BAŞVURU NASIL YAPILIR? Su aboneliği başvurusunda bulunmak isteyenler, TC kimlik no ve e-Devlet şifresi ile beraber, e-Devlet'in resmi internet sitesine girerek başvuruda bulunabilirler. Online siteye girilmesinin ardından, sırayla başvuru formu, başvuru onayı ve başvuru sonucu ile işlemlerini tamamlayabilirler.
e-DEVLET SU ABONELİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? - e-devlet adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizin ardından bulunduğunuz ilin su abonelik şirketinin adını yazın. - Yeni Abonelik Başvurusu sekmenizi tıklayın ve su aboneliği yapacağınız yerin adres bilgilerini doldurun.
İlk kez su aboneliği yapacaklar veyahut aboneliğini taşımak isteyenlerin, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlara müracaat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca su aboneliği yaptırmak isteyen vatandaşlar, Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen hizmetle e-devlet üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilirler.
e-Devlet Kapısı ile 60 ilimizde bulunan 60 su ve kanalizasyon işletmelerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Yeni su aboneliği alma işlemi için öncelikle ilgili bildirimi yapmak için yaşadığın şehirdeki belediyeye bağlı olan Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvurman gerekiyor. İlgili hizmet dairesine fiziksel olarak başvuruda bulunmak ve zaman ayırmak istememen durumunda ise alternatif olarak E-Devlet başvurusu öne çıkıyor.
2023 yılında su aboneliği için başvuru yapma bedeli 495 TL şeklinde belirlenmiştir. 2023 Temmuz ayı itibari ile ev su aboneliği için 495 TL iş yeri aboneli için 1.296,90 TL ödenmesi gerekmektedir. 2023 elektrik su ve doğalgaz abonelik ücretleri şehirden şehre değişmemekte olup her belediye için aynıdır.
Su abonelik ücreti, her yıl değişkenlik gösteriyor. 2022 yılı için belirlenen su açtırma bedeli ise, 196,5 TL olarak belirlenmiştir. Belediyelerden bu hizmeti satın almak isteyen kişiler ise, ilgili birime gerekli ödemeleri yaparak başvuru işlemlerini kısa zaman içinde gerçekleştirebilir.
Belgeler tamamlandıktan sonra herhangi bir engel yoksa abonelik işlemleri mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak su aboneliği açılır.
Yeni taşınılan ev için su aboneliği başvurusu yapmak niyetindeyseniz, yaşadığınız bölgede su dağıtımını yapan kuruma gitmeniz gerekir. Kimlik kartınız ve daha önceki su faturalarından birini götürerek aboneliğinizi kolaylıkla başlatabilirsiniz. Su abonelik işlemleri için gerekli olan ücreti de ödemeniz gerekmektedir.
Elektrik, su ve doğal gaz abonelik işlemleri için ilgili kurum, şube ve müdürlükleri gibi internet üzerinden de başvuru işlemleri yapılabilirsiniz.
Abone işlemleri için şubelere gitmeden önce internetten ya da 185 Çağrı Merkezi'nden randevu alınması gerekiyor.
Su aboneliği başvurusunda bulunmak isteyenler, TC kimlik no ve e-Devlet şifresi ile beraber, e-Devlet'in resmi internet sitesine girerek başvuruda bulunabilirler. Online siteye girilmesinin ardından, sırayla başvuru formu, başvuru onayı ve başvuru sonucu ile işlemlerini tamamlayabilirler.
Sayaçlar SASKİ personeli tarafından yerine takılır.
Yani ikamet edilen meskende veya işletilen iş yerinde, önceki kiracının veya mal sahibinin üzerine kayıtlı elektrik aboneliğini kullanmak usulsüz elektrik kullanımı olarak kabul edilirken kiracının elektrik aboneliğini kendi üzerine alması zorunludur.
2-Kartlı sayaç montajı için gerekli başvuruyu yaptırdım,sayacım ne zaman takılır? Gerekli müracaat yapıldıktan sonra,bilgileriniz sisteme aktarılır ve bir aksilik olmaması durumunda ertesi gün (24 saat) içerisinde servis elemanları sayacınızın montajını gerçekleştirir.
Kiracı ya da ev sahibi olarak taşındığınız yerde halihazırda bir su sayacı varsa su aboneliği üzerine alma işlemi için ilgili kuruma başvurabilirsiniz. Su aboneliğini üzerine almak için gereken evraklar şunlardan oluşuyor: T.C kimlik belgesi. Tapu veya kira sözleşmesi.
Alınan karara göre, hafta sonu sadece Cumartesi günü 09.00 ila 13.00 saatleri arasında açıktır ve hizmet vermektedir. Pazar günü kapalıdır.
Bu ücret peşin olarak alınmaktadır. Bu ücret faturaya yansımaz daha çok ilk taşınıldığında su aboneliğimin açılması ile verilir.
Su aboneliği bulunan bir konut ya da iş yerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir.
Ev sahipleri evlerini kiraya verirken olası bir mağduriyet yaşamamaları için kiracıların abonelik gerektiren elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetleri üzerilerine almalarını talep etmektedirler. Yasal olarak doğru olan bu talep ile kiracılar tüm bu hizmetlerin aboneliklerini kendi üstlerine alırlar.
Suyu kapalı abonelerden 117,77 TL Açma Ücreti alınmaktadır. İşlemler noterden alınacak vekâletname ile başkası adına yapılabilmektedir.
Evine, işyerine elektrik, su ve doğalgaz ve telekom gibi abonelikleri başlatmak isteyenlere başvurularını e-Devlet üzerinden yapma imkanı getiriliyor. Vatandaşlar, kurumların e-devlet sayfasında bu hizmetlerini aktif etmelerinin ardından başvuru yapabilecek.
İşte, su aboneliği iptali hakkında detaylı bilgiler. Su aboneliği bulunan bir konut yada işyerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri