T3 belgeli olarak geçen, yani traktör statüsünde plaka çıkartılan atvler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor. Aynı zamanda sıfır kilometre alırsanız, ilk muayene 3 yıl sonra ve trafik sigortasından muaf şekilde kullanılıyor.
T3 yetki belgesi Eşya terminali işletmeciliği yapacaklara yapacaklara verilir. T3 belgesi için başvuranların en az 100.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.
T3 BELGESİ NEDİR? T3 BELGELİ ATV TRAFİĞE ÇIKABİLİR Mİ? T3 belgeli, yani traktör statüsünde plaka çıkartılan ATV'ler, B sınıfı sürücü ehliyet ile şehir içinde kullanılabilmektedir.
- Kategori T3: Azamî tasarım hızı 40 km/h'den fazla olmayan ve çalışır durumdaki yüksüz kütlesi 600 kg'dan fazla olmayan tekerlekli traktörler.
T3 yetki belgesi eşya terminal işletmeciliği yapacak olan gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarına verilen bir yetki belgesi türüdür. T türü belgeleri hariç; gerçek veya tüzel kişilere aynı yetki belgesinden sadece bir yetki belgesi verilir.
İlgili 36 soru bulundu
T3 TİCARET ALANI: İMAR PLANINDA ZEMIN KAT TICARET, ÜST KATLAR KONUT YA DA TICARET KULLANIMI OLARAK AYRILAN ALANLARDIR. ZEMIN KATIN TICARET, ÜST KATLARIN KONUT OLARAK KULLANILMASI DURUMUNDA; KONUT KULLANIMLARI IÇIN AYRI BINA GIRIŞI VE MERDIVENI BULUNMASI ŞARTI ARANACAKTIR.
Son olarak, T3 belgesi almış bir ATV'nin trafiğe çıkabilmesi için, araç sahibinin ATV için trafik sigortası yaptırması gerekmektedir. Bu sigorta, olası bir kaza veya hasar durumunda araç sahibine maddi destek sağlar. Tüm bu şartlar sağlandığı takdirde, T3 belgesi almış bir ATV'nin trafiğe çıkması mümkün olabilir.
T3 yetki belgesi fiyatı 2039 TL dir. Eşya terminali işletmeciliği yapacak, gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarına verilen belge türüdür. ***T3 yetki belgesi için başvuranların en az 100.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.
Traktör T3'lerin Türkiye macerası 2000'liyıllarda başlamıştır. Dünya da %4 Türkiye de %1lik Pazar payına sahiptir. Motorsiklet ehliyeti olan 16 yaşından büyük herkes kullanabilir.
a) T1 yetki belgesi: Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara, b) T2 yetki belgesi: Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında kalan yerleşim birimlerinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara, c) T3 yetki belgesi: Eşya terminali işletmeciliği yapacaklara, verilir.
Off-road tipi atv motosikletlerinde plaka çıkartma zorunluluğu olmadığı için ehliyete ve vergi ödemeye gerek kalmıyor. On-road yapmak istediğinizde plaka çıkartılıp, trafiğe çıkma ile ilgili kuralların tümüne uymanız gerekir.
Sonuç olarak, ATV'lerin otobanlarda kullanımı yasak olduğu gibi güvenlik açısından da uygun değildir. ATV sürücüleri, ATV kullanımının yasal olduğu alanlarda sürüş yapmalı ve ATV sürüşü için belirlenmiş kurallara uymalıdırlar.
500 cc motorun hızı, motorun gücü, ağırlığı ve sürüş tarzına bağlı olarak değişir. Genel olarak, 500 cc motorlar 150-200 km/s hıza ulaşabilir.
Öncelikle şu duruma açıklama getirmek gerekir; B sınıfı olarak 3 farklı sınıf bulunur. Bunlar; B1, BE ve B'dir. B1 sınıfı ehliyette 16 yaş ve üzerin olma şartı aranır ve bu ehliyet ile dört tekerlekli motosiklet sınıfındaki araçlar kullanılabilir. Bu araçlara en bilinen örnek ATV olarak tarif edilen araçlardır.
Normal araçlar gibi yan yana iki kişinin oturabildiği, hatta dört ve altı kişilik de olabilen UTV'lerin de “tip onayı”na sahip olanları, Türkiye'de plakalandırılarak trafiğe çıkartılabiliyor.
Azami Hız 65 Km/h
Her koşulda ve her arazide yolların tek sahibi sizsiniz.
B grubu ehliyetler otomobil ve kamyonet sürücüleri için gerekse de bu sınıfta yer alan B1 ehliyeti motosikletleri kapsıyor. 16 yaşını dolduranların başvurabileceği B1 sınıfı sürücü belgesiyle ATV gibi dört tekerlekli motosikletler kullanılabiliyor.
atv kanalının Avrupa'daki izleyenlere yönelik oluşturulan kanalıdır. 16 Ekim 1997'de Türksat 1C uydusundan analog yayın yapmaya başladı.
ATV'ler, tasarımları gereği kapalı bir kabinleri olmadığı için, sürücünün ve varsa yolcunun başını koruyacak ekstra bir güvenlik önlemi gereklidir. Bu nedenle T3 belgesine sahip ATV'lerde kask takma zorunluluğu getirilmiştir.
Faaliyet şekline göre üç türe ayrılır: büyükşehir belediyesi sınırları içinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara t1, büyükşehir belediyesi sınırları dışında kalan yerleşim birimlerinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara t2, eşya terminali işletmeciliği yapacaklara t3 yetki belgesi verilir.
ATV (İngilizce: all-terrain vehicle). ATV motorlar, tüm arazi ve hava koşullarında çalışmak üzere tasarlanmış, 3 ve 6 tekerlekli modelleri de olmasına rağmen daha çok 4 tekerlekli olarak üretilen, tek ya da çift kişilik kapasitelere sahip, benzinli içten yanmalı motorlar ile çalışan araçlardır.
C3 Yetki belgesi almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin oda ve vergi kaydının olması 25 bin Türk Lirası işletme sermayesine sahip olması gerekmektedir. Aynı zamanda bu belgeyi alabilmek için en az üç adet özmal birim taşıt ile 75 ton taşıma kapasitesine sahip olmak şarttır.
Sonuç olarak, ATV motorunun rodaj sürecinde uzun yolculuklar genellikle önerilmez. Ancak, gerekli önlemler alındığında ve motor düşük hızlarda ve düşük devirlerde tutulduğunda, bu tür bir yolculuk mümkün olabilir.
Bu durumda, plaka takmak da genellikle gerekli değildir. Bununla birlikte, bir ATV'nin kullanım amacına bağlı olarak, bazı ülkelerde plaka takmak zorunlu olabilir. Bir off-road ATV'nin plaka takması gerekiyorsa, ATV'nin tasarımı ve kullanım koşulları göz önüne alınarak belirli gereksinimler yerine getirilmesi gerekir.
Motosiklet vb. iki ya da üç tekerlekli araçlar ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 2 yılda bir kez araç muayenesinden geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri