Sap kısımlarından her bir sarımsak dalını birbirine örerek tıpkı görseldeki gibi bir görüntü elde etmelisiniz. Ördüğünüz bu sarımsak demetlerinin filizlenmemesi ve bozulmaması için mutlaka karanlık bir yerde, nemden ve sıcaklıktan uzak serin alanlarda muhafaza etmelisiniz.
Sarımsakları temiz, kuru ve hava almayan bir kavanoz içine doldurun. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına koyun. Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olmasına mutlaka dikkat edin. Hazırladığınız bu yöntem ile sarımsakları buzdolabında 1-2 hafta kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Sarımsakları sapları uzun olacak şekilde alın. Sarımsakların sap kısımlarını birbirine örerek bağlayın. Ördüğünüz sarımsak demetlerini mutlaka karanlık bir yerde, sıcak ve nemden uzak serin alanlarda muhafaza etmelisiniz.
Bunun için yapmanız gereken, kabuklu sarımsaklarınızı, kuru, serin, iyi hava alan karanlık bir yerde saklamaktır. Bu durumda ilk akla gelen saklama yeri buzdolabı olsa da, sarımsak buzdolabına konmaz. Oda sıcaklığında ve fırın, ocak gibi ısı kaynaklarından uzakta tutulmalıdır.
Buzdolabında saklamayın
Soğan ve sarımsağı buzdolabında saklarsanız zamanla lezzetlerinin yok olmasına ve buzdolabındaki diğer yiyeceklerin kötü kokmasına neden olabilirsiniz. Ayrıca buzdolabında saklanan sarımsakların içleri de boşalacaktır. değişmesine neden olursunuz.
İlgili 42 soru bulundu
SERİN YERDE SAKLAYIN
Sarımsağı sakladığınız ortamın sıcaklığı çok önemlidir. Ne sıcak ne soğuk, serin bir ortamda saklamalısınız.
Kabuğu soyulmuş taze sarımsakları bir kavanoza koyun. Son olarak taze sarımsakların üzerini örtecek kadar zeytinyağı ya da sıvıyağ dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Bitkinin ampullerinin raf ömrünü uzun süre koruyabilmesi için havalandırmaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle sarımsağı kilerde, torbada veya hava geçirmez bir saklama kutusunda saklamak yerine evde saklamak en iyisidir.
Sarımsak doğal bir antibiyotik
Özellikle allicin ve kükürt bileşikleri, her türlü patojen mikroorganizma ve parazitlere (bakteriler, virüsler, mantarlar, amipler, solucanlar) karşı öldürücü özelliğe sahiptir.
Buzlukta Sarımsak Saklama Yöntemi Nasıl Yapılır? Buzlukta sarımsak saklama yönteminde; öncelikle 4 baş sarımsağı tek tek dişlerine ayırın. Sarımsakların daha iyi soyulması için orta boy bir kap içine soğuk su koyun. Dişlerine ayırdığınız sarımsakları suyun içine koyup, 20 dakika kadar bekletin.
Dilimler halinde kesilen sarımsak bir elek üzerine yerleştirilir. Sarımsaklar yaklaşık 50 derecelik bir fırında kurutulur. Sarımsakların çeşitlerine ve boyutlarına göre fırında kalma süreleri değişiklik gösterir. Kurutulan sarımsaklar genellikle cam kavanozlara yerleştirilerek saklanabilir.
Sarımsak soğuk hava ile depolanması
Depolanacak sarımsaklar iyice kurumuş olmalıdır. 0 °C sıcaklıkta, %60-65 bağıl nemde 7-8 ay süreyle depolanabilir.
Pek çok hastalığa karşı vücudu korumaya yardımcı doğal besinlerden bir tanesi olan sarımsak; saç ve tırnak sağlığının korunması, kanserden korunma, cinsel sağlığın korunması, kilo kontrolünün sağlanması, kalp ve damar hastalıkları ile diyabet gibi kronik hastalıklara karşı korunma gibi pek çok alanda faydalara sahiptir ...
Ezilmiş sarımsak ve zeytinyağından hazırlayacağınız sakal çıkarma kürü sayesinde kısa sürede sakallarınıza gür bir görünüm kazandırmış olacaksınız. Strese bağlı ya da ilaç kullanımı etkisinden dolayı azalan sakalları, yeniden çıkarmak için haftada 1 defa sarımsaklı ve zeytinyağlı karışımı kullanmalısınız.
Tarifi Nasıl Yapılır? Kabuğu soyulmuş taze sarımsakları bir kavanoza doldurun ve üzerini örtecek kadar zeytinyağı ilave edin. Son olarak kavanozun kapağını sıkıca kapattıktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Öncelikle maydanozların sap ve yaprak kısımlarını birbirinden ayırın. Sap kısımlarını sirkeli suda 10 dakika bekletin ve kurulayın. Saplarını ve yapraklarını ayrı ayrı cam kavanozlara doldurun ve kapaklarını kapatın. Bu şekilde buzdolabına alarak 7-10 gün arası taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Yavaş yavaş bozulmaya başlar fakat buzdolabında olduğu için görüntüsünde bir değişme olmaz. Görüntüsünde bir değişim olmadığı için bozulduğu anlaşılmaz ve tüketildiğinde çeşitli sağlık sorunlarına yol açar. SARIMSAK Sarımsak, kuru ve serin ortamlarda 3 ay boyunca kimseye zararı olmadan usul usul bekler.
Genelde bol bol alınıp yakın ya da aynı yerde saklanan soğan, sarımsak ve patates üçlüsünü artık birbirinden ayırma zamanı. Patateslerinizin daha uzun süre sağlıklı kalmasını istiyorsanız onları soğan ya da sarımsaklarla aynı kutunun içinde ya da yan yana kutularda saklamamalısınız.
Sarımsak yetiştiriciliğinde diş halinde olan sarımsaklar en düşük sıcaklık olarak -10 C'ye kadar dayanıyorlar. Bitki halindeyse bu sıcaklık maksimum -3 veya -4 derecelere kadar düşebilir. Eğer bu düşük sıcaklıklar uzun süre devam eder durumda olursa, sarımsak donar ve çürür.
Ayrıca sarımsakları anında kullanmak istediğinizde de kavanozdan alıp tüketebilirsiniz. Kavanoz içindeki zeytinyağı azaldıkça üzerine yenisini eklemeyi unutmayın. Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olmasına dikkat etmelisiniz. İçinde su bulunan kavanozlarda, sarımsakların bozulma riski daha yüksektir.
Kemik ve eklem ağrılarına müdehale ediyor, Vücut savunma mekanizmasını güçlendiriyor, Metabolizmayı hızlandırıyor ve daha pek çok fayda sağlıyor. Zeytinyağı ve sarımsak karışım faydaları arasında en çok bilineni saç dökülmesine iyi gelmesidir.
Mutfakta uzun süre durduğunda filizlenen sarımsakları genellikle yenmeyeceği düşüncesiyle çöpe atıyoruz. Ancak filizlenen sarımsak aslında çok daha faydalı. Filizlenen sarımsaklardaki antioksidan miktarı filizlenmemişe göre daha fazladır. Filizlenen sarımsaklar insanlar için oldukça faydalı kimyasallar üretir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri