1986 yılında taksi plakası almak.
T ile başlayan 3 harfli plakası ile hizmet sektöründe sunulan taksiler, kullanım alanlarına göre belirli bir taksi durağına bağlanabileceği gibi bağımsız olarak da çalışabilen taksiler sarı renkli ticari araçlardır.
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde "Prototip veya yol testi için kullanılacaklara "T", birinci fıkrada belirtilen yerler arasında sürülecekler ile gösterisi yapılacaklara "G" harf grubu bulunan plakalar verilir." denilmiştir. Buna göre prototip ya da test için kullanılacak araçlara geçiçi plaka olarak "T" plaka verilir.
Detaylar haberimizde... İstanbul'da sarı taksi plakası seçeneklerinin ilk harfinde T harfinin bulunması zorunludur. Bu plakayı almak için belirli bir ücretin ödenmesi gerekir. Txx şeklindeki plakaların amacı ticari olduğunun ayırt edilmesidir.
ıstanbulda tıcarı plakalar Txx olarak verildigi için sivil araca T ile başlayan 3 harfli plaka verilmez. Ama başka şehirlerde ticari taksilere T 1234 ile plaka verildiğinden 3 harfli T ile başlayan plaka verilebilir.
İlgili 36 soru bulundu
TİCARİ PLAKA VERİLECEKLER
Taksi, dolmuş ve minibüs sahipleri, bu plakaları bu maddenin (1) numaralı bendinde sayılan şartları haiz kişilere, umum servis aracı sahipleri, bu maddenin (2) numaralı bendinde sayılan şartları haiz kişilere ve taşımacı şirketlere satabilirler.
Trafik Tescil birimlerine, ticari plakaların seriden plakaya çevrilip boşa çıkarılması için yazı yazılır. (Değişiklik:13/09/2017 tarih ve 964 sayılı TBB Mec.K.) Taksi durak hakkı olan T Plaka hak sahipleri için durak hakkı ve T plaka bir bütündür. Taksi durak hakkı tek başına devir yapılamaz.
0001 plakalı araç TBMM Başkanı'na aittir. 0002 plakalı araç Başbakanlığa aittir. 0003-0036 plakalı araç Anayasa Mahkemesi Başkanı'na aittir. 0004 plakalı araç Genel Kurmay Başkanı'na aittir.
Sarı Plaka
Sarı plakaların verilme şartları şöyle sıralanıyor: Sarı plaka üreticilerin prototip ve yol testi yaptığı durumlarda, İthalatçı galeriler geçici olarak trafiğe araç çıkardığında, Satışı yapılacak taşıtların gümrükte muhafaza edilmesi durumunda bu plakalar veriliyor.
Sarı plaka henüz tescil işlemi gerçekleşmemiş araçların trafiğe çıkabilmeleri için kullanılan geçici plakaları temsil ediyor.
Hisse Satın Almış Olduğumuz Taksi Plakasını Kesinlikle Noterden Satışını Almanız ve Ruhsatını Çıkartmanız Gerekmektedir. Haciz İşlemiyle Plaka Almanız Doğru Değildir. 444 5 900 Arayarak Gerekli Bilgileri Alabilirsiniz.
Taksi plakasını yasal olmasa da galericiler aracılığıyla kira verenler 25-27 bin lira gelir elde ederken 6.3 milyon lirayı mevduat faizine konsa aylık gelir 262 bin 500 liraya ulaşıyor. Plaka kiralamak isteyenler de otomobil için verecekleri 1 milyon lirayı faize koysa ayda 40 bin lira faiz geliri elde edebiliyor.
Sarı – Kırmızı Plaka
Kırmızı zemin üzerine altın sarısı font ile hazırlanan plaka TBMM ve Anayasa Mahkemesi başkanları, vali ve bakanlar, genelkurmay başkanı ile cumhurbaşkanı aracında kullanılır.
0001 plaka TBMM Başkanı'nın aracına aittir. 0002 plaka Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı'na aittir. 0003 plaka daha doğrusu 0003-0036 kırmızı plakalı araç Anayasa Mahkemesi Başkanı'na aittir. 0004 plaka Genel Kurmay Başkanı'nın aracına aittir.
Özel plaka alımı için tek adres Emniyet Müdürlüğüdür. Tabi ki bu durum sadece plakanın sahibinin olmaması durumunda geçerlidir, eğer sahipsiz ise Emniyet Müdürlüğü üzerinden özel plaka alabilirsiniz. Bu alım süreci gerek bulunulan ildeki Emniyet Müdürlüğü'nden gerek ise Emniyet Müdürlüğü web sitesinden yapılabilir.
ikisi ayrı araç oldukları içindir. sadece çekici aracın sigorta poliçesine bağlıdır başka bir ... Instagram.
Kırmızı-Beyaz Plakalar
Yazılarda ise kırmızı renk tercih ediliyor. Kırmızı-beyaz plakalar, üst düzey kamu görevlilerine tahsis edilen araçlarda bulunuyor. Bu görevliler; emniyet müdürü, kaymakam ve rektör gibi kamu kurumlarında üst düzeydeki kişilerden oluşuyor.
(Özel plaka olarak vergisini versen de, o harfleri kısaltma olarak alamazsın. Adını uzun yazdırıp alırsın.) Olmayan harfler tüm iller için geçerli.
2016 yılında beyaza çevrilen plakalar tekrar kırmızıya dönüyor. Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Yasası, Motorlu Araçlar ve Yol Trafik (Değişiklik) Tüzüğü'ne göre, kırmızı olan “Z” kiralık motorlu araçların plakaları 2016 yılında alınan bir kararla beyaza dönmüştü.
Özel plaka kişiler için önem arz eden harfler ve rakamlardan oluşan plakalar olarak tanımlanabilir. Örnek olarak araç plakasının harflerden sonraki dört hanesini doğum yılı ya da önem taşıyan rakamlardan seçmek, harf kısmında isim baş harfleri ya da önem verilen şeylerin kısaltmasını kullanmak gösterilebilir.
3- Ticari Taksi (TT) Plaka ihalesi her bir plaka için ayrı ayrı yapılacak olup, her bir plaka için ayrı ayrı ihale dökümanı düzenlenecektir.
10.1) Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde faaliyet gösterecek “S” Plaka, “İBŞB Servis Araçları Yönergesi” kapsamında, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Resmi veya Özel Okul, Şirket vb. Kuruluşların öğrenci / personelini taşıma hizmeti yapmak için servis aracı olarak kullanılacaktır.
Askıda (terkin) bulunan Ticari Taksi (T), Ticari Şehir İçi Minibüs ve Otobüs (D-H) ,Okul Servis (S) Plakaların hak sahiplerinin 31.12.2023 tarihine kadar Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde aktif duruma getirilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri