b) T2 yetki belgesi: Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında kalan yerleşim birimlerinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara, c) T3 yetki belgesi: Eşya terminali işletmeciliği yapacaklara, verilir.
T2 Belgesi firmamız aracılığı ile Ulaştırma Bakanlığından alınır.
a) A1 Yetki Belgesi: Yurtiçi tarifesiz yapacaklara, b) A2 Yetki Belgesi: Uluslararası tarifesiz yapacaklara, verilir. (2) B türü yetki belgesi: Otobüsle yurtiçi ve/veya uluslararası yolcu taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
L2 yetki belgesi alabilmek için ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş özmal en az 220 ton taşıma kapasitesine sahip olunmalıdır.
K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
İlgili 16 soru bulundu
Yıldızlı K2 belgesi de K1 ve Yıldızlı K1 belgeleri gibi 5 yıl süre içerisinden yenileniyor. 5 yıl dolmadan yapılan müracaatlarda %95 oranında indirim uygulanıyor. Sürenin geçmesi durumunda, trafikte yetki belgesiz taşımacılık cezası ve yetki belgesinin iptaline kadar gidebilecek tehlikeler oluşur.
K1 ve K2 Belgesi almak için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Detayları belirtilmiş özelliklere sahip 20 yaşın altında araçlara ve uygun sınıflarda geçerli sürücü belgesine sahip olmak yeterlidir. K2 Belgesi alma şartları K1 Belgesi ile aynıdır. Buradaki tek fark, taşınan ticari yükün araç sahibinin kendi malı oluşudur.
B2 yetki belgesi yurt dışı yolcu taşımacılığında tarifesiz olarak taşımacılık yapmak isteyen kişi ve kuruluşlara verilen belge türüdür. Bu belgeye sahip olmak isteyen kişi ya da kuruluşların taşımacılık yapmak istedikleri araçlarında koltuk kapasitesi en az doksan olmalıdır.
L1 yetki belgesi Ticari amaçla yurtiçi lojistik işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilerin yapacaklara verilir. L1 yetki belgesi için başvuranların En az, 3 birim taşıt ve 75 tonluk asgari kapasiteye sahip olmaları ile 75.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.
C2 Yetki belgesi uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alabilmek için şahıslarda ve şirketlerde aynı şartların sağlanması istenmektedir. Bunun yanı sıra belgeye kaydedilecek araçların ticari olması gerekmektedir.
P1 yetki belgesi Ticari amaçla iliçi dağıtım işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere yapacaklara verilir. P1 yetki belgesi için başvuranların en az, 5 adet özmal motorlu taşıta ve 12.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.
Bilindiği üzere A1 yetki belgeleri otomobil ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
B1 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Tarifeli Yolcu Taş. B2 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Tarifesiz Yolcu Taş. B3 Otobüsle Uluslararası ve Şehirlerarası Kendi Personelinin Taş.
T2 Nedir? T2 Topluluk (AB) eşyasının Transit Sözleşmesine taraf ülkelerde gümrük vergileri ödenmeksizin taşınmasına olanak sağlayan Birlik prosedürdür. Türkiye'ye olan taşımalarda Sözleşmeye taraf ülkelerde açılan T2 beyannameleri sıklıkla kullanılır.
T2 belgesi: Menşei Avrupa Birliği ülkelerinden biri olan eşyaların, ortak transit rejimi içerisinde taşınmasında kullanılan rejim kodudur. Örneğin; hareket ülkesi Almanya, varış ülkesi Sırbistan olan bir transit işlemi için T2 belgesi kullanılır.
Borsa T2 kavramı, tıpkı T1 gibi zamanı ifade eder. T aynı günü gösterirken, T+2 işlem yapılan günden 2 iş günü sonrası için kullanılır. Yani siz işlemi Pazartesi günü yaptıysanız Çarşamba günü gerçekleşeceği anlamına gelir. Bir hisse senedini T gününde bozduğunuz zaman, T+2 gününde bakiyenin hesaptan çekebilirsiniz.
C1 yetki belgesi: Hususi eşya taşımacılığı yapacaklara verilir. C1 Yetki belgesi almak veya yenilemek isteyenlerin gerçek kişiler hariç faal vergi mükellefi olmaları, şarttır. C1 yetki belgesi için başvuranların en az, 1 adet özmal birim taşıta sahip olmaları şarttır.
C1 Yetki Belgesi Nedir? C1 Yetki Belgesi kendi esas iştigal alanı ile ilgili uluslararası (yurt dışı) ve yurt içi eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen belge türüdür. Bu iş için kullanılacak araçların ticari ve hususi olması önemli değildir.
b) C2 yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, c) C3 yetki belgesi: T icari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir. verilir.
b) A2 yetki belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilir. (2) B türü yetki belgesi: Otobüsle uluslararası ve yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
F2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi yolcu taşımacılığı alanında acentecilik yapacak olan gerçek (şahıs) kişilere veya tüzel (şirket) kişilere verilen belge türüdür. Bir işletmenin yaptığı işi belli bir ücret karşılığında o işletme adına yürüten firmaya acente denir.
B1 yetki belgesi, otobüs ile tarifeli olarak uluslararası ve yurt içi ticari yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen bir yetki belgesi türüdür. B1 yetki belgesine kaydolacak araçların ticari olması gereklidir.
K1(Ö) ÖZEL AMAÇLI : Oto kurtarıcı, lastik tekerlekli vinç, para/altın gibi değerli kağıt/maden taşıyan zırhlı ve benzeri özel amaçlı taşıtlarla ticari amaçla hizmet veren şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.
K2 yetki belgesi olmadan kendi yükünü taşıyan firmalar denetimlerde tespit edildiğinde para cezası uygulanabilmektedir. Yıldızlı K2 yetki belgesi kısaca, 3.5 tonu geçmeyen kamyonetler için verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alan kişi kendi iştigali ile ilgili, yük taşımacılığı yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri