Bu dağılımı oluşturduktan sonra Staj Yönetmeliği'nin 7. maddesi uyarınca sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar staja kabul edilmektedir.
01 Ocak 2013 tarihinde ve sonraki dönemlerde staja başlamış ve başlayacak adayların 3 aydan fazla çalıştıkları işyerlerinden ayrılırken alacakları değerlendirme notlarının en az 80 puan ve üzeri not olması gerekmektedir. 80 not altında puan alan adayların çalıştıkları süreleri staj süresinden sayılmayacaktır.
Staj bitirme sınavı, beceri sınavı esaslarına göre değerlendirilir. Sınav puanının yüzde 80'i ile staj dosyasına takdir edilen puanın yüzde 20 sinin toplamı 50 ve daha fazla olan öğrenciler stajını başarı ile tamamlamış sayılır.
Staj başarı puanınız Genel Not Ortalamanızı etkilememektedir. Stajını tamamlanan ve onaylanan öğrencilerimiz, www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-transkript-belgesi-sorgulama bağlantısı üzerinden yaptığı staj bilgilerini gösteren Not Durum Belgesini (Transkript) alabilmektedir.
TESMER Yönetim Kurulu durumu değerlendirir ve tezkiye notunu belirler. Formlar eksiksiz olarak meslek mensupları tarafından düzenlenerek, kapalı zarf ile dilekçe ekinde TESMER Şubesine/ Odaya gönderilir.
İlgili 42 soru bulundu
Cevap: Staj yapabilmek için herhangi bir not ortalaması kriteri aranmamaktadır.
Serbest muhasebeci mali müşavirlik stajına başlamak için Kanunun 4 üncü maddesindeki genel şartlar ile 5/A-a maddesindeki öğrenim şartla- rını haiz, staja giriş sınavından en az 60 puan almış ve Birlik tarafından belirlenen staj giderlerini yatırmış olmak gerekir.
7. BU YIL STAJ YAPMASAM OLUR MU? Bir öğrenci; staj yapmama, stajdan başarısız olma veya stajının geçeriz sayılması durumu ile giriş yılından itibaren en çok 1 yaz staj yapmayabilir. Eğer 1. yapmayışınız değilse bir sonraki yıla bırakabilirsiniz.
STAJ notunuz da Akademik Başarı Puanınıza etki etmektedir. ÖSYM, Ağustos ayı başında akademik başarı puanınızı üniversitemizin sistemi üzerinden otomatik olarak çekmektedir.
Staj notunuz genel veya dönem ortalamanızı etkilemez.
Defter doldurulurken yapılan iş deftere yazılır ve önce öğrenci kendisi imzalar daha sonrada işyerindeki eğitim sorumlusu ve koordinatör öğretmen tarafından onaylanır.
(2) Staj kapsamında hesaplanan kredi 5 AKTS kredisinden az 10 AKTS kredisinden fazla olamaz. (3) Yönetmelikteki esas ve usullere uygun olmak kaydıyla öğrenci isteğe bağlı olarak veya öğrenim gördüğü program kapsamında belirlenen staj süresinden daha uzun süreli staj yapabilir.
Doğru staj, istediğiniz iş unvanı ve sektör hakkında daha tutkulu olmanız için size ilham verebilir. Bu, üniversiteyken hangi alanda uzmanlaşmak istediğinize karar vermenize veya tercih ettiğiniz sektördeki diğer potansiyel kariyer yollarını keşfetmenize olanak tanır.
Staj değerlendirmesi de dönem sonunda girilir.
Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir. Kalan staj süresi olursa 4. yarıyıl sonunda tamamlanabilir.
Günde 7,5 saatten az yapılan çalışmalar, Gece yapılan çalışmalar, Resmi tatillere ve Pazar günlerine denk gelen çalışmalar yasal olarak staj kabul edilmez ve bu sürelerde staj yapılamayacağı için deftere de yazılamaz.
Staj sonucu eksik olan öğrenciler, eksiklerini tamamlamak üzere defterlerini geri almadıkları veya defterlerini alıp verilen süre içinde teslim etmedikleri takdirde stajları reddedilir.
Stajlarınız ortalamaya etki etmemekle beraber AKTS içerdiğinden mezuniyet durumuna gelebilmek için tüm stajlarınızın tamamlanmış ve not girişlerinizin yapılmış olması gerekmektedir.
Yaz stajında devamsızlık hakkı var mı? Raporsuz devamsızlık hakkı yoktur. Raporlu olarak ise en fazla 4 gün devamsızlık yapılabilir. Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
Staj yaparken alacağınız izin ya da rapor süresi kadar staj gününüz uzar. Bu durumu öğrenci işlerine bildirip gerekli evrakları raporlu veya izinli olduğunuz zamanlarda göndermeniz gereklidir.
Bu dağılımı oluşturduktan sonra Staj Yönetmeliği'nin 7. maddesi uyarınca sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar staja kabul edilmektedir.
evet. staj notu ortalamaya etki ediyor. yeterlilikde staj notu da 1 ders gibi görülüyor.
Sınav hakkı toplam 4'tür. Açılan ilk sınava katıldıktan sonra, başarısız olunması halinde 1 yıl içerisinde açılacak ilk 3 sınava katılmak zorundadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri