Bazı insanlar bu iki cihazı karıştırabiliyor. Hidroforlar su basıncını yükseltmek için kullanılan cihaz tipleridir. Fakat pompalar mevcut olan bir suyu herhangi bir alana basmak için kullanılır. Bu iki cihaz arasındaki en fark budur.
Hidrofor, şehir şebekesinin yetersiz kaldığı durumlarda, yüksek binalarda ya da su kesintisine karşı su deposu bulunan binalarda kullanıcıya suyun konforlu bir şekilde ulaştırılmasını sağlayan pompa ve kontrol ekipmanlarından oluşan bir sistemdir.
Derin Kuyu Dalgıç Pompalar, , Kullanma suyu temini, sulama ve yağmurlama sistemleri, yüzey sularının seviyesinin düşürülmesi, su sondajları, keson kuyularda, ilave ekipmanlarla " yangın hidroforu, bahçe sulama hidroforu , kullanma suyu hidroforu " olarak da kullanılmaktadır.
Pompaya hidromat takıldığı zaman artık ismi hidrofor olur diyebiliriz. Hidromat aynı zamanda fluid kontrol olarak da geçer. Hidroforlar, şebeke suyunun yetersiz kaldığı durumlarda otomatik olarak devreye giren pompalara verilen isimdir.
Hidroforlar için su deposu şart mı? Hidroforun amacı, su tankında bulunan suyu, hava ile basınçlandırıp uzak noktalara pompalamaktır. Su tankının bir diğer amacı ise üstünde yardımcı elemanları taşımasıdır. Su ile orantılı hava basıncının artması için kapalı depo su tankına su verilmelidir.
İlgili 33 soru bulundu
Modele göre değişmekle beraber 7 metreden maksimum emiş yapabilir.
Emiş hattı tıkalıysa hidrofor susuz çalışır. Hidrofor otomatiği su ile çalışmayan hidroforlar çarkı ve kademeleri bozarak elektrik motorunu yakacaktır. Son olarak filtrelerden bahsedelim. Birçok problemden kaçınmak için düzenli filtre temizliği önemlidir.
Hidrofor ve su deposu genellikle bodrum sığınak gibi zeminlere, tavan arası (çatı), bahçeye (Üzeri kapalı muhafazalı bir alan tercih edilmelidir).
Her pompanın ayrı bir emiş hattı olması zorunludur. Hidroforlar bir depoya veya direk şehir şebekesine bağlı olarak çalışabilirler (Şekil 3). Direk şehir şebekesine bağlanan hidroforlarda giriş basıncının 1 bardan daha fazla dalgalanmaması ve 1 bardan daha düşük olmaması ön şarttır.
Hidrofor, su basıncının yetersiz olduğu yerlerde kullanılan ve suyun basınçlanmasını sağlayan pompa çeşididir. Otomatik bir pompa çeşidi olan hidrofor yapılarda suyun üst katlara çıkacak basınca ulaşmasını sağlar. Hidrofor pek çok yapı içerisinde kullanılabilir. Ev için hidrofor ise domestik olarak isimlendirilir.
Pompalar belli başlı değerlere göre sınıflandırılır. Hidroforlar da tıpkı pompalar gibi bazı hesaplamalara göre seçilir. Saatte tüketilen su miktarı, basma yüksekliği, NPSH karakteristiği, basınç, debi ve benzeri gibi detaylara göre hidrofor seçimi yapılmalıdır.
Peki bu bağlamda hidrofor basıncı kaç olmalı? Hidrofor denge tankları, 6-10-16-25 olmak üzere farklı bar işletme basınçları ile üretilmekte ve söz konusu işletme basıncının yüzde 50 üzerinde test edilmektedir.
1 hp güçten başlayarak kademeli şekilde artış gösteren dalgıç pompalar en az 50 metre derinlikten su çekebilmektedir. 100, 150 ve 200 metreye kadar su çekebilme özelliğine sahip olan dalgıç pompaların hangisinin tercih edilmesi gerektiği gibi durumlar, bu alanda uzman firmalar tarafından belirlenmektedir.
Farklı Kapasitelerde Hidrofor Tankı Seçenekleri
Alan genişliğine ve ihtiyaç duyulan su akışına bağlı olarak 8 lt, 24 lt, 50 lt, 100 lt, 300 lt hidrofor tankı seçeneklerinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz.
Emişli hidrofor, belirli bir derinlikten emiş yaparak direk yapı tesisatına bağlanması ile kuyudan direk olarak kullanılabildiği gibi yer altı su depo üstündende emiş yapabilir, sesiz çalışan hidrofor özelliğine de sahip bu tip Sumak Pompa ürünü hidroforlar oldukça çok geniş kullanım yelpazesine sahiptir.
Hidrofor, şehir şebeke basıncının yetersiz kaldığı durumlarda kullanılan bir su basınçlandırılma sistemidir. Bu sistem bir genleşme tankı yardımı ile suyun yetmediği yerlere su ulaştırmak amacıyla kullanılır. En basit tanımı ile hidrofor, su deposunda bulunan suyu basınç ile yüksek binalara ulaştırır.
Hidrofor havasını almak için önce su tankını suyla doldurmak gerekir. Ardından pompa yardımıyla havayı boşaltabilir ve hidroforu tekrar çalıştırabilirsiniz. Bunu yapmanıza rağmen hidroforunuz hala çalışmıyorsa onu kapatıp açmayı ve yeniden çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
Hidrofor ve su deposu genellikle bodrum sığınak gibi zeminlere, tavan arası (çatı), bahçeye (Üzeri kapalı muhafazalı bir alan tercih edilmelidir). Daire içerisinde boş bir oda, balkon gibi yerlere, bahçe garaj gibi dış mahallerde hidroforun kış mevsiminde donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir.
12 ve 24 volt hidroforlar otomatik olarak çalışır ve direkt su hattına bağlantısı yapılır. Bu durum, siz musluğu açtığınızda çalıştığı ve kapattığınızda otomatik olarak durduğu anlamına gelir. Tekne ve karavan hidroforları 1,8 metre derinliğe kadar emiş yapabilme kapasitesine sahiptir.
Hidrofor sürekli çalışırsa ne olur? Hidrofor sürekli çalışırsa, pompa ya da baskı kabının içine hava girebilir ve bu pompanın çalışmasını veya baskı kabının çalışmasını durdurabilir. Ayrıca, sürekli çalışan bir hidrofor, enerji tüketimini arttırmak ve sistemin gereksiz yüklenmesine yol açabilir.
Hidroforunuz sert bir zemine paralel olarak yerleştirilmelidir. Eğer hidroforun emiş yapacağı su tankı hidrofor ile aynı seviyede ise hidrofor şasesi emiş yaptığı deponun daha alt seviyesinde olmalıdır. Böylelikle su tankından hidrofora devamlı bir su akışı sağlanacaktır.
Hidrofor Sıkça Sorulan Sorular
%6 indirimle Baymak JET 151 M 50 LT Hidrofor 16.999 TL'ye, %4 indirimle Water Sound TSP-60 Basınç Arttırıcı Pompa 2.765 TL'ye, %4 indirimle Einhell GE-WW 1246 N FS Hidrofor 5.652 TL'ye sahip olabilirsiniz.
normlarına uygun bir çözüm olacaktır. Not: Bina içerisindeki basınç dağılımı öngörülürken, tesisatın hiçbir noktasında statik su basıncının 5 bar'ı (50 mSS) geçmemesine dikkat edilmelidir.
Hidrofor çalışmıyorsa mutlaka depodaki suyu kontrol edin ve eğer su bitmişse doluncaya kadar bekleyin, pompaların havasını alın ve sonra tekrar çalıştırın. Kontrol panosunda arıza sinyallerini kontrol edin. Eğer arıza ışığı yanıyorsa reset atmayı deneyin. Böylece sistem sıfırlanacaktır.
Hidrofor Çalışma Prensibi: Hidrofor çalışma şekli, hidroforlar, şebeke suyunun yetersiz kaldığı durumlarda otomatik olarak devreye giren pompalara verilen isimdir. Su tankında bulunan suyu, hava ile basınçlandırır ve uzak noktaya pompalar, özetle çalışma prensibi budur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri