Herhangi bir sebeple stajını tamamlayamayan öğrenciler için okul müdürlükleri tarafından Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzuna göre gerekli tedbirlerin alınması suretiyle okullarda tamamlamaları sağlanacaktır.
Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır. Yaz stajı 20 iş günü olarak tamamlanmak zorundadır. Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
Staj değerlendirme işlemleri alan uzmanı öğretim elemanları tarafından yapılmaktadır. Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olabilir mi? Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olamaz ve diploma alamaz.
Mücbir bir sebep olmadıkça öğrencinin, teklifini kabul etmiş olduğu işverenin stajını iptal etmemesi önerilir. Stajını iptal etmek isteyen öğrenciler ancak işverenlere mücbir bir sebep sunarak stajlarını iptal ettirme talebinde bulunabilirler.
Mazeretsiz olarak üst üste üç gün veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10'u oranında devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek durum Staj Komisyonuna bildirilir. Geçerli mazeret nedeniyle devam edilemeyen günler, mazeretin belgelendirilmesi şartıyla, telafi edilmek zorundadır.
İlgili 41 soru bulundu
Eğer 1. yapmayışınız değilse bir sonraki yıla bırakabilirsiniz. Ancak şunu unutmayın tüm derslerinizi vermiş ve not ortalamanızla mezun durumda bile olsanız stajınızı yapmadıysanız mezun olamazsınız, okulunuz uzamış olur.
Örgün Eğitimde olduğu gibi MESEM'de asla devamsızlık silmek yoktur. Bulaşıcı hastalık ve ağır yoğun bakım tarzı gerektiren (ameliyat,trafik kazası,covid) durumlarda hastaneden alacağınız belgelere sadece işlem yapılmaktadır.
Öğrencinin devam etmediği günler için ücretinin kesilebilmesi staj gördüğü işyeri işvereninin takdirindedir. Staj gördüğü işyeri işvereni öğrencinin devamsızlık yaptığı günler için ücretin kesilmesine karar verirse, aşağıdaki formül ile ödenmesi gereken ücreti hesap ederek bunun karşılığı ücreti öder.
Eğer staj yapılan gün sayısı 30 günden az ise staj geçersiz sayılır.
E-devlet şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr/ portalından aşağıdaki açıklamaları takip ederek SGK belgenizin dökümünü alabilirsiniz. Sigorta girişi normal sigorta mı yoksa staj sigorta mı olduğunu anlamak için SGK hizmet dökümüne bakmak yeteri olacaktır.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
Zorunlu stajı bulunan programlarda okuyan öğrencilerden, ilgili alanlarda olmak koşulu ile çalışanlar ve daha önce staj yapmış olanlar staj muafiyetine başvurabilirler.
Bu belge öğrencilerin işletmelerde mesleki eğitimlerini yaptıkları işletmede devamsızlık yapıp yapmadıklarını göstermek amacı ile düzenlenir. bitiminde okula getirilir. Buradaki bilgilere bakılarak öğrencinin devamsızlık günleri belirlenir. Burada yer alan devamsızlık e-okula ilgili müdür yardımcısı tarafından işlenir.
Zorunlu stajda 3308 Sayılı kanun kapsamına girmeyen ve de mesleki eğitim görmeyen bir öğrenciye ücret ödeme zorunluluğu yoktur, gönüllü stajda normal çalışan olarak göründüğünden en az asgari ücret ödemesi yapılması gerekir.
Buna göre asgari ücret brüt 13.414 TL, net 11.402 TL olarak uygulanmaya başlamıştır. Bu nedenle de stajyer maaşı da güncellenmiştir. Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir.
Staj yaparken alacağınız izin ya da rapor süresi kadar staj gününüz uzar. Bu durumu öğrenci işlerine bildirip gerekli evrakları raporlu veya izinli olduğunuz zamanlarda göndermeniz gereklidir.
Aynı fabrikada iki kere üst üste staj yapabilir miyim? Evet. Büyük işletmelerin farklı bölümlerinde olmak şartıyla yapılabilir.
Zorunlu olmasa bile staj yapmak isteyen tüm öğrenciler için sigorta bildirimi ve prim ödemesi yasal olarak zorunludur. Bu nedenle, zorunlu olmadığı halde staj yapmak isteyen öğrencilerin sigorta bildirimlerinin ve prim ödemelerinin zamanında yapılabilmesi için aşağıda belirtilen sürecin izlenmesi gerekmektedir.
Stajların hepsini birden yapabilir miyim? Giriş yılına göre 2. sınıf sonunda sadece Staj I en fazla 30, Staj II en fazla 30 gün olmak üzere bir seferde yapılabilir.
Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir. Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir.
Eksik veya hatalı staj belgeleri için düzeltme verilecek ve düzeltme için tanınan süreler içerisinde öğrencilerin gerekli düzeltmeleri yapması için kendilerine zaman tanınacaktır. Fakat Staj Takvimi'nde belirtilen süreler içerisinde belgelerini eksik de olsa hiç teslim etmemiş olan öğrencilerin stajları iptal edilir.
Devamsızlığı olan, hastalık izninde (raporlu) olan öğrencilerin bu günlere karşılık gelen ücretleri ödenmeyecektir. Bu Usul ve Esaslar kapsamında öğrencilere ödenecek ücretler her türlü vergiden müstesnadır.
Herhangi bir sebeple stajını tamamlayamayan öğrenciler için okul müdürlükleri tarafından Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzuna göre gerekli tedbirlerin alınması suretiyle okullarda tamamlamaları sağlanacaktır.
İşte, yayımlanan o değişiklik; Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri