Kendi hikayenize dokunduğunuz sol alt köşede hikayenize bakanların toplu sayısını göreceksiniz üzerine dokunun. Bir liste açılacak. Hikayenize bakanlar sıralanmış halinde görünür.
Hikâyeye bakan kişilerin sıralamasında ilk etkenin profile yapılan ziyaret sıklığı olduğu düşünülüyor. Kişi, hikâye paylaşan kullanıcının profilini sıklıkla ziyaret ediyorsa, hikâye sıralamasında en üstte çıkıyor.
Hikayenizde paylaştığınız fotoğraflar ve videolar, öne çıkanlar kısmına eklemediğiniz sürece 24 saat sonra Akıştan, profilinizden ve Direct'ten kaybolur.
Hikayenizi kimlerin görüntülediğini yalnızca siz görebilirsiniz. Akışınızın üst tarafında bulunan Hikayeler kısmında Hikayen'e dokunun. Hikayenizi kimlerin görüntülediğini görmek için hikayenizdeki fotoğraf veya videonun sol altındaki simgesine dokunun. Bu kısmı görmüyorsanız hikayenizi henüz kimse görüntülememiştir.
5 ya da daha fazla hikaye paylaşımını iyi bir şekilde planlamaz ve takipçilerinizin ilgisini çekecek şekilde hikayeleri oluşturmazsanız izlenimleriniz düşebilir. Beğenilmeyen bir hikaye sonrası kullanıcıların diğer hikayeye bakma oranı ciddi derecede düşebiliyor.
İlgili 35 soru bulundu
Instagram algoritması, diğer her şeyden önce sizin Instagram'daki kullanım alışkanlıklarınıza bakıyor. Bu bağlamda; beğendiğiniz, kaydettiğiniz, yorum yaptığınız ve biriyle paylaştığınız gönderiler, Instagram için ilgi alanınız olarak kabul ediliyor. Anasayfadaki diğer gönderiler de buna göre şekillendiriliyor.
İlk olarak kullanıcının hali hazırda akışta takip ettiği ve Beğeni bıraktığı içeriklerin önemli olduğunu belirtelim. Instagram, Keşfet'te bunlara benzer içerikler göstermeye çalışıyor, dolayısıyla biri sizin içeriklerinizi beğeniyor ve takip ediyorsa, Keşfet sekmesinde de Hikayelerinizi görmesi mümkün.
Kendi hikayenize dokunduğunuz sol alt köşede hikayenize bakanların toplu sayısını göreceksiniz üzerine dokunun. Bir liste açılacak. Hikayenize bakanlar sıralanmış halinde görünür.
' Bu açıklamaya göre, tek bir fotoğraf dahi beğenmediğiniz halde yalnızca profil görüntülemek kullanıcıları listenin başında sıralamaya yetiyor. Algoritma ayrıca beğeni, yorum, direkt mesaj, uygulamadaki diğer etkileşimler ve alışkanlıklara göre sıralama yapıyor.
Instagram platformu, kullanıcı gizliliğine ve güvenliğine büyük önem veriyor. Bu nedenle, profil ziyaretlerini görme gibi bir özelliği resmi olarak sunmaz. Yani, profilinizi kimin ziyaret ettiğini görmeniz mümkün değil. Instagram'ın bu tutumu, kullanıcıların kişisel bilgilerinin ve gizliliğinin korunmasını amaçlıyor.
Canlı Hikaye Sınırı: Bir kullanıcı bir saate kadar canlı hikayeye sahip olabilir. Ve bu, hikaye bölümünde 24 saat boyunca kalır. Hikaye Sınırı: Instagram, hikayelerinizde 100 gönderiye izin verir. 101'inci hikayeyi eklediğinizde, en eski resim veya video arşivlenir.
Instagram'daki Hikayeler özelliği kısa paylaşımlar yapılması için tasarlandı. Bu yüzden kullanıcıların hikayelerine 15 saniyeden uzun video yükleme şansı yok. Yüklemek isteseler bile videoyu kırparak 15'er saniyelik parçalar halinde paylaşmaları gerekiyor.
Instagram'ın "anket" ve "soru" etiketlerini kullanın: Hikayelerinize anketler ve sorular gibi etkileşimli öğeler eklemek, etkileşimi artırabilir ve takipçilerinizi içeriğinizle etkileşime girmeye teşvik edebilir. Bu, hikayelerinizin takipçilerinizin akışlarında daha üst sıralarda görünmesine yardımcı olabilir.
Bu tercih yapılırken en çok gözetilmesi gereken şey neyin reklamını yapmakta olduğunuz. Örneğin; eğer bir mekanı tanıtıyorsanız çoklu fotoğraflarla konulmuş az yazılı bir post, her gün kullanılacak bir ürünü tanıtıyorsanız kullanırken attığınız bir story çok daha yararlı olacaktır.
Sonraki Hikayeye Kaydırma: Birinin bir sonraki hikayeye geçme sayısı. Hikayeden Çıkış: Birinin hikayenizden kaç kez çıktığı. Gezinme: Hikayenizle birlikte gerçekleştirilen Geri, İleri, Sonraki Hikaye ve Çıkış işlemlerin toplamı.
İleri Dokunmalar: Bir sonraki hikayeye geçmek için ileri dokunma sayısıdır. Bu ölçüm yalnızca hikayeler için kullanılabilir. Geri Dokunmalar: Bir önceki hikayeye dönmek için geri dokunma sayısıdır. Bu ölçüm yalnızca hikayeler için kullanılabilir.
Hatta Türkiye'deki kullanıcılarda test edilen bu özellik, "Daha uzun hikayelerle tanış" sloganıyla açılmıştı. Meta'nın onayladığı son değişiklik, 60 saniyeye kadar olacak şekilde hikaye yüklemeye izin verecek.
Instagram'da hikayeye bakanlar listesinde hikayeyi açan her kullanıcı yer almaktadır. Profili gizli olan kullanıcıların yalnızca takipçileri hikayeyi görebilmekte ve hikayeyi görüntüleyenler listesinde çıkabilmektedir.
Profilde yer alan bir gönderiye etiketlenen konuma tıklanır. Tıklanan konumun yönlendirdiği sayfa ile paylaşılan hikayelere ulaşılır.
Instagram'da keşfete düşmek için hafta içi en uygun paylaşım saatleri 07.00, 08.00, 12.00, 19.00 ve 23.00'dır. Hafta sonları ise en uygun paylaşım saatleri 10.00, 14.00, 20.00, 00.00 ve 01.00'dır.
Videonun Keşfete Düştüğünü Nasıl Anlarım? En popüler uygulamalardan biri olan Tiktok'ta keşfete düştüğünüzü anlamanın en kolay yollarından biri de video izlenmelerindeki ani artıştır. Aynı zamanda TikTok keşfet alanında video izleyen ve paylaşan kullanıcı sayısı da artar.
Instagram keşfete düşmek için, öncelikle belli bir takipçi sayısına ve beğeni oranına sahip olmanız gerekmektedir. Yeni açılan hesapların, takipçi sayısı düşük olan veya organik olmayan hesapların keşfete düşme olasılığı da düşüktür. Takipçi sayılarımızı arttırarak instagram keşfete giden biletimizi almış oluyor.
Instagram en iyi paylaşım saatleri sabah 08:00 ve 10:00 arası. Ayrıca saat 17:00'den sonra da en iyi paylaşım saatleri arasında. Belki sabah vapurda ya da otobüste, belki de iş bitimine yakın akşamüstü saatlerinde fotoğraf ve videolar paylaşmak etkileşimizini artırmak için iyi olabilir.
Genel olarak, tüm saat dilimleri içinde Instagram'da paylaşım yapmak için en iyi zaman, gönderilerinizi 11:00 – 15:00 arasında paylaşmaktır. Bu yüzden yüksek etkileşim için sabahın erken saatlerinde veya öğleden sonra geç saatlerde paylaşım yapmaktan kaçınmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri