Yapılan uygulama ile birlikte depozito bedelleri, müracaata müteakip 3. günden sonra kişi ve kurumlara ödeniyor.
İade için, borcun ödenmesi dışında herhangi bir koşul ileri sürülemez ve belge istenemez. Güvence bedeli olarak teminat mektubu alınması halinde de on beş gün içinde iade işlemi yapılır.
5. VASKİ,fesih bildiriminin hüküm ifade etmesinden itibaren on beş (15) gün içinde güvence,depozito veya teminat adı altında ücret almışsa alınan ücretlerin güncel tutarlarını kesinti yapmaksızın iade etmekle yükümlüdür.
Doğalgaz güvence bedeli 15 gün içinde geri ödenecek
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz abonelik sözleşmesi sona eren aboneden, dağıtım şirketi tarafından alınmış güvence bedelinin, aboneliğin bitişinden itibaren geri ödenmesi için gerekli süreyi 5 günden 15 güne çıkardı.
Konutlarda su aboneliği açtırma ücreti 2023 yılı için 618 TL'dir.
İlgili 23 soru bulundu
Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılır. Teminat bedelleri Konut 575,91 TL, Mesken-İnşaat 1050,75 TL, İşyeri 981,63TL, İnşaat 6.473,10 TL'dir. Sanayi abonelerinin teminatları sayaç çaplarına göre alınmaktadır. Suyu kapalı abonelerden 127,72 TL Açma Ücreti alınmaktadır.
İSKİ Depozito Ücreti Faturaya Yansıtılır mı? İSKİ depozito işlemleri peşin bir şekilde işlemler sırasında alınmaktadır. Gerekli olan belgelerin getirilmesi ve ücretin verilmesi durumlarında abonelik işlemleri tamamlanmaktadır.
Güvence bedelleri, her yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından Kurul Kararı ile belirlenir. Güvence bedelini, sözleşme hesap numaranız ile tüm PTT şubelerine, anlaşmalı bankalara, kredi kartı ve Bursagaz web sitesi online işlemler menüsüne üye olarak ödeyebilirsiniz.
1kW mesken için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 37,6 TL güvence bedeli alınır. 5kW mesken için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 188 TL güvence bedeli alınır. 1kW ticarethane için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 106,9 TL güvence bedeli alınır.
Abonelik sırasında verdiğiniz 'Nakit Güvence Bedeli'nin değerlenmiş hali, eğer varsa borcunuz ile mahsup edildikten sonra, portföye geçişinizin ardından talep ettiğiniz veya edeceğiniz ödeme yöntemine uygun olarak en geç 5 (beş) iş günü içerisinde tarafınıza iade edilecektir.
Teminat bedelinin banka hesabına iadesinin talep edilmesi halinde dilekçe ile başvuru yapılması gerekmekte olup; Dilekçe ekinde kimlik fotokopisi ve havale edilmesi istenen banka hesabına ait IBAN Numarasını gösteren herhangi bir belge (Kredi Kartı, Dekont vb. fotokopisi) eklenmesi gerekmektedir.
Ancak genel olarak abonelik işlemlerinizi tamamladıktan sonra 1 ila 3 gün içerisinde su aboneliğiniz açılacaktır. Özel bir durumunuz ve aciliyetiniz olması durumunda başvuru esnasında veya müşteri hizmetlerine ulaşarak, durumunuzu bildirip yardım talep edebilirsiniz.
Kimlik Kartı ya da bankacılık uygulamaları üzerinden e-Devlet'e giriş yapın. Karşınıza çıkan listeden aboneliğini iptal etmek istediğiniz şirketi seçin ve “abonelik sorgula” kısmına tıklayın. Çıkan ekranda “fesih başvurusu yap” bağlantısına tıklayıp fesih başvuru nedeninizi doldurun.
Su abonesi depozitosu, belediyelerin uygulamalarına bağlı olarak da 150-200 TL seviyelerinde olarak bilinir. Ama burada bulunan rakamın çok üzerinde de depozito talep eden belediyeler de olabilir.
Ev sahibi depozitoyu vermezse neler yapılmalı? Tüm şartları yerine getirmiş olmanıza rağmen ev sahibiniz depozitonuzu ödemiyorsa ilk iş notere gidip ona ihtar çekmelisiniz. Notere giderken yanınıza kirayı düzenli ödediğinize dair dekontları da kanıt olarak götürebilirsiniz.
Depozito miktarı aylık kira tutarınızın üç katını geçmemelidir. Yani 1000 TL'ye bir evi kiraladığınız düşünüldüğünde ev sahibi sizden en fazla 3000 TL depozito parası yani güvence parası talep edebilir. Bu miktarı ev sahibiyle anlaşmanız durumunda peşin olarak değil de, taksit taksit de ödeyebilirsiniz.
e-Devlet Kapısı ile 60 ilimizde bulunan 60 su ve kanalizasyon işletmelerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
İlk defa su abonesi olmak ya da su aboneliğini kendi üzerinize almak için belediyelerin ilgili birimlerinden destek almanız gerekir. Gerekli güvence bedeli ve ödenecek diğer ücretleri belediye veznesine yatırdıktan sonra aboneliğiniz gerçekleşecektir.
e-DEVLET SU ABONELİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? - e-devlet adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizin ardından bulunduğunuz ilin su abonelik şirketinin adını yazın. - Yeni Abonelik Başvurusu sekmenizi tıklayın ve su aboneliği yapacağınız yerin adres bilgilerini doldurun.
Güvence Bedeli Nedir? Abonelik sözleşmesinin imzalanması esnasında alınır. Mekanik sayaç kullanan abonelerin borçlarını garanti altına alabilmek için tahsil edilen sabit bedeldir.
En kısa anlatımla, teminat bedeli, abonelik başlangıcında alınır yani tedarik firmasına ödenir ve abonelikten ayrıldığınız anda, firmaya ödenmemiş bir borcunuz yok ise size geri ödenir.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
-Binanın oturulan bölümleriyle ilgili olmayıp çevre düzenlemesi gibi eksikliklerden kaynaklanması halinde tüm bağımsız bölümlere, Yapı Kullanma İzni Belgesi alınıncaya kadar geçici olarak, kullanım türüne göre su verilen aboneliklerdir…”
Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri