İnsanlık ortaya çıktığı andan itibaren başlayan Paleolitik Çağ, yaklaşık 2 milyon yıl sürmüştür. Tarih öncesi çağların en uzunu olan bu dönem Yontma Taş Devri ve Eski Taş Çağı isimleriyle de bilinir.
Kaba Taş Devri, Yontma Taş Devri veya bilimsel adıyla Paleolitik Çağ olarak tanımlanan Eski Taş Çağı günümüzden yaklaşık 2 milyon yıl önce başlamış ve 12.000 yıl önce son bulmuştur.
1 cm kalınlığında bir toprak tabakasının oluşması için en az 300 ile 1000 yıl arasında bir süre gerekir. Önce taş ve çakıllar, ardından da toprak oluşur. Toprak oluşumu için, öncelikle kayaçların üst kısımlarının parçalanması, ufalanması gerekir.
Taş Devri, insanın ortaya çıkışı ve taştan araçlar yapmasından başlayarak kalkolitiğin sonuna kadar geçen tarih öncesi dönemdir. Tarih öncesi dönem olarak adlandırılan taş devri, Dünya tarihinin en eski çağıdır.
Dünya çapındaki genel kabule göre tarihi çağlar dörde ayrılır: İlk Çağ, Orta Çağ, Yeni Çağ ve şu an içinde bulunduğumuz Yakın Çağ.
İlgili 31 soru bulundu
Ama bunun dışında insanın başka bir hayvandan evrilerek gelişmeye başladığı, bu arada da taşları kullanarak kendisi için malzemeler ürettiği gibi bir anlayışla "Taş Devri" adı kullanılıyor ise, bu şekilde bir anlayış, İslam Dini'nin benimsediği esaslara aykırıdır. buyurulmaktadır.
İlk (Antik) Çağ (M.
Sümerler tarafından çivi yazısının bulunmasıyla birlikte Maden Çağı kapanmış ve İlk Çağ başlamıştır.
Kaba Taş Devrinde yaşayan insanların geneline ''Homo Neanderthal'' adı verilir. Homo Neanderthaller, hem avlanmak hem de vahşi hayvanların saldırılarından korunmak için alet yapan ilk insanlardır. Bu dönem, buzul çağının etkileri devam ettiği için insanların tamamı göçebe bir hayat sürmüştür.
2.Mezolitik Çağ (MÖ 10.000 - MÖ 8000)
İnsanlar bu çağda yavaş yavaş gelişmeye başlamışlardır.
Tekno-kültürel gelişim sürecindeki ve Pleistosen iklim koşullarındaki değişimlere paralel olarak Paleolitik Çağ; Alt Paleolitik, Orta Paleolitik ve Üst Paleolitik olmak üzere üç evreye ayrılmıştır. en uzun sürmüş olan evresidir.
Taş Devri, 2.6 milyon yıl öncesinden 5.000 yıl öncesine kadar uzanan insanlık tarihinin en uzun dönemidir. Aynı zamanda, daha sonraki zaman dönemlerine göre en az bilinen insanlık tarihidir. Bu dönemde yaşayan insanların günlük yaşamlarında son 5000 yıla göre nispeten az değişiklik olmuş gibi gözüküyor.
İnsanın ilk ataları bugünkü şempanzeler gibi ormanlarda yaşıyor ve ağaç, çalı ve ot yaprakları ile meyveleri yiyerek besleniyordu.
Epi-paleolitik dönem, Yakındoğu'da Paleolitik Çağ'dan Neolitik Çağ'a geçiş süreci olarak tanımlandırılabilir. Yakındoğu coğrafyasında, dünyadaki son buzul aşaması olan Würm'ün maksimum düzey buzul koşulları sırasında başlamış ve bu buzul aşamasının bitimiyle son bulmuştur.
Orta Taş Çağı, Orta Taş Devri veya Mezolitik dönem, M.Ö. 22.000-10.000. Paleolitik ve Neolitik arası bir geçiş dönemidir.
Gerçek Taraflar. Şempanzeler, orangutanlar ve kapuçin maymunları gibi çok geniş bir kuyruklu ve kuyruksuz maymun (veya kısaca "maymun" veya simiyen) grubunun alet olarak taş kullandığı bilinmektedir. Hatta şempanzelerin taş alet kullanımına yönelik bulgular 3000 yıllık bir tarihe sahiptir.
Fakat çok çok uzun zaman önce, günümüzden iki buçuk milyon yıl önce, dünyada paleolitik çağ (yani ilk taş çağı) başladı. Paleolitik çağ'da kendi içerisinde üst, orta ve alt dönem olmak üzere üçe ayrılır. Ateşin, alt paleolitik çağ'da bulunduğu düşünülmekte ve ileri sürülmektedir.
Bu çağa ait ilkel insan olarak bilinen “homo sapiens” adı verilen insan kalıntıları bulunmuştur. Anadolu ve Trakya bölgelerinde bilinen birkaç eski taş devrine ait kalıntılar bulunmuştur.
İlk Çağ ya da Antik Çağ; MÖ. 3200 ile MS. 375 yılları arasını kapsamaktadır.
Tarihi çağların başlangıcı ilk çağ olarak bilinmektedir. İlk çağdan sonra sırasıyla diğer çağlar gelmiştir. İçinde bulunduğumuz ve en son çağ ise yakın çağdır.
Buna göre Milattan önce IV. binyılda Güney Mezopotamya topraklarında yaşayan Sümerlilerin çivi yazısını keşfetmeleriyle birlikte prehistorik yani tarih öncesi çağlar sona ermiş ve tarihi çağlara geçilmiştir.
Hz. adem, okur-yazar, tarım ve hayvancılıkla uğraşırdı ve evde otururdu. Ve eşyanın isimlerini de bilirdi. O "Human" değil, "İnsan"dı.
Genetik Adem'in 120-156 bin yıl önce yaşadığını tahmin ediyoruz. Buna ek olarak bir de insan türü olarak farklılaşmış ilk erkekle kadın var ki onlar da 195 bin yıl önce yaşadı.
İnsanlığın ilk dîni, ilk insan ve ilk Peygamber Hz. Âdem Aleyhisselâm`a gönderilen ve Allah`ın bir olduğu inancına dayanan Tevhid dînidir. Sosyolojik araştırmalar da insanlığın ilk dîninin tevhid dîni olduğunu isbatlar mahiyettedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri