Watsons'ta Kotex, O.B.,T.O.C. ,Tampax gibi markaların tamponlarını bulabilirsiniz. Fiyat aralığı ise 93,20 ile 121,10 Tl arasında değişmektedir.
Demem o ki; özel günleriniz için tampon, ped ve günlük ped çeşitlerine gidebileceğiniz ve çeşitlilik açısından geniş bir yelpazeye sahip marketler oldukça fazla, ihtiyacınız olduğu anda bir süper markete, kozmetik marketine, eczanelere hatta Bim, A101 gibi küçük çaplı marketlere dahi gidip mevcut ped ve tampon ...
Aracın hasar durumuna göre değişen fiyatlar ortalama 100 TL'den başlıyor. Far tırnakları gibi küçük hasarlar yerine göre 50 TL'ye de yapılabiliyor. Ancak tampondaki hasarınız yalnızca plastik tamiriyle çözülemeyeceği için böyle durumlarda boya masrafını da göz önünde bulundurmanız gerekir.
Bu önlemlerden en önemlisi tamponu 4-8 saatten daha fazla vajinada tutmamaktır. İdeal olan hijyenik ped yerine tampon tercih etmemek, çok gerekli olmadıkça kullanmamak ve kullanıldığında en fazla 6 saat vajinada tutmaktır. Vajinal tamponlar sadece adet kanaması sırasında kullanılırlar.
Tampon yerleştirilmeden önce ellerinizi iyice yıkadığınızdan emin olun ve daha sonra kurulayın. Tamponu yerleştirirken kendinizi en rahat hissettiğiniz pozisyonda yerleştirin. İsterseniz ayakta isterseniz oturarak yerleştirebilirsiniz. Genellikle kadınlar bir ayağını klozetin üzerine koyarak yerleştirirler.
İlgili 40 soru bulundu
Vajinal tampon uygulaması tuvalete gidilmesine engel midir? Hayır değildir. Vajinaya yerleştirilen tampon idrar çıkış deliğini ve anüsü etkilememektedir. Bu nedenle vajinada bulunan tampon tuvalate gidilmesine engel değildir.
Regl ürünleri tuvalete atılmaz, ped ve tamponlar uygun şekilde sarılarak çöpe atılır. Çöpün de çok bekletilmeden boşaltılması gerekir.
Çünkü tampon mu daha iyi ped mi diye bakınca, aralarındaki bariz farkın vajina içerisine yerleştirilip yerleştirilmemesi olduğunu görürüz. Yani emiciliği, konforu, hijyeni gibi özellikleri ortaktır. Hangisiyle daha rahat ediyor ve kolayca değiştirebiliyorsanız onu kullanmaya devam etmeniz sizin için iyi olacaktır.
Boy ve emme kapasitesine göre doğru seçimi yaparak hayatınıza özgürce devam edebilirsiniz. Aynı anda birden fazla tampon yerleştirmemeye ve gece uyurken tampon yerine ped kullanmaya özen göstermelisiniz. Âdet dönemi dışında diğer vücut akıntıları için tampon kullanılmamalıdır.
Ancak, tampon takmak ya da çıkarmak, acı verici bir deneyim değildir. Bununla birlikte, hangi tamponun sizin için daha iyi olduğunu belirleyebilmeniz için, farklı markaların tamponlarını denemek iyi olabilir. Bununla birlikte, vajina kuruluğu varsa ya da adet kanı azsa, tampon takmak biraz daha zor olabilir.
Otomobillerin plastik tamponlarında meydana gelen hasarlarda çoğunlukla parçanın yenisi ile değiştirilmesi gerekir. Ancak bunun yerine hasar tipi ve ölçüsüne göre tamir ve düzeltme işlemleri yapılabilmektedir.
Expertiz raporunda çıkmaz sadece ama tampon değişen sayılmaz. Öyle birşey yok. Benim arabanın arka tampon değişti ve tramerde gözüküyor. Yalnız tampon değişikliği sorun edilecek birşey değildir kazadan,değişenden sayılmaz.
Kaza sonrası aracın kaporta kısmında, boyama ve ya değişim işlemi yapılmalıdır. (Sadece tampon hasarları değer kaybına neden olmamaktadır.) Meydana gelen trafik kazasının en az 2 araçlı bir trafik kazası olması gerekmektedir.
Tampon herhangi bir sızma yapmadığı için gönül rahatlığı ile denize veya havuza girebilirsiniz.
Adet dönemi içinde tampon kullanımı konusunda bakirelerin de büyük soru işaretleri oluyor. Ancak bakire olan kişilerde bu ürünlerin kullanılması pek de önerilmiyor. Bunun sebebi ise kızlık zarının hassas olmasa da tampon kullanımına bağlı olarak yırtılma olasılığının olmasıdır.
ülkemizde ped dediğimiz şey küçücük marketlerde, bakkallarda bile rahatlıkla bulunurken tampon ancak büyük marketlerde ve eczanelerde bulunabiliyor.
Kadının doğum yapıp-yapmamış olması ve adet kanamasının miktarına göre farklı tampon boyutları tercih edilmelidir. Örneğin doğum yapmamış ve adet kanaması az olan bir kadın küçük boy tampon tercih ederken, doğum yapmış ve adet kanaması fazla olan kadınlar büyük boy vajinal tampon edebilir.
Adet dönemi içerisinde kanamanızın yoğun dönemlerinde pet kullanımının aksine birden fazla tampon kullanmazsınız. Adet dönemi dışında akıntı ya da herhangi bir fizyolojik neden sebebiyle kesinlikle tampon kullanmayınız.
Tamponların kullanımı, sağlık açısından herhangi bir sorun yaratmaz.
Regl döneminde kullanılan ürünlerden biri olan menstrual kup bir hijyen ürünüdür. Tıbbi silikon ya da lateksten yapılmış, esnek bir kupa şeklindedir. Vajina içerisine yerleştirilerek menstrual akıntının bu kapta toplanması sağlanır. Hijyenik pedlerden farklı olarak akıntının dışarı çıkması engellenir.
Bir tampon, en fazla 8 saat boyunca vajinada bırakılmalıdır. Değiştirme sıklığı 8 saati geçmemesi koşuluyla, adet kanaması miktarının şiddetine göre değişebilir. Tamponların her tuvalet ihtiyacı esnasında değiştirilmesine gerek yoktur, tampon vajina içerisindeyken de idrara çıkılabilir.
Tampon kullanılmadan önce dış genital bölgenin temizliği sağlanmalıdır. Tampon 4-6 saatte değiştirilmelidir. 6 saati aşan tampon uygulamaları toksik şok sendromuna zemin hazırlar.
Haliyle tamponun ipi koptuğunda veya tampon ileriye gittiğinde, tamponu içeriden çıkartmak için vajina kaslarını gevşetmenin yollarını aramalısınız. Kendinizi rahat bırakarak, kasık bölgesine sıcak uygulama yaparak veya banyo yaparken, içeriye kaçan tamponu elinizle rahatça çıkarabilirsiniz.
Denize veya havuza girmek için adetin yoğun olan ilk 3 günün geçmesini beklemek her zaman sağlıklıdır. Yine de bu süre içerisinde de hijyenik tampon kullanarak suya girilebilir, bir sakıncası yoktur. Sudan çıkar çıkmaz hem ıslak kıyafetlerin hem de hijyenik tamponun çıkarılması gerekir.
Yüzmeye giderken ped takılmamalıdır. Pedler sıvıyı emdiği için, emdiği tek sıvı regl kanınız olmayacaktır. Bu hem sağlığınız için tehlikelidir hem de için dolan ped kötü kokuya da sebebiyet verebilir. Ayrıca ped yapışkanları genel olarak mayo kumaşına yapışmak ve orada kalmak konusunda güvenilmez olabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri