Biri büyük biri küçük 2 kafesten oluşur ve sütyenin şeklini tam olarak muhafaza etmenizi sağlar.
İki parçadan oluşan bu aparatı kullanırken ilk olarak sutyeni küçük topun etrafına dolamanız, ardından bu haliyle büyük topun içine koymanız gerekiyor. Böylece sutyenin şeklini korumanızı sağlayan yıkama topunun kilidini kapattıktan sonra makineye yerleştirebilirsiniz.
Sütyen Koruyucu Yıkama Topu, özellikle süngerli yapıda olan sütyenlerin ve diğer hassas çamaşırların çamaşır makinesinde yıkanması için uygundur. Sütyenleri ve diğer hassas çamaşırları çamaşır makinesinde bozulmadan yıkamanızı sağlar. İç çamaşırınızı daha uzun ömürlü kullanmanızı sağlar.
Sütyeninizin kopçasını kapatarak küçük kafesin üzerine geçirin.Sütyen askılarını küçük kafesin içine doğru itin. Küçük kafesi, büyük kafesin içine yerleştirin ve kapatın.Sütyeniniz artık çamaşır makinesinde kullanıma hazırdır.Sütyen koruyucuyu diğer çamaşırlardan önce makinenize yerleştirin.
Koruyuculu Pratik Kolay Sütyen Yıkama TopuKullanım Önerileri
Sütyeninizin kopçasını kapatarak küçük kafesin üzerine geçirin. -Sütyen askılarını küçük kafesin içine doğru itin. Küçük kafesi, büyük kafesin içine yerleştirin ve kapatın. -Sütyeniniz artık çamaşır makinesinde kullanıma hazırdır.
İlgili 43 soru bulundu
Tek Yapmanız Gereken Çamaşır Yıkama Topu´ Nu Yıkanacak Çamaşırlarınızın İçine Atmak; Çamaşır Yıkama Topu Piyasadaki Bütün Deterjanlar Gibi Çamaşırlarınızın Yıkanmasını Sağlar, Renklilerle Beyazları Korur. Ancak Deterjanların Aksine, Çamaşır Yıkama Topu Zararlı Fosfat Ya Da Kimyasal Bileşenler İçermez.
Sütyeninizin kopçasını kapatarak küçük kafesin üzerine geçirin. Sütyen askılarını küçük kafesin içine doğru itin. Küçük kafesi, büyük kafesin içine yerleştirin ve kapatın. Sütyeniniz artık çamaşır makinesinde kullanıma hazırdır.
Sütyen yerçekimine karşı göğüslere destek olur.Yatarken yerçekimi meme dokusunu ayaktaki kadar etkilemez bu bakımdan gece sütyen takmak gerekli değildir. Kullandığınız sütyen bedeninize uygun değilse yanlış alınmışsa her pozisyonda zarar verir.
UYURKEN PAMUKLU SUTYEN TERCİH EDİLMELİ
Katlanan ya da birbirine temas eden cilt ısınır ve terler, bu durum uyurken kişiyi rahatsız edebilir. Bu durumda uyku için özel olarak hazırlanmış pamuklu sutyen kullanmak kişinin kendisini daha rahat hissetmesini sağlayabilir.
Sütyen koruyucu ile 1 tane sütyeni yıkayabilirsiniz. Sütyen koruyucu makineniz tamamen dolu iken daha etkili olur. Makinede aynı anda en fazla 3 tane sütyen koruyucuyu kullanabilirsiniz. Daha fazlası makineniz için uygun değildir.
Etafo'ya göre, bir sutyen, her üç kullanımdan sonra yıkanmalı ve bu kullanımlar, asla arka arkaya olmamalı.
Çamaşır yıkama topu kullanımı ile ekstra kimyasal katkısı olmadan temizlik sağlanabildiği için deterjan ve yumuşatıcı gibi kimyasalların kullanımında tasarruf sağlanmaktadır. Bununla birlikte deterjan kalıntılarını durulamak gibi bir derdimiz olmayacağı için de su kullanımı da önemli ölçüde azalmaktadır.
Sutyen yıkama topu
Sutyen yıkama topunu kullanmadan önce sutyeni küçük topun etrafına dolayın ve daha sonra büyük topun içine koyun. Topun kilidini kapatın ve makineye yerleştirin. Sutyen yıkama topuna birden fazla sutyen koymamaya özen gösterin.
Konunun uzmanlarından Lana Hogue'nün aklımızı karıştıran bu soruya verdiği cevap “evet”. Kumaş üretim uzmanı olan Hogue, özellikle tene direkt temas eden kıyafetleri mutlaka giymeden önce yıkamamız gerektiğini söylüyor.
Sütyenler, genellikle soğuk veya ılık su ile yıkanması önerilen kadın iç giyim ürünleridir. Çünkü sıcak su, sütyenin şeklini bozabilir veya elastikiyetini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle sütyenlerinizi 30 derece su ile yıkamanız önerilir.
Sütyen yıkama topu, kıyafetinizin yıkama sırasında şeklini korumasına yardımcı olan ve zarar görmesini engelleyen küçük toplardır. Sütyen koruyucu yıkama topu eşyanızın yıkama sırasında şekillerinin bozulmasını önleyerek sütyenlerin ergonomik yapısının korunmasına yardımcı olur.
Aşırı terleme gibi problemlerin olmadığı dönemlerde aynı sütyenin ortalama 3 gün kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Belirli aralıklarla değiştirilen iç çamaşırları kullanım talimatlarına uygun olarak yıkanmalı ve kurulanmalıdır.
Ama aynı araştırmaya göre, yanlış ölçüde giymek rahatsızlığa ve nefes darlığına sebep oluyor. Sütyen takmayınca ise kan akışı hızlanıyor ve göğüs kasları daha çok çalışıyor. Uzmanlar, terleme durumunda sütyenin bakteri birikintisi olacağını ve bu yüzden sütyen takmamanın daha hijyenik olduğunu belirtti.
Uyurken çok sıkı sütyen giymek memenin fizyolojisini etkiler. Bu meme dokusunda inflamasyon, ödem ve kan dolaşımı ile lenfatik drenajının bozulmasına neden olarak rahatsızlık verebilir. Uyurken sütyen askısı ya da sütyenin etrafını çevreleyen lastikler ciltte kızarıklık, şişme ya da ağrıya neden olabilir.
Sütyen Takmak Göğsü Küçültür mü? Konuyla ilgili merak edilen sorular arasında sütyen takmanın göğüs küçültme etkisinin olup olmadığı da yer alıyor. Özellikle gelişim çağındaki bireylerde dar ve korsaj etkisi bulunan sütyenlerin takılması göğüslerin büyümesini engelliyor.
Boydaki uzama yılda 7-8 cm olmak üzere devam eder. 12 yaşından itibaren, göğüsler büyür ve kızınızın sutyen takmaya başlaması gerekebilir.
Sütyenler genellikle çamaşır makinesinde - 30-40°C yeterli- yıkanmalı. Fakat sütyenleri çamaşır makinesi kazanına koruma olmadan koymayınız: Balenli sütyenler için, özel çamaşır filesi, tel askıların gevşemesini ve çamaşır makinesini ya da diğer çamaşır ürünlerini zarara uğratmasını engeller.
Eğer sütyenin etiketinde veya talimatlarında makinede yıkamaya uygun olduğu belirtiliyorsa, hassas programda, soğuk su ve hafif bir deterjan kullanarak makinede yıkayabilirsiniz. Ancak, elde yıkama genellikle daha güvenli bir seçenek olarak kabul edilir ve sütyenin ömrünü uzatabilir.
Sütyenin önünde bulunan kap kısmı göğüsün yerleştiği kısımdır. Bu kısmın göğsü aşırı sıkmadan sarması gerekmektedir. Kabın büyük olması durumunda kap içerisinde boşluk kalır, kabın küçük olması durumunda ise göğüs kaptan taşma yapar. Taşma yanlara veya yukarıya doğru olabilir.
Desteksiz, balensiz ve kapsız sutyenleri rahatça yüksek derecelerde yıkayabilirsiniz. Renkli sutyenler için en uygun yıkama sıcaklığı 40 derece iken; beyaz sutyenler için 60 derece yeterlidir. 90 derece sıcaklık lastiklere zarar verdiği için sütyenlerinizin işlevini yitirmesine sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri