızlı performans istiyorsanız, SSD tercih etmelisiniz. Bu şekilde oyunlarınız çok daha hızlı açılacak ve yüklenecektir. Ancak daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa, HDD bir seçenek olabilir.
SSD'ler HDD'lerden daha hızlıdır: SSD'ler, HDD'lere göre veri aktarımında önemli iyileştirmeler sunar. Piyasada bulunan en hızlı HDD'ler 160MB/s hız sunarken, giriş seviyesi bir SSD bile genellikle 3 kat daha hızlıdır ve birçok SATA sürücüsü 500MB/s'nin üzerinde okuma ve yazma hızlarına sahiptir.
Dolayısıyla bilgisayar hızlandırma konusunda tek sebep SSD değildir. SSD seçimi yaparken, sorunun gerçekten SSD'de olduğunu düşünüyorsanız tercihinizi RAM'e ve İşlemciye uygun olacak şekilde yapmanız gerekiyor. Tercih yaparken, gerçekten hız istiyorsanız okuma ve yazma hızları iyi olan bir SSD seçmelisiniz.
Bilgisayarlarda klasik HDD'ler yerine Solid State Sürücü (SSD) kullanımı oyun bilgisayarlarında yüksek okuma ve yazma hızlarıyla veri işlemeyi sorunsuz hale getirmektedir. Oyunlardan daha iyi performans almak isteyenlerin geçiş yapabileceği SSD, oyun performansını etkileyerek performansı arttırır.
Evet, etkisi olur.
Genel olarak, oyunlarda en az 3000 MHz hızdaki RAM kullanılması önerilir. Daha yüksek frekansta çalışan RAM, daha hızlı veri transfer hızlarına sahiptir ve böylece oyunlarda daha yüksek FPS değerlerine ulaşılabilir. Ancak, RAM hızının yanı sıra işlemcinin desteklediği RAM hızı da önemlidir.
Eğer bir oyun oynarken arka planda çalışan uygulamalar RAM, işlemci ve ekran kartı gibi donanımları yüksek ayarlarda kullanıyorsa bu FPS drop'a neden olacaktır. Örneğin FPS oyunu oynadığınızda arka planda tarayıcı ya da tasarım programları açıksa bu FPS kaybına neden olacaktır.
FPS değerinin 30'dan aşağı düşmeye başladığı durumlarda ise oyun bir noktadan sonra oynanamaz hale gelir ve insana tam anlamıyla çile çektirir. Oyunlarda akıcı bir görüntü elde etmenizi sağlayacak minimum FPS değeri ise 60'tır. 60 FPS ve üstü değerlerde artık oyunlar daha pürüzsüz ve akıcı bir şekilde oynanabilir.
M2 SSD'lerin boyutu ve kapasitesi, performansını etkileyebilir. Bir M2 SSD'nin kapasitesi arttıkça, genellikle daha hızlı bir performans sunar. Ancak, SSD'nin boyutu da performansı etkileyebilir. Daha büyük bir SSD, daha fazla NAND belleği yongası içerir, bu da daha yüksek bir performans sağlayabilir.
Bu nedenle, genel olarak, birçok kullanıcının 500GB veya 1TB SSD tercih etmesi tavsiye edilir. Öte yandan, daha düşük bütçeli kullanıcılar için 128GB veya 256GB SSD'ler de mevcuttur. Bu SSD'ler, yeterli depolama alanı sağlamak için sadece işletim sistemi ve birkaç uygulama yüklemesi gereken kullanıcılar için idealdir.
SSD çok dolarsa evet performans düşüşü yaşar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri