Susuz araç temizliği su ve benzeri klasik makine ve ekipmanları kullanmadan sadece bitki köklerinden elde edilmiş özel bitkisel solüsyonlar ve bu sistem için özel olarak üretilmiş olan microfiber bezler ile yapılan araç temizleme uygulamalarıdır.
Bu işlem için tek ihtiyaç duyulan şey susuz yıkamaya uygun bir sprey temizleyici ve mikrofiber bez. Bu sprey ürünler, genellikle kirlerin çözünmesini ve yüzeyden tamamen temizlenebilmesini sağlayan kimyasallar içeriyor. Ayrıca üründen ürüne değişmekle birlikte su kaydırıcı ve parlatıcı etki de sunuyor.
Bir araç için ortalama 200 litre su tüketilir. Basınçlı sistemlerde de araç için ortalama 60 litre ila 80 litre miktarında su tüketilir. Çalışan, suyu aracın üzerine yöneltmekle sorumludur.
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Oto detaylı iç temizlik otomobilin tüm iç aksamlarının detaylı bir şekilde, alanında profesyonel bir ekip tarafından yapılması işlemidir. Aracın iç döşemeleri, koltuk döşemeleri, tava ve ön panel olmak üzere tüm yüzeylerin detaylı temizliği özel temizleyiciler kullanılarak yapılmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
Açıklama. İç Dış yıkama hizmetinde aracın dış kısmı, kapı içi kenarları, paspaslar bagaj halısı yıkanır. Dış yıkamada ph derecesi yüksek olmayan şampuanlar ile yıkanması gerekmektedir. İç dış yıkama hizmeti fiyatı 20 TL'den başlayıp 45 TL'ye kadar çıkabilmektedir.
İç dış yıkama uygulamasında aracın dış kısmı, kapı içi kenarları, paspaslar, bagaj halısı ve motor yıkanır. Yıkama esnasında basınçlı suyun 30 santimetreden fazla yüzeye yaklaştırılmamasına özen gösterilmelidir. Aksi halde boyada geriye dönülmez zararlar verebilir.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Araba yıkama işlemi sırasında öncelikle arabanızın en kirli kısmını yani genellikle tekerleklerini yıkayarak başlamalısınız. Kir ve kiri aracınızın boyasına bulaştırmamak için lastiklerinizi yeni bir kova su ile ayrı yıkayın.
Araç yıkama sıklığının; arabanızın kirlenmesine, mevsim koşullarına ve daha birçok nedene bağlı olmakla beraber ortalama olarak 2 haftada bir olması gerekmektedir. Kışın, havaların genelde yağışlı olmasından dolayı daha az yıkamanız gerekebilir.
Ultima tipi yıkama makinamızda kullanılacak ekipmana bağlı olarak bir araç yıkandığında ortalama 70-260lt/dk su tüketmektedir. Bir binek araç kaç dakikada yıkanıyor? Okyanus tipi araç yıkama makinamızda kullanılacak ekipmana bağlı olarak bir binek araç ortalama 3-4 dakika arasında yıkanmaktadır.
Araba Motor Tazyikli Suyla Yıkanır Mı? Basınçlı su, su hasarına ve hassas bileşenlere zarar verebileceğinden, araba motorunun yıkanması için önerilmez. Bunun yerine motor bir hortum ve yağ giderici solüsyonla yıkanmalıdır.
Kuyu suyunda bulunan kireç ; aracınızın üzerine yapışarak kireç lekeleri meydana getirecektir. Bu lekeler yıkama ile çıkmayacak kadar sert kirlerdir ve işlem görmesi gerekmektedir. Genel olarak aracın boyası ve camı üzerinde yoğun bir şekilde leke bırakmaktadırlar.
Otomobilde motor suyu azalırsa, araç soğutma işlemini gerçekleştiremez. Bu nedenle aracın ısısı da giderek yükselir. Eğer aracın motor suyu tamamen bitmiş ise bu durum tehlike arz eder. Böylesi bir durumda motor üst kapak contası yanar ve hararet meydana gelir.
Dışarıda aracımızı yıkatırken ne kullandığını bilmediğimiz otomatlar, İnternet üzerinden satılan lisanssız, kalite belgeleri olmayan ürünler, tiner, fren hidroliği, çamaşır suyu gibi sert kimyasallar kullanımı veya aracınızla teması durumunda aracınızın verniğine farklı ölçülerde zararlar verecektir.
Motor Temizliği Zararlı mı? Teknik olarak yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından yapılması durumunda motor temizliği araca ciddi zararlar verebilmektedir. Bu nedenle sürücüler tarafından motorun yıkanması önerilmez. Temizlenmek yapmak zorunda kalındıysa da basınçlı su ya da sıcak su kullanılmamalıdır.
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Araba yıkama köpüğü yapımı için gerekli olan malzemelerin başında saç şampuanı ve kremi gelmektedir. Doğal temizleyiciler kullanılarak da gerekli bakımı sağlayabileceğiniz aracınız için oto kuaför kalitesinde bir köpük hazırlamak istiyorsanız şampuan kullanmanız daha doğru olacaktır.
Bu ürünün kullanıldığı yüzeyler arasında oto kaportası yer almıyor , arabanın boyasındaki verniği soldurmasın , boya zarar görmesin.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
- Ütüleme yaparak döşemeyi kurutabilirsiniz. Ütülerken döşemeyi yakmamaya özen gösteriniz. - Hafif nemli bir koltuk için güneş ışınlarının kuvvetli olduğu bir zamanda arabayı güneş görecek yere park ederek koltukların kurumasını sağlayabilirsiniz.
Araç yıkamak için en uygun saatler, sabah veya öğleden sonradır çünkü güneş altında araç yıkamanız, arabanız üzerinde lekeler meydana gelmesine neden olabilir. Arabanızı yıkarken suyun sıcaklığına da dikkat edilmesi gerekmektedir.
ARAÇ DIŞ TEMİZLİĞİ Yıkamaya önce dış temizlik ile başlayıp sonra araç içi temizlik ile devam etmek en doğrusudur. Kovada karıştırılan ve köpürtülen su-oto şampuanı karışımını aracınıza uygulamadan önce aracınızı üst kısmından başlayarak su tutarak toprak ve toz parçalarını akıtın.
Araba iç dış yıkama kaç dakikada yapılır sorusu cevabı :
İşlem Süresi: Aracın kirlilik ve boyutuna bağlı olarak ortalama 50-60 dakika sürer.
Düzenli temizliğin yapıldığı bir aracın uzmanlarımız tarafından temizlenmesi, yaklaşık 25 ve 35 dakika sürmektedir. Uzun süre detaylı temizliği yapılmamış olan araçlarda ise bu durum farklılık gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri