-Staj yerinin değiştirilmesi mümkün olamamaktadır. 7- “İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI SİGORTASI BELGESİ” OLMADAN STAJ YAPABİLİR MİYİM? -Bu belge olmadan staja başlamanız mümkün olmamaktadır. 8- OKULUM, STAJ SÜRESİNCE ZORUNLU OLAN “İŞ KAZASI VE MESLEK HASTALIĞI SİGORTASI” PRİMLERİNİ ÖDEMEYECEĞİNİ SÖYLÜYOR.
Staj sözleşmesi imzalandıktan sonra, hiçbir öğrenci koordinatör öğretmeninin onayı olmaksızın işyeri değiştiremez. İş yeri değiştirme şartları ilgili yönetmelikte açık ve net olarak belirtilmiştir.
Staj sırasında işyeri değiştirmeniz halinde, 1 AY içerisinde TEOS sistemine iş yeri değişikliği bildiriminizi yapmanız gerekmektedir. Bu işlem için yeni iş yeri evraklarınızla beraber eski iş yerinize ait eksik kalan evraklarınızı da tamamlamanız gerekmektedir.
-Öğrenciler staja başladıktan sonra, Staj Danışmanlarının bilgisi ve onayını almaksızın staj yeri değişikliği yapamazlar.
İşe giriş bildirgesi bildirimi ve prim ödeme sorumluluğu staj yapılacak işyeri/kurum veya kuruluştadır. Sonuç olarak, öğrenci ilgili komisyonun yazılı onayını aldıktan sonra şehir dışında veya yurt dışında staj yapabilir.
İlgili 37 soru bulundu
yapabilecekleri resmî ve özel kurum ve kuruluşlarını belirler. Yapılan planlama dışında, uygun işletme bulunduğunda daha sonra bu işletmelere de öğrenci gönderilebilir.
Evet yapabilirsiniz. Günümüzün ekonomik şartları gereği, bir işyerinde ücretli olarak çalışmakta olan (ve bu durumunu; maaş bordrosu, ücret belgesi, kurum kimliği, resmi yazı vs. ile sınıf danışmanı veya program koordinatörüne ispat eden) öğrencilerimizin halen çalıştıkları yerde staj yapmalarında sakınca yoktur.
Yaz stajında devamsızlık hakkı var mı? Raporsuz devamsızlık hakkı yoktur. Raporlu olarak ise en fazla 4 gün devamsızlık yapılabilir. Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
- Staj kesintisiz yapılır. Sadece askerlik ve sağlık durumunda staj dondurulabilir. - Stajın yapıldığı yere göre Adalet Komisyonu Başkanı ve Baro Başkanı haklı bir engelin bulunması halinde yanında staj yaptığı avukatında görüşünü alarak 30 günü geçmemek üzere mazeret izni verebilir.
2 stajınızı da ara dönem stajında yapmak istiyorsanız ikisini birleştirip yapabilirsiniz. Bunun için dekanlık tarafından ilan edilen staj dönemlerinden birinin başlangıç tarihinden itibaren 50 iş günü sayarak stajınızın başlangıç ve bitiş tarihlerini belirleyebilirsiniz.
Belirlenen kariyer hedefi kişinin başvurulacak pozisyona uygun kişisel ve mesleki özelliklerini tanıtıp başvuru amacını belirtirken yardımcı olacak önemli bir unsurdur. CV içerisinde kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş ve staj deneyimleri, beceriler, eğitim ve sertifikalar ve referanslara yer verilmelidir.
6) Staj defterini zamanında teslim etmeyen öğrencilerin stajları geçersiz sayılacaktır. 7) Staj çalışması kabul edilmeyenler, bu çalışmayı yeniden yapmak zorundadır. Stajını tamamlamayan öğrencilere, sorumlu oldukları diğer ders ve uygulamaları başarmış olsalar bile, diploma veya mezuniyet belgesi verilmez.
Mücbir bir sebep olmadıkça öğrencinin, teklifini kabul etmiş olduğu işverenin stajını iptal etmemesi önerilir. Stajını iptal etmek isteyen öğrenciler ancak işverenlere mücbir bir sebep sunarak stajlarını iptal ettirme talebinde bulunabilirler.
Staj uygulamasında fiilen ve kesintisiz devam zorunluluğu vardır. Öğrenci, staj yapacağı yerin programına ve çalışma saatlerine göre staja devam etmek zorundadır. Staj süresinin %30'undan fazlasına devam etmeyen öğrencinin stajı başarısız kabul edilir ve bu durumdaki öğrenci stajını tekrarlamak zorundadır.
Resmi tatil günlerinde staj yapılamayacaktır.
İşyeri eğitimi ve staj yapan öğrencilerin almış oldukları istirahat raporlarının SGK'ya bildirilmemesi durumunda 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 102. maddesi gereğince asgari ücretin 1/2'si tutarında idari para cezası uygulanmaktadır.
İŞKUR üzerinden çalışan stajyer öğrenciler de yeni yapılan zamlardan yararlanmaktadır. Asgari ücrete göre aylık stajyer maaşı 2022 yılı içerisinde 51,51 TL günlük belirlenmiştir.
İşletmelerde mesleki eğitim dersini okulda yapan Anadolu meslek programı öğrencileri ile Anadolu teknik programı öğrencilerinin Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre mezun olabilmeleri için 40 iş günü staj çalışması yapmaları gerekmektedir.
STAJYER MAAŞI 2023 NE KADAR OLDU? Şu an stajyer maaşı 2 bin 542 olarak veriliyor. Söz konusu maaş, yapılan ara zam yüzdesi ile aynı doğrultuda artacak. Böylelikle yeni stajyer maaşının 3 bin 420 TL olması bekleniyor.
Herşeyi yaptınız, ama yinede staj yeri bulamadıysanız eğer, yeterli sayı sağlanırsa okulda (Meslek Liseleri İçin) beceri eğitimi staj çalışmanızı yapabilirsiniz. Ancak stajını okulda yapan öğrenciler sene sonunda yaz tatilinde yine staj uygulaması için, mutlaka 40 günlük staj yapmak zorundalar.
*Staj defterinde ilk gün, staj yapılan işyeri ile ilgili detaylı bilgi verilir. amirinizin nezaretinde doldurulur. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri