Su içerisinde dik pozisyonda durduğumuzda, suyun kaldırma kuvveti sadece ayak tabanımıza etki eder. Bu da bizi taşımaya yetmez. Bu sebeple daha çok kaldırma kuvvetine maruz kalabilmemiz için dikey değil olabildiğince yatay pozisyonda olmalıyız. En az 45 derece olabilir.
Gemilerin suda batmadan devam edebilmesinin temel nedeni aslına bakılırsa yoğunluktur. Genelde suyun yoğunluğundan fazla yoğunluğu bulunan cisimler batmaktadır. Ancak suyun yoğunluğundan daha az bir yoğunluğa sahip olan cisimler su üzerinde yüzmeye devam eder.
Yüzme Su Üstünde Durma
Fiziksel olarak suya karşı bir direnç oluşturmadıkça su üzerinde rahatça kalabilirsiniz. Herhangi bir fiziksel hareket yapmadan sadece dikey bir duruş pozisyonu oluşturarak sadece nefes egzersizleri ile su üzerinde dilediğiniz kadar kalabilirsiniz.
Suyun kaldırma kuvveti aşağıdan yukarıya doğru olmaktadır. Yani yer çekiminin tersi yönünde olması batmadan su üzerinde durabilmemizi sağlayacaktır. Suyun kaldırma kuvveti bir birim iken insanların özgül ağırlığı 0,99 olmaktadır. Su üzerinde yatay durma belli bir eğitimden sonra mümkün olmaktadır.
Çin'in Guangzu eyaletinde yaşayan bir Şaolin rahibi suyun üzerinde tam 125 metre yürümeyi başardı. Çin'in Guangzu eyaletinde yaşayan bir Şaolin rahibi suyun üzerinde tam 125 metre yürümeyi başardı. Rahip böylece daha önce yine kendine ait olan su üstünde yürüme rekorunu kırdı.
İlgili 44 soru bulundu
Musa peygamberin Mısır'da Firavundan kaçan İsrailoğullarını kutsal topraklara ulaştırmasını sağlayan ''denizin yarılması'' mucizesi, ABD'de bir grup bilimadamı tarafından incelendi.
Çinli bir lise öğrencisi Wang Wenting icat ettiği ayakkabıyla su üzerinde yürüdüğünde, Steve Frayne ise Thames Nehri'ni yürüyerek geçtiğinde 2000'li yılların başıydı. Atilla Hülagu'dan neredeyse 50-60 yıl sonra yaşanan bu gelişmeler dünyada ilk defa başarılmış gibi karşılandı.
Su içerisinde dik pozisyonda durduğumuzda, suyun kaldırma kuvveti sadece ayak tabanımıza etki eder. Bu da bizi taşımaya yetmez. Bu sebeple daha çok kaldırma kuvvetine maruz kalabilmemiz için dikey değil olabildiğince yatay pozisyonda olmalıyız. En az 45 derece olabilir.
Yüzerken, başınız suya batmış olsun. Yüzünüzün tamamı suya gömülü olmalı. Yüzünüz suyun içindeyken, ciğerlerinizdeki tüm havayı burun veya ağızdan suya doğru vermelisiniz. Nefesiniz bittiği anda ise, vücudunuzu sağa veya sola nazikçe çevirerek (omuz rotasyonu) ağzınızdan nefes alabilirsiniz.
Yüzme öğrenme korkusu, yenilmesi gereken bir durumdur. Bunun için de yüzmenin ne denli faydalı bir spor olduğu vurgulanmalı ve bunun üzerine çalışmalar yapılmalıdır. Yüzmeyi öğrenecek olan kişinin öncelikle suya alıştırılması gerekir. Daha sonrasında ise kişiye nefes açma tekniklerinin öğretilmesi gerekecektir.
Uzun süre suda kalınması ciltte kurumaya neden olacağı için enfeksiyonlara da açık hale gelecektir. Bunun için; denizde ya da havuzda 1 saatten fazla kalmak önerilmemektedir. Güneş ışınlarından korunmanın en önemli yolu ise, yüksek koruyucu faktörlü kremler kullanmaktır.
Yüzerken Su Yutmamak İçin
Ağzımızdan alınan havayı suyun üzerinde iken burnumuzla vermeyi öğrenmeliyiz. Yüzerken su yutmanın önüne nasıl geçilir sorusunun net cevabı budur, sudan korkmamalı ve su yutacağımızı aklımıza bile getirmemeliyiz. Yüzmeye başlarken suya paralel durmalı ve başımızı su hizasına getirmeliyiz.
Denizde Kaç Saat Durulmalı? Devamlı olarak suyun içinde olunduğunda cilt tabakasında zedelenmeler oluşabilir Fazla süre suyun içinde kalmak deride kuruluk yapar ve deri enfeksiyonlara da açık olur. Bu yüzden; denizde 1 saatten uzun süre olmak önerilmez.
Her yüzme tekniğinin kendine özgü duruş pozisyonu vardır doğru pozisyonda yüzdüğümüz takdirde hiç bir şekilde vücut dengesini bozmaz bacaklar orantısız biçimde suya batmaz. Ayaklarımızın suya batmasının tek nedeni vardır sudaki duruş pozisyonumuzun hatalı olmasıdır.
Yani suya giren biri ne kadar su taşırırsa aynı oranda kaldırma kuvvetine maruz kalır. Bu durumda şunu da iyi bilmemiz gerekir; içine battığımız sıvının yoğunluğu bizim yüzerliliğimizi de etkiler. Yani, çok yoğun bir sıvı daha yoğun bir kaldırma kuvveti sağlayacaktır.
Hangi stilde olursa olsun eğer hızlı yüzüyorsanız nefesinizi verirken hem ağzınızı hem de burnunuzu kullanabilirsiniz. Çünkü hızlı yüzerken nefes alışverişi de aynı oranda hızlanıyor. Ağızdan nefes alıp ciğerlerinizi doldurduğunuzda havayı burundan aynı hızda boşaltmak mümkün olmuyor.
Yüzme esnasında nefes nefese kalmanız en önemli sebebi doğru nefes alış verişi yapamadığınızdan ya da nefesinizi tutarak yüzme çalışıyor olmanızdan kaynaklanmaktadır. Yüzme esnasında nefes ağız yoluyla alınmalı; burun ve ağız yoluyla su içerisinde üflenmelidir. Nefes ne çok fazla nede çok az alınmamalıdır.
1- Yüzmeye başlamadan önce ortamın ısısına dikkat edilmelidir. 2- Yüzmeye başlamadan önce, tüm vücut kaslarına yönelik ısınma ve esneklik egzersizleri yapılmalıdır. 3- Yüzmede, doğru teknik uygulamaları yapılmalıdır. 4- Yüzme sonrası, mutlaka germe egzersizleri yapılmalıdır.
Sırt üstü yüzerken, belinize dikkat etmeniz gerekir. Belinizi dik olarak ayarlayıp parmak uçlarınızı gergin bir şekilde çırpmanız gerekir. Aynı zamanda kollarınızı geriye doğru atarken avuç içlerinizin açık olmasına dikkat etmeniz gerekir.
Sadece köpekler değil bir çok hayvan içgüdüsel olarak bu şekilde yüzer. Yine de literatüre köpek yüzüşü olarak geçmiştir. İşin ilginç yanı hayvanların içgüdüsel olarak yaptığı bu eylem yüzme eğitimi sırasında ve sonrasında sıklıkla biz insanlar tarafından da tercih edilmektedir.
Buzun yoğunluğu sıvı hâldeki suyun yoğunluğundan düşüktür. Bu nedenle buz kütleleri suyun üzerinde yüzer. Buzun yoğunluğu sıvı hâldeki suyun yoğunluğundan düşüktür.
İsa'nın su üzerinde yürüdüğünü söylüyor, ama bilim olaya biraz daha farklı yaklaşıyor. Yeni Ahit, Hz. İsa'nın su üzerinde yürüdüğünü söylüyor, ama bilim bu olayın daha az mucizevi bir açıklaması olduğuna inanıyor: Hz. İsa yüzen bir buz tabakasının üzerinde yürümüş olabilir.
2 yıl çalışarak ortaya çıkardığı hesaplamalara uyarak 30 Temmuz 1961 günü Baltalimanı'ndan Küçüksuya kadar ters akıntıların da etkisiyle 2 bin 200 metrelik mesafeyi 56 dakikada ve 4 bin 452 adımla yürüyen Atilla Hülagü, dünya tarihine “suyun üzerinde yürüyen ilk insan” olarak geçmişti.
Malik gemiden çıkarken su üzerinde yürüyerek gitti. Bunun için mübarek zata Malik Dinar dediler. Malik Dinar'ın evvelki hali çok sefih idi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri