Program Ekim 2021'de Beta sürecinden çıkartıldı. Starlink tarafından sunulan hizmetin fiyatları kurulum bedeli 499 dolar, aylık ücreti ise 99 dolar olarak belirlenmişti. SpaceX'in küresel uydudan internet hizmeti Starlink hizmeti için alınan depozito ücreti 9 dolara düşürüldü.
Starlink satın almak için öncelikle SpaceX web sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor. Site üzerinden ön sipariş vermeniz gerekmektedir. Şu an için bir Starlink kiti yaklaşık 499 dolarlık bir fiyata sahip olup, bu kit, uydu interneti modemi, bir uydu anteni, bir güç kaynağı ve bir kabloyu içermektedir.
Starlink Türkiye'de Var Mı? ABD merkezli Starlink, Türkiye'nin kapısını çaldı.
Elon Musk, bugün yaptığı açıklamada bölgeye ücretsiz internet sağlayan Starlink uydularının aktif hale getirileceğini açıkladı: Elon Musk ayrıca X platformundan, "BM'yi ve uluslararası alanda tanınan diğer yardım gruplarını destekleyeceğiz" dedi.
Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in uydudan internet hizmeti Starlink'e yeni bir rakip çıktı. Huawei'in geliştirdiği uydu internet hizmetiyle birlikte test sırasında indirme hızının 660 Mbps'ye vardığı açıklandı. Starlink'in ulaştığı hız ise son olarak 600 Mbps civarında ölçüldü.
İlgili 19 soru bulundu
Program Ekim 2021'de Beta sürecinden çıkartıldı. Starlink tarafından sunulan hizmetin fiyatları kurulum bedeli 499 dolar, aylık ücreti ise 99 dolar olarak belirlenmişti. SpaceX'in küresel uydudan internet hizmeti Starlink hizmeti için alınan depozito ücreti 9 dolara düşürüldü.
Ücreti ne kadar? Aylık 110 dolar istenen internet servisine abone olunduğunda gönderilen Starlink kitinin içinde bulunan Starlink alıcı terminali, Wi-Fi yönlendirici ve kablolar gibi teknik donanım için de tek seferlik 599 dolar ödeme isteniyor.
1 StarLink (STARL) fiyatı, anlık olarak 0,00011411 TL ve 0,00000352 USD'ye karşılık gelmektedir. StarLink (STARL) son 24 saat içerisinde %10,76, son bir haftada %-30,98 oranında değişmiştir. StarLink (STARL), 21.02.2024 tarihinde $0,00000663 ile son bir ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır.
Starlink Hangi Ülkelerde Var? SpaceX'e göre Starlink hizmeti 'dünyanın bağlantının her zaman zor olduğu bölgeleri için ideal'. Şu anda yalnızca ABD, Kanada, Birleşik Krallık ve diğer bölgelerin belirli alanlarında mevcut olup, kapsama alanı 45 ila 53 derece kuzey enlemleri arasındaki bölgelere odaklanmıştır.
Uzayda ne kadar Starlink var? Gök bilimci Jonathan McDowell'a göre Temmuz 2023 itibarıyla Dünya'nın yörüngesinde 4 bin 519 uydu bulunuyor. Bunların 4 bin 487'si operasyonel. Mevcut V2 Starlink uydu versiyonu ağırlığı, fırlatış anında ortalama 800 kilogram çekiyor.
Bloomberg'in haberine göre, Elon Musk deprem bölgelerinde internet bağlantısında yaşanan sorunlar nedeniyle Starlink uydularını Türkiye'ye göndermeyi teklif etti. Bir hükümet yetkilisi ise Türksat'ın yeterli olduğunu söyleyerek bunu reddetti.
2024 yılında Türkiye'de faaliyet göstermeye hazırlanan Starlink, 2023 yılında BTK'ya lisans başvurusu yaptı.
Ocak 2024 itibariyle 2.300.000'den fazla aboneye internet erişimi sağlayan Starlink, 540-570 km mesafe arasındaki ilk katmanda 1. faz kapsamında gönderilen 3647 adet v0.9 1. nesil aktif uyduya sahip. 366 adet uydu ise yörüngeye yerleşememiş veya çalışmıyor durumda.
TurkNet, nPerf verilerine göre Türkiye'de sadece hız konusunda değil, aynı zamanda ping'te de zirvede! Düşük ping değeri ile rakiplerimizi geride bıraktık. TurkNet GigaFiber altyapısı bulunan bölgeler için geçerlidir.
Hem Dünya yörüngesinde bulunan Starlink uyduları hem de GPS ve OneWeb uyduları etkileşimli harita üzerinden rahatlıkla görülebiliyor. Starlink uydularının görülebilmesi için satallitemap. space adlı web sitesi üzerinden uydulara göz atılabiliyor.
Uzay taşımacılık şirketi SpaceX'in içinde kurduğu Starlink uydu interneti şirketini geliştirdi ve 2019'dan bu yana neredeyse her hafta yörüngeye uydu atıyor. Bugüne kadar “tek başına” 4 bin 500 Starlink uydusunu yörüngeye oturttu. Hedefi, önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 42 bine çıkarmak.
Starlink Uyduları'nın Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu SpaceX'in uzaya gönderdiği Starlink uyduları Türkiye'de de görülmesinin ardından zaman zaman merak konusu oluyor. Gökyüzündeki parlamaların Starlink Leo Uyduları Güneş Panellerinden kaynaklandığını biliniyor.
Starlink, Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi tarafından yürütülmekte olan uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızı olarak tanımlanmaktadır. SpaceX bugüne kadar diğer uyduları yerleştirirken, Starlink Projesi ile beraber kendi telekomünikasyon uydularını uzaya yerleştirmiştir.
Elon Musk'a ait SpaceX'in Starlink uyduları Erzincan semalarında görüntülendi. Vatandaşlar tarafından cep telefonu ile çekilen görüntülerde gökyüzünde tek sıralı halde giden uydular izleyenleri heyecanlandırdı.
Starlink, SpaceX'in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerine çalıştığı uzay tabanlı bir sistem olarak biliniyor. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak.
Starlink uyduları, sabit uydu interneti sistemlerinden farklı olarak, düşük yörüngede bulunur. Bu sayede, Starlink uyduları, geleneksel uydulara göre daha hızlı ve daha düşük gecikmeyle internet erişimi sağlar. Starlink uyduları, hem sabit hem de hareketli cihazlar için internet erişimi sağlayabilir.
Starlink, Dünya yüzeyine çok daha yakın, yaklaşık 550 km yükseklikte dolaşan binlerce uydudan oluşan bir uydu kümesidir ve tüm dünyayı kapsar. Starlink uyduları alçak yörüngede olduğundan, gecikme süresi önemli ölçüde daha düşüktür - yaklaşık 20 ms karşısında 600+ ms.
Bu patlamalar sırasında püsküren plazma ve manyetik alanlar Dünya'ya erişebiliyor. Milyarder iş insanı Elon Musk'a ait SpaceX şirketi geçen hafta bir roketle fırlatıp yörüngeye yerleştirdiği 49 uydudan 40'ının düştüğünü açıkladı. Bu uydular şirketin Starlink adlı uydu internet projesinin bir parçası olacaktı.
İstanbul semalarında görünen Starlink uyduları merakla izlendi. Ayrıca Bartın'da gökyüzünde görünen uydular ilgi uyandırdı. Eskişehir'de Elon Musk'a ait Starlink uyduları gökyüzünde ışıklı zincir şeklinde görüldü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri