Su altı fotoğrafçısı olabilmenin ilk şartı mümkün olduğunca iyi bir dalıcı olmaktır. Balıkadam brövesi TSSF ( Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu ) bağlı olan kulüplerin vermiş oldukları eğitim ve sınav sonucunda alınabilmektedir.
Ege Üniversitesi, Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Türkiye'nin deniz ve içsularında çalışabilecek yeterliğe sahip, emniyet, güvenlik ve çevre yönetimi felsefesi ile her türlü sualtı işini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip, birinci sınıf dalgıç yetiştiren bir okuldur.
Su altı fotoğrafçılığı adından da anlaşılacağı üzere sualtının fotoğraflanması için yapılan çalışmalardır. Su altında fotoğraf çekme olarak da bilinen bu meslek, oldukça zahmetli ve maliyetlidir. Ancak elde edilen veriler düşünüldüğünde de son derece keyifli bir iş olduğunu belirtmemiz gerekir.
Yakından görüntülendiğinde su damlacıkları inanılmaz görünebilir. Düşen su damlacıklarının hareketini yakalamak için Canon Speedlite EL-100 gibi harici bir flaş kullanmanız ve karanlık bir konumda çekim yapmanız gerekecektir.
Profesyonel fotoğrafçıların bir kısmı serbest meslek sahibidir. Diğer kısmı ise kreatif ajanslar, yayıncılar, fotoğraf ajansları veya eğitim ve kamu sektörleri de dahil olmak üzere çeşitli işverenlere hizmet verir.
İlgili 23 soru bulundu
Dalgıç maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 62 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Dalgıç maaşları 19960 TL'dir. En düşük Dalgıç maaşı 15970 TL iken, en yüksek Dalgıç maaşı 34850 TL'dir.
Dalışa başlamak için bir yaş sınırı var mıdır? Dalışa başlayabilmek için en az 14 yaşında olmak gerekmektedir ve sağlık koşulları el verdiği sürece üst yaş sınırı yoktur.
Su Altı Teknikerleri, batık gemilerdeki eşyaların, su altındaki arkeolojik eserlerin çıkarılması, su altı inşaatı, su altı film ve fotoğrafçılığı, karışım gaz dalgıçlığı, dalış turizmi gibi çalışmaları yapar.
Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu veya CMAS (Confederation Mondiale Des Activites Subaquatiques- Dünya Su Altı Aktiviteleri Konfederasyonu) aracılığıyla dalgıçlık sertifikası alan kişiler dalgıç olur. Ayrıca üniversitelerin Su Altı Teknolojisi Bölümünden mezun olan kişiler 1. sınıf dalgıç unvanını elde eder.
Üniversite Sayısı: Su Altı Teknolojisi bölümü toplam 11 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
Kronik kulak problemleri, ruhsal bozukluk ve yabancı madde bağımlılığı, epilepsi, kalp ve damar sistemi hastalığı, tansiyon, solunum sistemi hastalıkları, şeker hastalarının dalış yapması sakıncalıdır.
Dalış kursu nun içeriğinde de Toplam 15 saat teorik eğitim. 5 adet açık deniz dalışı ve tüm eğitimin sonunda yazılı sınavda başarılı olan dalıcı adaylarına uluslar arası geçerli Tssf Cmas 1 Yıldız dalıcı sertifikası almaya hak kazanırlar.
Bu noktada dalış yapacak kişinin su korkusunu yenebilmesi için uzun efor ve zaman ayırmamız gerekir ki bu durumu iki taraf da istemez. Dalış yapmak isteyen kişinin en azından temel seviyede yüzme bilmesi beklenir, ancak dalışta yüzmede olduğu gibi el ve ayağın koordineli bir şekilde çalışması gerekmez.
0-10 metre arası bir derinlik için ağırlık hesabını vücut ağırlığınızın her 10 kilosuna 1 kilo gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Örneğin; 80 kg'lık bir vücut ağırlığına 8 kg ağırlık yeterli olur.
Dalgıçlar, kamuda ve özel sektörde farklı alanlarda çalışabilirler. Tersaneler, liman işletmeleri, turizm şirketleri, gemi kurtarma şirketleri, su sporları yapılan işletmeler, liman ve köprü yapan inşaat şirketleri, balık üretim çiftlikleri gibi farklı alanlarda istihdam edilebilirler.
2 yıldız dalıcı;
Dalış eğitmeni eşliğinde eğitim amacıyla en çok 42 metre derinliğe kadar dalış yapabilir. 18 yaşından küçük dalıcılar yanında üç yıldız dalıcı ya da dalış eğitmeni olması koşulu ile en çok 24 metre derinliğe kadar dalış yapabilir. Gece dalışı yapabilir.
Tssf / Cmas Üç yıldız dalıcı eğitimine katılabilmek için şartlar ; 2 yıldız dalıcı belgesine yada eşdeğer belgeye sahip olmak. 2 yıldız belgesini aldıktan sonra kayıtlı 50 dalış yapmak.
Cumhuriyetin 100. yılına özel deprem kenti Hatay'da 106 metre dalış yapan Şahika Ercümen, yeni bir dünya rekoruna imza attı.
Dalış için yüzme yeteneği zorunlu değildir; sıkıntı yaşamadan ve panik yapmadan rahat bir şekilde suyun altında olmak önemlidir.
Bu sözler serbest dalış dünya rekortmeni Yeni Zelandalı William Trubridge'in neden daldığını anlattığı bir TED konuşmasına ait. Bir dalış aslında çok uzun sürmüyor. Aleksey Molçanov 136 metrelik dalışını 4 dakika 37 saniyede tamamladı.
ŞNORKEL : Dalgıca yüzü aşağı şekilde yüzmesini sağlayan ve başımız sualtına bakar vaziyette, kafamızı kaldırmadan nefes almamızı sağlayan kıvrık borudur. Aletsiz dalışın vazgeçilmez elemanı olan şnorkel, aletli dalışta ise kıyıdan dalış noktasına yüzerken tüpteki havayı kullanmadan nefes almamız sağlar.
Gedik Üniversitesi su altı teknolojisi programında okuyan öğrenciler henüz mezun olmadan firmalar tarafından tercih edilmektedirler. Okuldan mezun olan öğrenciler su altı sanayi dalgıçlığı işlerinde görev yapabildiği gibi turizm alanında da dalgıç olarak çalışabilmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri