Normalin üzerinde gelen su faturalarına itiraz da yine bu kurumlara yapılır. İtiraz için fatura ve kimlikle birlikte en yakın şube müdürlüğüne başvurulabilir. Ayrıca kurumların internet sitelerinde bulunan online işlem sekmelerinde fatura itiraz seçeneği de vardır.
İtirazlı su sayacının doğru çalışmadığı tespit edilirse ; Abone İşleri Dairesi başkanlığı tarafından gerekli incelemeler yapılarak düzeltme işlemi yapılır. İtirazlı su faturasını ödemesini yapıldıysa para iadesi işlemi için Abone sahibi tarafından dilekçe ile başvuru yapar.
Faturada yer alan bedelin tamamına itiraz edilmesi halinde fatura aslının alıcıya iade edilmesi; bir kısmına itiraz edilmesi halinde ise bir faiz ödemek zorunda kalmamak için itiraz edilmeyen kısma yönelik ödeme yapılması yerinde olacaktır.
e-Faturalara elektronik ortamda iptal/itiraz işlemi yapılabilmesi için; e-faturayı düzenleyen satıcı veya duruma göre alıcı tarafından e-Fatura İptal/İtiraz Bildirim Portalı (https://portal.efatura.gov.tr/FaturaIptal/) üzerinden iptal/itiraz talebi oluşturulması gerekir.
İSKİ Alo 185 servisi 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir. - T.C.
İlgili 41 soru bulundu
Türk Ticaret Kanunu'nun 21. maddesinin ikinci fıkrasına göre, bir fatura alan kişi aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde, faturanın içeriği hakkında bir itirazda bulunmamışsa bu içeriği kabul etmiş sayılır.
Adınıza olan bir İSKİ aboneliğin sonlandırma işlemidir. Bunun için İSKİ WEB sayfasına üye olmanız yeterlidir. Ayrıca yapılan istek iptal işleminde teminat bedeliniz, şubeye gitmeden, IBAN numaranıza yada PTT hesabınıza yatırılmaktadır.
Su Faturasına Nasıl İtiraz Edilir? Su dağıtım ve faturalandırma hizmeti, belediyelere bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlükleri tarafından verilir. Normalin üzerinde gelen su faturalarına itiraz da yine bu kurumlara yapılır. İtiraz için fatura ve kimlikle birlikte en yakın şube müdürlüğüne başvurulabilir.
e-Faturalara elektronik ortamda iptal/itiraz işlemi yapılabilmesi için; e-Faturayı düzenleyen satıcı veya duruma göre alıcı tarafından e-Fatura İptal/İtiraz Bildirim Portalı üzerinden iptal/itiraz talebi oluşturulması gerekir.
E-İmza ile mühürlenerek karşı tarafa gönderilen ya da mali mühürle gönderilen Temel E-Faturanın iptali yapılamaz. Temel E-Fatura; faturayı gönderen kişi tarafından iptal edilemez, yalnızca faturanın gönderildiği kurum tarafından 7 gün içinde iptal edilebilir.
Alıcının faturaya süresi içerisinde itiraz etmemiş olması sebebiyle faturanın içeriğinin tamamen doğru olduğunun kabulü doğru değildir. Faturaya itiraz edilmemiş olması sadece faturayı düzenleyen satıcıyı fatura içeriğini ispat külfetinden kurtarmaktadır.
Ticari e-Faturanın iptali için alıcının kayıtlı e-posta adresi üzerinden (KEP) satıcıya yazı iletmesi gerekmektedir. Sonrasında iletilen fatura üzerinde yanlışlık olduğu noktasında mutabakat sağlanırsa, fatura iptali gerçekleştirilir.
Sızıntı halinde ise fazladan harcanan su miktarı 15-650 ton arasında değişiyor, faturayı ise 33 ile 2 bin 500 YTL arasında artırabiliyor. Yetkililer, sızıntıda kaynağın çapının önemli olduğunu, çap büyüdükçe akan suyun ve faturanın arttığını belirttiler.
Su arıtma cihazının su faturasına direkt bir etkisi bulunmamaktadır. Yani, arıtma cihazı kullanmanız su tüketiminizi ya da su faturanızı otomatik olarak artırmaz. Ancak, ters ozmoz gibi bazı arıtma yöntemleri, suyun bir kısmını atık su olarak dışarı verir.
Evet, ödemeniz gerekmektedir. Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nin 36. maddesine göre, fatura itirazı ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz.
Kanuna göre sekiz günlük süre, faturanın muhataba tebliğ edildiği günün ertesi günü işlemeye başlar. Örneğin, ayın 12'si pazartesi tebliğ edilen bir faturaya itirazın son günü, ayın 20'si salı olur. Öte yandan sekiz günlük itiraz süresi, adına fatura düzenlenen kişinin itirazını göndermesi için öngörülmüş olan süredir.
GİB portalı üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra adınıza düzenlenen belgeler sekmesini seçebilirsiniz. 2. İlgili tarihi girerek adınıza çıkan ve itiraz etmek istediğiniz e-Arşiv Fatura seçilir. 3. İtiraz oluştur butonu seçilerek işlem tamamlanır.
Bu gibi sorunlara sulh hukuk mahkemesi bakmaktadır. Sulh hukuk mahkemesinde mahkeme masrafları diğer mahkemelere göre çok daha uygundur. Sulh hukuk mahkemesi ile uğraşmak istemiyorsanız bir avukata vekâlet vererek sorunu çözebilirsiniz.
O da eğer 10 tonu geçmezseniz. 10 tonu geçerseniz ton fiyatı 19,14 TL.
Konutlarda su aboneliği açtırma ücreti 2023 yılı için 618 TL'dir.
Teminat Bedeli: 1.864,20 TL (ilk üç normal okumalı fatura tüketim toplamının teminat değerinden fazla olması halinde, üç aylık toplam su tüketimi bedeline tekabül eden miktarın 30 m3'ü aşan kısmı kadar ek teminat bedeli tahakkuk edilir.)
Su aboneliği bulunan bir konut ya da iş yerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir. Abonelik iptal işlemi; E-DEVLET, İSKİ E-ŞUBE ve MOBİL İSKİ' den veya İSKİ Şube Müdürlüklerinden yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri