Suyu kapalı abonelerden 127,72 TL Açma Ücreti alınmaktadır. İşlemler noterden alınacak vekâletname ile başkası adına yapılabilmektedir.
Su abone ve plaka ücreti: Su abone plaka ücreti; 30,00 TL alınır. İdarece belirlenmiş kurallara göre tesisatını hazırlatmaya abone başvurularında ikinci keşiften sonra gidilen her kontrol için 40,00 TL ücret alınır.
Mevcut su aboneliği bulunan bir konut ya da işyerinin başka bir kişi tarafından kullanılacak olması durumunda "abone devir" işlemi yapılmalıdır.
Su abonelik ücreti, her yıl değişkenlik gösteriyor. 2022 yılı için belirlenen su açtırma bedeli ise, 196,5 TL olarak belirlenmiştir. Belediyelerden bu hizmeti satın almak isteyen kişiler ise, ilgili birime gerekli ödemeleri yaparak başvuru işlemlerini kısa zaman içinde gerçekleştirebilir.
Suyu fiilen kullanan kişinin, aboneliği kendi adına alması esastır. Abonelik isim değişikliği işlemi; E-DEVLET, İSKİ E-ŞUBE ve MOBİL İSKİ' den veya İSKİ Şube Müdürlüklerinden yapılabilmektedir.
İlgili 40 soru bulundu
Sisteme giriş seçeneklerinden birini seçip e-Devlet'e girin. Abonelik işleminin yapılacağı şehri seçin. Açılan sayfada size hizmet edecek firmayı seçtikten sonra “Yeni Abonelik Başvurusu ve Takibi” sekmesini seçerek yeni başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
e-DEVLET SU ABONELİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? - e-devlet adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizin ardından bulunduğunuz ilin su abonelik şirketinin adını yazın. - Yeni Abonelik Başvurusu sekmenizi tıklayın ve su aboneliği yapacağınız yerin adres bilgilerini doldurun.
Kiracı ya da ev sahibi olarak taşındığınız yerde halihazırda bir su sayacı varsa su aboneliği üzerine alma işlemi için ilgili kuruma başvurabilirsiniz. Su aboneliğini üzerine almak için gereken evraklar şunlardan oluşuyor: T.C kimlik belgesi. Tapu veya kira sözleşmesi.
Bir aboneliğin kampanya koşulları ile ( donanım ürünü olması koşulu hariç) farklı bir kişi adına geçmesini sağlayan işlemdir.
Açtırılacak su aboneliği kesinlikle suya kullanacak kişinin (daire sahibi ya da kiracı) üzerine olmalıdır. Su abonelik açtırma işlemi için kira sözleşmesi şart mı? Kira sözleşmesi şart değildir. Ancak kira sözleşmesi yoksa tapu kaydı, ikametgah ya da lojman tahsis belgesi olması gerekir.
e-Devlet Kapısı ile 60 ilimizde bulunan 60 su ve kanalizasyon işletmelerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
İSKİ Depozito Ücreti Faturaya Yansıtılır mı? İSKİ depozito işlemleri peşin bir şekilde işlemler sırasında alınmaktadır. Gerekli olan belgelerin getirilmesi ve ücretin verilmesi durumlarında abonelik işlemleri tamamlanmaktadır.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
Su aboneliği bulunan bir konut ya da iş yerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir.
Kiracı olarak bir eve taşındığınızda da kendi adınıza su aboneliği açtırmanız gerekir.
Öncelikle ev sahibinin, Ceza Hukuku yönünden sorumluluğu bulunmaktadır. Zira kiracının elektrik, su veya doğalgaz aboneliklerini kiracının izni olmadan kapattırmak Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Ceza kanunumuzun 123. Maddesi ''kişilerin huzur ve sükûnunu bozma'' suçunu tanımlar.
Devir işlemi yapılan kişiyle birlikte abone olunan operatörün mağazalarına giderek kimlik vermek yeterli olacaktır. İki tarafında devir formunu imzalaması gerekir. Devralacak kişinin yeni abonelik işleminde istenen belgeleri hazırlamış olması beklenir.
Kiracılar İçin Doğalgaz Aboneliği Kaç Lira? 2023 yılı doğalgaz abone bağlantı bedeli 0-200 m2 aralığı için 2.135 TL olarak belirlenmiştir. Eğer, abonelik başlatılacak ev 200 m2 büyükse, her 100 m2 için ek olarak 1.857 TL talep edilmektedir.
Abone işlemleri için şubelere gitmeden önce internetten ya da 185 Çağrı Merkezi'nden randevu alınması gerekiyor.
e-Fatura uygulamasına kayıtlı bir kullanıcı, unvanının değişmesi halinde, (15 gün içinde) unvan değişikliğine ait Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi ve durumu izah eden bir dilekçe ile Gelir İdaresi Başkanlığı'na posta yoluyla başvurması gerekmektedir.
Su aboneliği başvurusunda bulunmak isteyenler, TC kimlik no ve e-Devlet şifresi ile beraber, e-Devlet'in resmi internet sitesine girerek başvuruda bulunabilirler. Online siteye girilmesinin ardından, sırayla başvuru formu, başvuru onayı ve başvuru sonucu ile işlemlerini tamamlayabilirler.
Elektrik aboneliği başvurusu yapmak için bulunulan ilin ilgili elektrik dağıtım şirketine başvurmak gerekir. Bunun için şubeye giderek elektrik aboneliği açma talebinde bulunulabilir. Şubede işlemlerin sorunsuz bir şekilde halledilebilmesi için gerekli evrakların eksiksiz bir şekilde yanınızda bulunması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri