Berrak veya Süt Beyazı: Bu renk özelikle kokusu çok azsa normal olarak değerlendirilir. Ancak gebelik olmadığında böyle bir değişim varsa muayene olmak gerekir. Beyaz ve Peynirimsi: Peynirimsi, beyaz ya da kırık beyaz akıntı mantar enfeksiyonunda olur. Peynir kıvamı daha çok süzme peynir gibidir.
Akıntı; eğer süt beyazı renginde ve akıntının rengi krem kıvamındaysa; bu durum vajinal yağlanmanın arttığını belirtir. Akıntının devamında pıhtı ve kötü koku yoksa endişe edilmemelidir. Bu durum çoğunlukla kadının adet gününden bir veya birkaç hafta öncesinde görülür.
Regl öncesi vajinadan dökülen epitel hücreleri ve sıvı, beyaz akıntı şeklinde görülür. Bu beyaz akıntıya lökore adı verilir. Bu akıntının rengi bazen hafif sarıya kayar. Adet öncesi görülen bu beyaz akıntının nedeni progesteron hormonundaki artıştır.
Sık sık belirgin akıntıların gelmesi en erken hamilelik belirtileri arasında bulunur. Bu akıntılar beyaz ve süte benzer kıvamlı bir sıvı olarak görülebilir. Bunun dışında regl kanamasına benzemeyen ve az az gelen kanamalar da erken dönem hamileliğin belirgin bir belirtisidir.
Doğal ve sağlıklı kabul edilen normal vajina akıntısı; aşıntı yapmayan şeffaf ,beyaz kokusuz, kaygan ve ıslak bir akıntıdır. Ölü hücreleri, bakterileri dışarı atan vajinanın sağlıklı ve temiz kalmasına yardımcı olan normal vajinal akıntı her gün çamaşırları kirletmez ve tedavi gerektirmez.
İlgili 31 soru bulundu
Vajinada Beyaz Peynirimsi Akıntı
Gerçekleşen akıntı beyaz peynirimsi şekilde koku ile birlikte geliyor ise enfeksiyonun varlığını gösterir. Özellikle koku çok keskin şekildedir. Beyaz, katı ve kokulu olan akıntılar her zaman maya enfeksiyonunu belirtir. Tahriş ve kaşıntı gibi durumlar ortaya çıkabilir.
Çoğu vajinal akıntı hamilelikle ilişkili değildir. Ancak hamile kadınların çoğu, ilk üç aylık dönemde ve hamilelikleri boyunca yapışkan, beyaz veya soluk sarı renkte bir mukus salgılar. Bu akıntıya, artan hormon seviyeleri ve vajinal kan akışı neden olur.
Gebelikte beyaz akıntı giderek koyulaşabilir. Bu belirti bebeğin yerleşmesi ve hormonların tavan yapmasından kaynaklanmaktadır. Hamilelikte ise akıntı genellikle gebeliğin ilk 6 -8 haftalarında fark edilir düzeyde olur.
Vajinal akıntı genellikle gebe olduğunuza işaret etmez ancak gebeliğin ilk günlerinde, döllenmiş yumurta rahim zarına yerleştiğinde yerleşme kanaması adı verilen hafif lekelenmeler yaşayabilirsiniz. Bu akıntı gebeliğin erken döneminde adet kanından biraz daha açık, pembemsi bir renktedir.
Bu büyük bir işarettir. Beyaz ya da sarımsı renkte vajinal akıntı oluşmaya başlayacak. Eğer istersen iç çamaşırının kirlenmesini önlemek için günlük ped kullanmaya başlayabilirsin. Bu akıntının başlamasından yaklaşık 6-12 ay (18 aya kadar uzayabilir) sonra regl olmaya başlamalısın.
Gebelikte ince, beyaz ve hemen hemen kokusuz akıntı normal olarak değerlendirilir.
Adet gecikmesi, halsizlik, uyku hali, memelerde hassasiyet ve şişkinlik, sık idrara çıkma, bel ve kasık ağrıları, kokulara karşı hassasiyet, mide bulantısı hamileliğin erken döneminde görülebilecek belirtileri olarak gösteriliyor. Hamilelik belirtileri genellikle gebeliğin ilk 1-2 haftasında başlayabilir.
Hamilelikte vajinal akıntı, artan östrojen hormonunun etkisinden dolayı normal olmakla birlikte her vajinal akıntı da gebeliğe bağlı normal bir akıntı olmayabilir. Gebeliğe bağlı görülen normal akıntılar genelde kokusuz, beyaz akışkan kıvamda ve incedirler, kaşıntıya sebep olmazlar.
BEYAZ (PEYNİRİMSİ, SÜT KESİĞİ TARZI) AKINTI NEDENLERİ VE TEDAVİSİ Eğer beyaz peynir kıvamlı bir akıntıya sahipseniz çok büyük oranda bir mantar enfeksiyonu ile karşı karşıyasınız. Vajina içi ıslak, nemli, sıcak bir ortamdır. Tam da mantarların çoğalmak için aradığı ideal ortamdır aslında.
Gebeliğin İlk Haftası Yaşananlar
Adet döneminden kaynaklı olarak karın, bel ve kasıklarda ağrı sorunu söz konusu olabilir. Ayrıca şişkinlik, yorgunluk, göğüs ağrısı, baş ağrısı ve duygu değişiklikleri gibi adet kanamasına bağlı belirtilerin görülme olasılığı da yüksektir.
Yani genel olarak ilişkiden 1 ila 3 gün içerisinde kişi hamile kalır. Bu durum genel olarak 3. gün gerçekleşir. Daha sonra hamilelik belirtileri ise ikinci haftadan itibaren fiziksel ve testler üzerinden kendisini göstermeye başlar.
7 günde hamilelik belirtilerinden bazıları görülebilmektedir. Bu belirtiler adet döneminde gecikme, sıklıkla idrar çıkma, kokulara karşı fazla duyarlı olma, yorgunluk hali gibi belirtilerdir.
Doğurganlık akıntısı: Reglinizden iki hafta önce olur ve çiğ yumurta beyazı gibi görünür. Islak ve kaygandır, kokmaz veya kaşınmaz. Külodunun ıslandığını hissedersin. Bu normaldir ve endişelenecek hiçbir şey yoktur.
Hamilelikte vajinal akıntının en önemli nedeni genişleyen vajina durvarından kaynaklı beyaz veya şeffaf bir akıntının gelmesidir. Bu durum oldukça normaldir. Akıntı hamileliğin ilerleyen dönemlerinde bebeğin vajina duvarlarına baskı yapması ile artabilir.
Vajinal akıntı adet belirtisi mi? Adet dönemi öncesinde ve sonrasında olan akıntılar normal olabilir. Şeffaf veya süt rengi akıntı yerine kahverengi bir akıntı olursa adet döngüsünün başladığının bir işareti olarak kabul edilir.
Yerleşme kanaması
Hamileliğin ilk belirtilerinden biri implantasyon kanaması olarak adlandırılan hafif lekelenmedir. Bu durum, döllenmiş yumurtanın döllenmeden yaklaşık 10 ila 14 gün sonra rahmin iç yüzeyine tutunmasıyla meydana gelir.
Vücutta meydana gelen değişiklikler, hamilelik nedeniyle salgılanan hormonlar, rahmin genişlemesi, beslenme şekilleri gibi faktörler, haftalık ya da aylık olarak hamilelik belirtileri konusunda farklılığa sebep olmaktadır. Bu nedenle, yüzde yüz hamilelik belirtileri gibi kesin bir durum pek söz konusu değildir.
Berrak ve sulu akıntı: Akıntı berrak ama gergin ve mukoza benzeri olduğunda, muhtemelen yumurtlama olduğunu gösterir. Bu tür akıntı normal bir deşarj türüdür. Kahverengi veya kanlı akıntı: Özellikle adet dönemi esnasında veya adet bitiminin hemen sonrasında oluştuğu zaman genellikle normaldir.
Gebelikte vajinal akıntı, ince, beyaz, şeffaf ve hafif kokulu olabilir. Bu durum normaldir ve endişe etmenizi gerektirmez.
Hamile kaldıktan sonra döllenmiş yumurta (embriyo) rahim duvarına yerleşir. Bu durum hamileliğin en erken ortaya çıkabilecek belirtilerinden birine neden olabilir: lekelenme ve bazen de kramp. Buna implantasyon (yerleşme) kanamasıdenir. Yumurta döllendikten 6 ila 12 gün sonra herhangi bir yerde oluşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri