[1] Dikkatsiz davranarak kötü duruma düşmek.
Yanan ağız sendromu veya ağız yanması sendromu (BMS), genellikle dil, yanaklar, dudaklar veya ağzın tamamında hissedilen bir yanma hissi olarak tanımlanan kronik bir diş rahatsızlığıdır.
Bir ısırık veya yudum almadan önce yemeğinizin veya içeceğinizin sıcak olduğunu fark etmediğinizde dil yanması, sık karşılaşılan bir sorundur. Hatta bu durum ipliksi papillaların (dilinizin üzerindeki doğal şişlikler) geçici olarak yok olmasına neden olabilir.
Dil ve ağzın diğer bölgelerinde yanma hissi yaratan ağız yanması sendromunun kesin nedeni tak olarak bilinmemektedir. Bu durum sinir zedelenmesi, alerji, beslenme eksikliği veya hormonal değişikliklerden kaynaklanabilir.
Genellikle yanma hissi gün boyunca devam eder, akşam saatlerine doğru maksimal düzeye ulaşır fakat gece uyku esnasında herhangi bir ağrı olmaz. Ağrı, başladıktan sonra yıllarca devam edebilmektedir. Bu hastalarda genellikle sendromla birlikte psikolojik bozuklukların varlığı da gözlenir.
İlgili 30 soru bulundu
Hesap sormak DEYİMİ AÇIKLAMASI
Bir kimseyi kanunsuz, kural dışı, ahlâka aykırı, usulsüz davranış ve sözlerinden ötürü sorgulamak, o kişiden savunma istemek.“Size hesap sormak için mutlaka geri döneceğim.”
Ağzını aramak deyimi kurnaz biçimde karşı kişiyi konuşturarak ondan laf almaya çalışmak anlamını taşımaktadır. Kişinin saklamış olduğu bazı gizli bilgileri ya da sırları ortaya dökmek için ağzından laf almak şekilde ifade edilir.
Bir davranışı kendisine pahalıya mal olan kişi, benzeri durumlar karşısında çok ihtiyatlı davranır.
[1] Bir kimse iki büyük işi aynı zamanda yapamaz.
Ağzından çıkanı kontrol edemeyen, uluorta konuşan, if- tira ve hakaret dolu sözler söyleyen insanları uyarmak için; “Dik- kat et, ağzınla sırtını kaşıyorsun!” denilir, devam ederse dayak yi- yeceği ihtimalinin yüksek olduğu hatırlatılırmış.
Cevap: nasıl bir tek taş ile duvar örülmezse insan da tek başına önemli bir işi başaramaz, başkalarıyla ilişki kurmak, işbirliği yapmak zorundadır.
[1] Olmuş bir işi bozmak. [2] Tamamlanmak üzere olan bir işi çeşitli sebepler öne sürerek bozmaya çalışmak.
İçi içine sığmamak DEYİMİ AÇIKLAMASI
Çok heyecanlanmak, coşkunluk duymak ve sevincini belli etmekten kendini alamamak.
Başına çorap örmek deyimi planlayarak yahut gizli bir şekilde karşısındaki kişilere zarar veren kişilerin yaptığı işler için kullanılan bir deyimdir. Başına çorap örmek deyimi sonu belirsiz işlere karıştırmak kişiyi zorlanacağı şekilde mağdur etmek anlamına gelmektedir.
Kur'an terminolojisinde hesap, genellikle kötü davranışların dünyada (et-Talâk 65/8) ve özellikle âhiretteki yansımaları ve sahiplerinin cezalandırılması mânasına gelmektedir. Bununla birlikte iyi davranışların âhirette mükâfatlandırılması anlamı da vardır (krş.
Hesap paylaşımı nedir? Arkadaşınla, kardeşinle ya da bir akrabanla aynı hesaptan oynamak veya başka bir arkadaşına hesap bilgilerin ulaştırarak hesabından oynamasını sağlamak hesap paylaşımıdır.
[1] Çok kötü bir duruma düşmek. [2] İşleri bozuk gitmek. [3] Zor durumda kalmak.
İçine ateş düşmek deyiminin anlamı yüreği yanmak ya da büyük bir acının etkisinde kalmak demektir. Bir şey için çok büyük bir üzüntü yaşamak halinde o kişiler için içine ateş düşmek deyimi kullanılabilir.
[1] Kendi halinde yaşam sürmek. [2] Toplum dışına çıkıp hoş görülmeyen tüm yaşantılarından arınmak.
üstüne bir bardak (soğuk) su içmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: alay yollu bir işten umudunu kesmek, o işin olacağına inanmamak, o işten vazgeçmek.
Eline su dökemez deyiminin TDK sözlükteki anlamı sözü edilen kişinin diğer kişilerden daha üstün olması anlamındadır. Eline su dökemez dediğiniz kişi bahsettiğiniz kişiden daha maharetli ve daha beceriklidir. Bu nedenle o kişilere o senin eline su bile dökemez denir ve daha marifetli olduğu söylenmiş olur.
Burnundan solumak, kişinin kendisine hakim olamayacak şekilde kızgın ya da gergin olduğu durumlarda içinde bulunduğu ruh halini ifade etmek için kullanılır. Çok hararetli görünen ve kavga etmeye meyilli bir birey için 'Burnundan soluyor! şeklinde bir kullanım yapılabilir.
[1] Bu dünyada yoksullara ve hayır işlerine yardım edersen öbür dünyada karşılığını görürsün.
İşleyen Demir Pas Tutmaz (Işıldar) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: tembel tembel oturan kimse hantallaşır, iş yapma yeteneğini yitirir, çalışan kimse gittikçe açılır, daha yararlı işler yapar.
Cevap: öfkeli, sert kimsenin zararı kendisinedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri