Arapça, Suriye'nin resmi dilidir ve ülkede en çok konuşulan dildir. Günlük yaşamda, özellikle batıda Levanten ve kuzeydoğuda Mezopotamya olmak üzere birçok modern Arap lehçesi kullanılmaktadır.
Mezopotamya Arapçası: Irak Arapçası olarak da bilinen bu lehçe; Suriye, İran ve Türkiye'de konuşulan Arap lehçelerinin devamlılığını sağlayan bir lehçedir.
Arapça, Suriyelilerin çoğunluğunun ana dili olmasının yanı sıra resmi devlet dilidir. Levanten Arapçasının Suriye'deki çeşidi Modern Standart Arapçadan farklıdır.
Arapça, Arabistan yarımadası lehçeleri, Irak lehçeleri, Suriye lehçeleri, Mısır lehçeleri ve Kuzey Afrika lehçeleri gibi beş ana lehçe öbeğine ayrılır.
Suriye'nin başkenti ve en büyük şehri Şam'dır. Araplar en büyük etnik gruptur ve Müslümanlar en büyük dinî gruptur.
İlgili 40 soru bulundu
Arapça, Suriye'nin resmi dilidir ve ülkede en çok konuşulan dildir.
Günümüz Suriyelilerinin çoğu, günümüz dilleri ve Arap kültürü ve tarihine olan bağları nedeniyle Arap olarak tanımlanmaktadır. Genetik olarak, Suriyeli Araplar bölgeye özgü çeşitli Sami dillerini konuşan grupların bir karışımıdır.
Resmi dili Arapça olan ülkelere detaylarıyla bakılacak olursa Başta Suudi Arabistan, İran, Irak, Suriye, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri ülkeleri, Fas, Filistin Afrika, Etiyopya, Katar, Kuveyt resmi dili Arapça olan ülkeler arasında yer almaktadır.
Arapçanın zor bir dil olmasının birkaç sebebi vardır. Bunlardan ilki, birçok harfin kelimenin içine yerleştirildikleri yere bağlı olarak 4 farklı biçimde yazılıyor olmasıdır. İkinci olarak, sesli harfler yazılı kelimelere dahil değildir. Bu nedenle anadili Arapça olmayan birinin terimleri anlaması zorlaşabilir.
10 ve 11. yüzyıllarda Oğuz'ların Suriye'ye göçü yoğunlaşmıştır. Suriye'ye yerleşen Oğuz boyları iki koldan ilerlemiştir. Birinci kol; Halep, Hama, Humus ve Şam yöresine yerleşmiştir. Bunlar daha çok Bayat, Avşar, Beğdili, Döğer boyuna mensup oymaklardır.
Suriyelilerin çoğunluğunu Müslümanlar oluşturmaktadır; bunların arasında en kalabalık grubu Sünniler (çoğunlukla Araplar, Kürtler, Türkmenler ve Çerkeslerden oluşmaktadır) oluştururken, onları Şii gruplar (özellikle Nusayriler, İsmaililer ve Oniki İmam Şiiliği) ve Dürziler takip etmektedir.
Bu nedenle ülkemizde bulunan Suriyelilerin devlet memuru olmaları mümkün değildir. Suriyeli çocuklar Türk vatandaşı yapılıyor. Türk Vatandaşlık Kanunu'na göre Türk vatandaşı anne veya babadan doğan çocuk doğrudan Türk vatandaşlığı kazanmaktadır.
Levant (Arapça: المشرق, el-Maşrık), Akdeniz'in doğu sahillerinde bulunan geniş bir araziyi tanımlamak için kullanılan, sınırları kesin olmayan, coğrafî, tarihî ve kültürel bir adlandırma.
Conversation. Türkçe Arapçadan daha eski, daha köklü ve daha zengin bir dildir. Türkçe Arapçadan daha eski yazılı belgeye sahiptir.
Fasih Arapça veya Modern Standart Arapça, çoğu Arapça metnin yazıldığı, halk arasında karşılığı Ammice olan dildir. Kur'an ve Kur'an ile ilgili eserlerde bu dilin dil bilgisi kurallarından yararlanılır. Ayrıca, İslam beldelerinde de bu dil yürürlüktedir.
Arapça – 947 bin (%1,38)
Doğru öğrenme teknikleri, öğrenme sırasında kullanılan materyaller ile, Arapça öğrenmek tahmin ettiğinizden çok daha kolay bir dil. Arapça orijinalde bir Sami dilidir ve pek çok kalıba sahiptir. Dolayısıyla birçok farklı kalıba ve istisnaya sahip olan İngilizce veya Fransızcaya göre öğrenmek çok daha kolaydır.
Arap dili, bugün Arap birliğine üye olan 22 devletin resmî standart dilidir.
Kelimeleri dişi yâhut erkek olarak ayıran Arapça, Fransızca gibi dillerde, dişi cinsten sayılan (kelime), dişil. Karşıtı: MÜZEKKER. Fr. Féminin.
Kürtler, Uluslararası Azınlık Hakları Grubu, CIA The World Factbook ve hükûmet yanlısı kaynaklara göre ülke nüfusunun %10 ila %15'ini oluşturan Suriye'deki en büyük etnik azınlıktır.
Ülkede büyük çoğunluğu Sünni Müslümanlar oluşturmaktadır. Nusayriler azınlık grubudur (ülke nüfusunun %10'u) ve onları Şii İsmaililer takip etmektedir. Hristiyanlar ülkedeki başlıca gayrimüslim gruptur ve nüfusun %10'unu oluştururlar. Sünniler çoğunlukla Hanefi ve Şafii mezhebine mensuptur.
Halep'te birçok etnik kökenden topluluk yaşamaktadır. Halep'in nüfus yapısı esas itibarıyla Arap ve Türkmen'lerden oluşmaktadır çok az sayıda Ermeni, Süryani, Yahudi, Kürt, Çerkes de şehirde yaşamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri