Yağlı cilt tipine sahip bireylerin, su bazlı fondöten tercih etmesi önerilir. Ten rengine en yakın tondaki ürünün seçilmesi, doğal bir görünüm elde etmek açısından önem taşır. Kullanım sıklığına göre farklı boyutlardaki ürünler arasından seçim yapılmalıdır.
SU BAZLI FONDÖTENLER
Kuru ve normal ciltlerde rahatlıkla kullanılır. İçindeki yağ çok az da olsa, bu tip fondötenler akneli ve yağlı ciltler için uygun değildir. Su bazlı fondötenlerin sürülüşü, yağ bazlı olanlara göre daha kolaydır.
Su bazlı fondötenler
Kuru ve normal ciltler için uygun fondöten tipidir. Ürünün içindeki su oranı fazla, yağ miktarı azdır. Renk pigmentleri yağın içindedir. İçindeki yağ az da olsa, akneli ve yağlı ciltler için bu fondöten tipi uygun değildir.
Doğru fondöten rengini seçmek için dikkat etmen gereken en önemli nokta, fondöteni elinin üzerinde veya bileğinde değil, çenende denemelisin. Uyguladığın renkle boynun arasında bir fark görünmüyorsa, o fondöten tam senin rengindedir demektir.
Gün içerisinde ciltte oluşan fazla sebum sebebiyle parlama sorunu yaşayan yağlı ciltler için en uygun ürünler, mat ve pudra bazlı fondötenler. Bu ürünleri kullanarak cildinizde oluşan yağlı ve parlak görünümü yok edebilir ve makyajınızın gün içinde ışıltısını kaybetmesini önleyebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
BB krem CC kremden daha fazla kapatıcı özelliğe sahiptir, ancak CC krem cildinize uyum sağlayarak renk eşitliği sağlar. BB krem daha yoğun nemlendirici içerir, bu sebepten dolayı yağlı cilde sahip olanlar CC kremi tercih etmelidir.
Yağlı ciltlerin kullanması gereken fondötenlerin yapıları daha mat bitişli ve pudra bazlı olmalıdır. Bu yapıdaki fondötenleri gün boyunca ciltte parlama söz konusu olmadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Buğday tenli biri olarak fondöten rengini seçerken sıcak tonlu renklere yönelmelisin. Sıcak alt tonlu bir cilde sahip olduğun için, sarı alt tonlu fondötenler sana uyacak ve cildinin çok daha sağlıklı görünmesini sağlayacak. Eğer pembelik içeren bir fondöten tercih edersen cildin donuk ve yorgun görünebilir.
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolüdür. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonlusunuz demektir.
Cilt alt tonu nedir? Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
Su bazlı olan kremlerin, yağ bazlı nemlendiricilerden en önemli farkı, kremin içindekileri incelediğinde en üst sırada aqua yani su yer alır. Su bazlı nemlendiricilerin üzerinde oil free veya yağsız ibareleri yer alabilir.
4. Su Bazlı Nemlendiriciler Kimler Tarafından Kullanılmalıdır? Su bazlı nemlendiriciler ve yağ bazlı nemlendiriciler aslında herkes tarafından kullanılabilir. Ancak özellikle su bazlı nemlendiriciler yağlı ciltler tarafından ve yağ bazlı nemlendiriciler kuru ciltler tarafından kullanılmaktadır.
Çift aşamalı temizlik uygulamasında ilk önce yağ bazlı bir temizleyici ile cildinizi arındırmalısınız. Daha sonra su bazlı temizleyiciler ile cildinizi tazelemeniz mümkün. Yağ bazlı temizleyiciler cildinizdeki gözeneklere nüfus ederek arındırır ve su bazlı temizleyiciler cildin yenilenmesine yardımcı olur.
Yağ bazlı temizleyici daha çok makyaj, güneş koruyucu ve doğal cilt yağının giderilmesinde kullanılır. Farklı cilt tiplerine daha kolay uyum sağladıkları için sıklıkla tercih edilirler. Su bazlı temizleyiciler ise daha çok ciltteki ter, toz ve kir gibi kalıntılar için idealdir.
Cildinizi yüz temizleme jeli ile güzelce yıkayın ve kurulayın. Havluyla kurularken fazla sert davranmayın ki tahriş olmasın. Cildiniz kuruduktan sonra özellikle su bazlı yağsız bir nemlendiriciyi cildinize sürün ve 30- 60 dakika bekleyin. Cildiniz nemlendiriciyi emmeli ve fondöten için hazır hale gelmelidir.
True Match Fondöten renklerindeki 1'den 7'ye kadar olan sayılar açıktan koyuya giderken, C, W ve N harfleri ise soğuk, sıcak ve nötr alt tonları ifade ediyor. 3W, 4W ve 7W renkleri sarı alt tonlu fondötenler olarak sıcak alt tona uygunlar.
1) Cilt Alt Tonuna Göre Fondöten
Fondöten renklerine göz attığınızda sıcak ve soğuk ton ayrımını oldukça net bir şekilde görmeniz mümkün. Sarı tonlu fondötenler sıcak cilt alt rengi için uyumlu seçenekler sunarken, pembe tonlu fondötenler ise soğuk cilt alt rengi için uygun bir kapatıcılık sağlıyor.
Soğuk alt ton genellikle açık ten renkleriyle ilişkilendirilse de esmer kişilerde de soğuk alt ton görülebiliyor. Bu alt tona sahip kişilere mavi, mor ve pembe tonları öneriliyor.
Buğday ile kumral ten birbirine çok yakın olan iki ten rengidir. Kumral ten rengi daha beyaza yakınken buğday ten rengi daha sarı tonlu bir renktir. Kumrallar biraz daha beyaz alt tonlu bir tene sahipken buğdaylar daha sarı tonludur fakat tonları birbirlerine oldukça yakındır.
Buğday tene en iyi uyum sağlayan renklerin başında mavi ve lila gelir. Buğday tenli ve sarışınlar pembe ve açık mavi tonlarını mutlaka kullanmalı. Kırmızının koyu tonları ile parlak maviler ise mizacı olduğundan sert, kişiyi fazla ciddi göstereceğinden önerilmez.
02 Nude tam olarak buğday tenlilerin rengidir. Sarı alt tonuna sahip kadınlar için önerilir.
Fırça ve sünger dışında ürünün elle sürülmesi de mümkündür. Peki, elle fondöten nasıl sürülür? Elle sürme tekniğinde sadece parmak uçları kullanılır. Fondöten seçiminde ise yüz şekli kadar cilt tipi de önemlidir.
Buğday ten: Toprak tonlu bronzer'lar uygundur. Çok koyu ve çok ışıltılı bir rengin seçilmemesi gerekir. Kirli bir görünüm elde etmemek için bakır tonlu bronzer da tercih edilebilir.
Karma ciltler için fondöten önerileri
Daha nemli ve ıslak bir duruş istiyorsan, kuru cilt fondötenlerini kullanabilirsin. Mat ve pudralı bir bitiş için yağlı ciltlere özel ürünlere yönelebilirsin. Dilersen bu iki farklı ürün türünü cildinin uygun bölgelerine ayrı ayrı da uygulayabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri