Defter doldurulurken yapılan iş deftere yazılır ve önce öğrenci kendisi imzalar daha sonrada işyerindeki eğitim sorumlusu ve koordinatör öğretmen tarafından onaylanır.
TESMER Yönetim Kurulu durumu değerlendirir ve tezkiye notunu belirler.
Staj bitirme sınavı, beceri sınavı esaslarına göre değerlendirilir. Sınav puanının yüzde 80'i ile staj dosyasına takdir edilen puanın yüzde 20 sinin toplamı 50 ve daha fazla olan öğrenciler stajını başarı ile tamamlamış sayılır.
Bu dağılımı oluşturduktan sonra Staj Yönetmeliği'nin 7. maddesi uyarınca sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar staja kabul edilmektedir.
Staj başarı puanınız Genel Not Ortalamanızı etkilememektedir. Stajını tamamlanan ve onaylanan öğrencilerimiz, www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-transkript-belgesi-sorgulama bağlantısı üzerinden yaptığı staj bilgilerini gösteren Not Durum Belgesini (Transkript) alabilmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
7. BU YIL STAJ YAPMASAM OLUR MU? Bir öğrenci; staj yapmama, stajdan başarısız olma veya stajının geçeriz sayılması durumu ile giriş yılından itibaren en çok 1 yaz staj yapmayabilir. Eğer 1. yapmayışınız değilse bir sonraki yıla bırakabilirsiniz.
Staj yapabilmek için herhangi bir not ortalaması kriteri aranmamaktadır.
Not ortalaması 1.80' in altında olan öğrenciler staja başlayamazlar.
E-devlet şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ portalından aşağıdaki açıklamaları takip ederek sgk belgenizin dökümünü alabilirsiniz.
b. “Değerlendirme Nitelikleri” kısmı, adayın staj yaptığı birimdeki ilk amiri ve ikinci amiri tarafından doldurulur.
Staj defterinin her sayfasının altında yer alan “KONTROL SONUCU“ Bölümü günlük olarak sizi işletmede kontrol eden kişi tarafından bir görüş bildirilerek paraflanacaktır.
STAJ SONUNDA YAPILACAK İŞLEMLER;
Stajyer öğrenciler, staj süresince yaptığı çalışmalarını, yapılan uygulamaları ve öğrendikleri konuları, tutacakları staj defterine uygun olarak yazar ve staj sonunda kendisinden sorumlu görevliye imzalatıp, kurum veya işyeri amirine onaylatır.
*Staj defterinde ilk gün, staj yapılan işyeri ile ilgili detaylı bilgi verilir. amirinizin nezaretinde doldurulur. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
Günde 7,5 saatten az yapılan çalışmalar, Gece yapılan çalışmalar, Resmi tatillere ve Pazar günlerine denk gelen çalışmalar yasal olarak staj kabul edilmez ve bu sürelerde staj yapılamayacağı için deftere de yazılamaz.
Staj defterinin bütün sayfaları onaylı olmalıdır. Üzerinde, imza, kaşe, mühür veya tarihler bulunmayan, silinti, kazıntı ve usulüne uygun olmayan düzeltme yapılan staj raporları/defterleri kabul edilmez.
Stajer öğrenci özgeçmiş bilgilerini eklemelidir. Staj yapılan işletmede stajı onaylayan yetkili/stajı takip eden eğitici personel tarafından günlük imzalanır. Tarihler kısmına yalnızca staj yapılan iş günleri yazılır. Stajer öğrenci tarafından doldurulur.
Staj değerlendirmesi de dönem sonunda girilir.
Staj e devlette görünür mü? E-Devlet kapısına giriş yapıp hizmet dökümünü açtığımızda (daha önce sigortalı bir işte çalışmadıysanız) boş bir sayfa görünür. Fakat Tüm SGK Hizmet Dökümü ifadesine işaret koyduğumuz zaman staj çalışmalarımızı da görüntüleyip çıktı alabiliriz.
Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır. Yaz stajı 20 iş günü olarak tamamlanmak zorundadır. Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
Staj için not ortalaması şartı var mı? Hayır, staj için not ortalaması şartı bulunmuyor.
Önemli: Staj yapılacak tarihte; lisans 2. sınıf ve ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin bir üst sınıfa geçmiş olması, lisans 4. sınıf ve ön lisans 2. sınıf öğrencilerinin mezun durumuna geçmemiş olması, ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin not ortalamasının ise 2'nin üzerinde olması beklenmektedir.
Staj iş hayatınca çok önemli bir fırsattır. Verimli geçirildiğinde kişiye pek çok avantaj sağlar. Staj yapmaya bir zorunluluk gözüyle bakılmamalıdır. Staj bireyin kendini geliştirmesi, mesleğini tanıması, öğrendiklerini hayata uygulamalı olarak geçirmesi için çok önemli bir fırsattır.
STAJ notunuz da Akademik Başarı Puanınıza etki etmektedir. ÖSYM, Ağustos ayı başında akademik başarı puanınızı üniversitemizin sistemi üzerinden otomatik olarak çekmektedir.
İşyeri eğitimi ve staj yapan öğrencilerin almış oldukları istirahat raporlarının SGK'ya bildirilmemesi durumunda 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 102. maddesi gereğince asgari ücretin 1/2'si tutarında idari para cezası uygulanmaktadır.
(2) Staj kapsamında hesaplanan kredi 5 AKTS kredisinden az 10 AKTS kredisinden fazla olamaz. (3) Yönetmelikteki esas ve usullere uygun olmak kaydıyla öğrenci isteğe bağlı olarak veya öğrenim gördüğü program kapsamında belirlenen staj süresinden daha uzun süreli staj yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri